Looopings Podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Looopings Podcast

Totaal 62 afleveringen

De Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen.

Grote veranderingen in Safaripark Beekse Bergen 52:31
wo 17 mei 2023

Grote veranderingen in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen ondergaat een gedaantewisseling: in relatief korte tijd zijn grote delen van de Brabantse dierentuin grondig vernieuwd. Op dit moment wordt een gigantische nieuwe Olifantenvallei aangelegd, waar ook antilopes en waterbokken zullen rondlopen. Hoofdontwerper Rick Merkx vertelt enthousiast over de bouwprojecten en zijn werkwijze. Hij legt ook uit hoe hij dierentuinontwerper is geworden.

Van recreatieplas tot pretpark: het verhaal van BillyBird 40:43
do 20 apr 2023

Van recreatieplas tot pretpark: het verhaal van BillyBird

Het merk BillyBird krijgt een steeds prominentere plek in de Nederlandse pretparkwereld. Wat in 1986 begon als een simpele recreatieplas in het Noord-Brabantse Volkel, is uitgegroeid tot een familiepretpark met 87.000 abonnementhouders en een groot aantal originele attracties. Bovendien bestaat er tegenwoordig een tweede vestiging in Limburg. En de toekomstplannen zijn ambitieus, vertelt eigenaar Ton Derks.

Waarom kiest Walibi Holland voor Festivalization? 27:51
do 9 mrt 2023

Waarom kiest Walibi Holland voor Festivalization?

Walibi Holland blijft de komende jaren attracties en gebieden aankleden in festivalsferen. Dat vertelt algemeen directrice Mascha Taminiau in de Looopings Podcast. Het pretpark in de Flevopolder lanceerde in 2018 het project Festivalization. Sindsdien kregen vijf parkdelen een nieuw thema geïnspireerd op festivals. Hoewel de kritiek van pretparkfans regelmatig niet mals is, zegt Taminiau erg tevreden te zijn over de resultaten.

Directeur Burgers’ Zoo over zijn visie en toekomstplannen 46:17
vr 3 feb 2023

Directeur Burgers’ Zoo over zijn visie en toekomstplannen

Hoe ziet de toekomst van dierenpark Burgers' Zoo eruit? In een openhartige aflevering van de Looopings Podcast deelt directeur Alex van Hooff zijn visie over Nederlandse dierentuinen en Burgers' Zoo in het bijzonder. Hij staat ook stil bij moeilijke periodes uit de geschiedenis van het park. Zo was de Arnhemse dierentuin in 2008 bijna failliet.

Wat gebeurt er in Walibi’s nieuwe spookhuis Slaughterhouse? 34:26
do 13 okt 2022

Wat gebeurt er in Walibi’s nieuwe spookhuis Slaughterhouse?

In Slaughterhouse, het nieuwe halloweenspookhuis van Walibi Holland, worden bezoekers al hangend aan een vleeshaak door een slachthuis getransporteerd. Maar wat gebeurt er verder in de onheilspellende slachterij? Hoe eng en gruwelijk is de ervaring? En is het de ticketprijs van 20 tot 25 euro waard?

Het geheim achter het succes van de Plopsa Group 48:33
zo 14 aug 2022

Het geheim achter het succes van de Plopsa Group

De Plopsa Group gaan onverstoorbaar verder met het veroveren van het Europese pretparklandschap. In de Looopings Podcast vertelt commercieel directeur Sebastien Momerency waar de expansiedrift vandaan komt en welke marketingstrategieën Plopsa hanteert om elk nieuw park tot een succes te maken. Hoe spreek je uiteenlopende doelgroepen aan? En waar ligt de grens tussen te hoge tarieven en een gezond prijsbeleid?

De Kwakus Kwebbel Show en Play Kwek Show in Duinrell 31:34
zo 26 jun 2022

De Kwakus Kwebbel Show en Play Kwek Show in Duinrell

In Duinrell zijn al meer dan dertig jaar twee computergestuurde poppenshows te zien: de Kwakus Kwebbel Show (1988) en de Play Kwek Show (1990). Decennia na de premières zocht Looopings bedenker Joost Timp op voor een interview.

In gesprek met de bekendste Efteling-fans van dit moment 01:13:11
ma 30 mei 2022

In gesprek met de bekendste Efteling-fans van dit moment

Wie gaan er schuil achter de bekendste Efteling-kanalen van dit moment? Op de zeventigste verjaardag van de Efteling komen de populairste en meest invloedrijke Efteling-fans aan het woord in de Looopings Podcast. Voor een speciale jubileumaflevering geven de influencers en contentmakers - goed voor honderdduizenden volgers, kijkers en luisteraars - een blik achter de schermen.

Wat kunnen andere dierentuinen leren van Apenheul? 51:58
ma 2 mei 2022

Wat kunnen andere dierentuinen leren van Apenheul?

Het Apeldoornse dierenpark Apenheul wordt al decennialang geprezen voor de ruime verblijven, waar de dieren een hoop vrijheid hebben. Wat kunnen andere dierentuinen daarvan leren? En hoe bereidt een park dat de tijd ver vooruit was zich voor op de toekomst? Apenheul-directeur Roel Welsing spreekt ruim vijftig minuten over zijn visie en toekomstige ontwikkelingen.

Het communicatiebeleid van de Efteling anno 2022 54:13
vr 1 apr 2022

Het communicatiebeleid van de Efteling anno 2022

Het communicatiebeleid van de Efteling ligt altijd onder een vergrootglas, maar de laatste jaren waren op communicatiegebied intensiever dan ooit. Controversiële kwesties wisselden elkaar in hoog tempo af. Hoe gaat de Efteling om met relletjes in de media en aankondigingen van nieuwe attracties? Afdelingshoofd Femke van Es geeft een kijkje in de keuken bij de communicatieafdeling van het grootste attractiepark van de Benelux. Daarbij blijft ook de ophef rond de sloop van het Spookslot niet onbesproken.