#15: Jonnie Boer: Koken op toplevel, Branie, Vaderlijke lessen & Talent lospeuteren

Speel af
Leermeesters

In het wereldberoemde driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle gaan Maurice en Nick in gesprek met mede-oprichter Jonnie Boer. De succesvolle ondernemer uit Giethoorn vertelt over hoe hij als jonge gozer met een opmerkelijke dosis branie zijn eerste baantje in een sterrenrestaurant in Amsterdam bemachtigde en stapsgewijs uitgroeide tot een van de bekendste chef-koks van Nederland. Jonnie deelt symbolische anekdotes over zijn strenge baas van vroeger en een zeer speciale eet-ervaring in Panama, maar ook de lessen van zijn onverbiddelijke ervaringen met crises, het herkennen van talent, echte vriendschap en zijn memorabele jeugd in Giethoorn. Zoals zijn vader het vroeger zei: ,,Als je ‘s morgens wilt vissen, dan moet je ‘s nachts de netten drogen.” 

En, wat vind je ervan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.