Koffiepodcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Koffiepodcast

Totaal 81 afleveringen

Vier koffievrienden praten wekelijks over koffie. Gijs werkt al bijna 40 jaar voor een koffiebrander, Ron traint barista’s en organiseert de Nederlandse koffiewedstrijden, Sander is eigenaar van een espressobar en hij is tweevoudige Nederlands kampioen, Frans heeft een bedrijf in eventcatering en is in de leer als koffiebrander. Ze zijn alle vier barista en ze genieten van een lekkere kop koffie. Maar ze praten ook veel over koffie. Luister je mee? Credits muziek: Jimmy Diamond https://www.jimmydiamondofficial.com/

077 – 2024 (papercups) / Extra betalen voor suiker en melk 24:15
do 24 nov 2022

077 – 2024 (papercups) / Extra betalen voor suiker en melk

Op 1 januari 2024 verandert de wetgeving voor de papercup met plastic coating, de zogenaamde weggooibeker of to-go-beker. Dat mag niet meer en je moet een gratis alternatief hebben voor de weggooibeker (die ook nog eens 10 cent extra moet gaan kosten). Wat denken wij ervan en hoe gaan we hiermee om? Zou je wat extra vragen voor suiker en melk in de koffie. Gijs vraagt het en de andere heren hebben er een mening over. Luister je ook weer mee?

076 – Koffiekledingstuk / Koffie of thee / Sander’s frustratie / Zijn de koffiewedstrijden veranderd 26:44
do 10 nov 2022

076 – Koffiekledingstuk / Koffie of thee / Sander’s frustratie / Zijn de koffiewedstrijden veranderd

Deze keer weer een aflevering zonder Ron. Maar de heren praten er niet minder om. Eerst hebben ze het over wat kleinere onderwerpen (al is een frustratie niet iets kleins natuurlijk). Maar daarna praten ze verder over wat er in de loop der jaren is veranderd bij de koffiewedstrijden. Luister je ook weer mee?

075 – De weegschaal van Gijs / De koffie wordt duurder 24:46
do 27 okt 2022

075 – De weegschaal van Gijs / De koffie wordt duurder

Een mijlpaal: de 75ste uitzending van de koffiepodcast. Ron is er deze keer niet bij, maar Frans, Gijs en Sander hebben wel weer genoeg te bespreken. Eerst vertelt Gijs dat hij iets kwijt is. Wie helpt hem zoeken? Daarna hebben de heren het over het duurder worden van de koffie. Luister je ook weer mee?

74 – Latte Macchiato / Reageren online / Deel twee met Leroy 28:29
do 13 okt 2022

74 – Latte Macchiato / Reageren online / Deel twee met Leroy

Deze keer een aflevering met wat kleinere onderwerpen. Eerst gaat Gijs los op de Latte macchiato. Mag je wel of niet roeren of is dat iet erg?? Daarna vraagt Ron of je mag/moet reageren online. En dan met name als je verkeerde informatie ziet staan. Moet je jouw deskundigheid dan laten gelden? Tenslotte een restje van een tijd geleden. Toen zaten we et Leroy te praten. We vinden het toch wel leuk genoeg om jullie te laten horen. Luister je ook weer mee?

073 – Schoonmaken 24:42
do 29 sep 2022

073 – Schoonmaken

Sander is er niet bij, hij was ziek. Maar de 3 andere heren hebben het over schoonmaken. het schoonmaken van de koffieapparatuur thuis. Hoe doe jij dat? Als je luistert, met je dat niet iedereen het eens is met elkaar, maar is dat erg? Wij zijn benieuwd naar jullie manier van schoonmaken. Maar luister je eerst weer mee?

72 – Bouw je eigen espressomachine 19:02
do 15 sep 2022

72 – Bouw je eigen espressomachine

Wat als we onze eigen espressomachine mogen bouwen. Wat willen we dan wel erin of eraan en wat juist niet. Weegschaaltjes, drukknoppen, bedenk het maar eens.... En hoe zou die dan worden genoemd? Wil je het weten? Luister dan ook weer mee!

71 – Alternatieve melk 19:13
do 1 sep 2022

71 – Alternatieve melk

Wat vinden we van alternatieve melk, of mag het geen melk heten...? Iedereen heeft er wel een mening over. Misschien Gijs wel het duidelijkst, maar zijn de andere heren het met hem eens? Luister je ook weer mee?

70 – Koffie op vakantie / Brander vs barista 26:39
do 18 aug 2022

70 – Koffie op vakantie / Brander vs barista

Frans vraagt of we wat hebben geleerd van vorig jaar. Hoe zetten we koffie op vakantie en wat nemen we mee? Als Ron zegt dat hij een nieuwe methode meeneemt, dan gaan we los.... Daarna stelt Sander de vraag wie misschien belangrijker is, de koffiebrander of de barista. Luister je ook weer mee?

69 – Drink de jeugd nog wel koffie? 18:22
do 4 aug 2022

69 – Drink de jeugd nog wel koffie?

Gijs heeft het over het trainen van horecapersoneel en wat hem daarbij opvalt. Namelijk dat de jeugd minder koffie lijkt te drinken. Is dat zo en hoe komt dat? Mogelijke oorzaak is een slechte koffie-ervaring. Hoor hoe de vier mannen hierover doorpraten. Luister je ook weer mee?

068 – Terugblikken van Dutch Aeropress Championship enWorld of Coffee 29:50
do 14 jul 2022

068 – Terugblikken van Dutch Aeropress Championship enWorld of Coffee

We blikken eerst nog even terug naar de Dutch Aeropress Championship. Frans was ziek en kon niet mee doen. Sander en Ron waren er wel. Een SHOUT-OUT nar de jongens van KEEN, die weer iets mooi hadden neer gezet. Daarna blikt Gijs terug naar de World of Coffee die in Milaan was. Wat heeft hij gedaan en was het de moeite waard? Je hoort het als je weer mee luistert....