KINK Festivalpodcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van KINK Festivalpodcast

Totaal 60 afleveringen

In samenwerking met FestiLeaks presenteert KINK de tweewekelijkse festival-podcast, waarin Jos Willemsen en Julia Gieskes het laatste festivalnieuws met je doornemen, de recente aankondigingen bespreken en dieper ingaan op specifieke boekingen of andere ontwikkelingen op festival-gebied.

De laatste… | S05E08 01:02:29
wo 24 mei 2023

De laatste… | S05E08

…voor we losbarsten! Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Voorbeschouwing, kom maar gauw 🌞 Het is bijna zover, de festivalzomer van 2023 barst nog net niet los. In deze aflevering van de Festivalpodcast bespreken Jos, Julia en Judith alles waar ze naar uitkijken en waar ze minder naar uitkijken. Luisteren dus! In deze voorbeschouwing komt o.a. voorbij: Waar we naar uitkijken en waar we tegenop kijken, het is natuurlijk niet allemaal koek en ei. Dit worden dé festivaltrends van 2023, dan kun je je alvast even voorbereiden! En heb je beide nieren nog? Mooi, verkoop er direct eentje om bier te kopen tijdens de duurste festivalzomer ooit. De tips-van-om-de-week: Jos: De Festileaks 17: een wekelijkse hitlijst waar jij op kunt stemmen! Judith: Sugababes op Milkshake Festival – kaarten scoor je hier! Julia: The Sum Of It All op Disney+ en @festileaks op socials. Verder staande ovaties, oneindige karmapunten en spontane confettidouches voor: Mick Hummel voor een schitterend podcast logo. Wietze Wempe & Malou Gouders voor ons intro anthem. Malou Gouders en Joris Timmerman als de immer stralende podcastredactie en de montage. En jou, als lieve luisteraar! Vind je het leuk? Abonneer je dan! Je checkt de show op Spotify,  Apple Podcasts, KINK.nl of waar jij het liefst naar je podcast luistert.   Het Festivalpodcast-anthem uit je hoofd leren? Hieronder de lyrics: Werelden vol avontuur van Main Stage tot aan Dixieland.Muntjes op en vrienden kwijt, maar nog is hier niks irritant. Te vroeg gepiekt, maar geen paniek. Je slaapritme toch al verziekt.Hé een laser, confettiregen, yoga overwegen. Met een grote klodder mayo, op je broodje knakworst.Lauwe halve liter, maakt niet uit heb toch dorst. Luchtbed leeggelopen,Tent weer afgebroken. Al m’n geld verbrast,‘t is de Festivalpodcast!

Dauwpop tot Danstips | S05E07 01:00:31
do 11 mei 2023

Dauwpop tot Danstips | S05E07

Een festivalpodcast zónder Julia (hatsjoe, gezondheid🤧), maar mét: De maestro Stromae is out. Wie headlinet nu onze geliefde Down The Rabbit Hole en Rock Werchter? Bijna Dauwpop! We nemen het voor jou helemaal onder de loep We laten de pop en bandjes dan even voor wat het is en hebben het over de leukste dj-sets van komend seizoen Community nabespreken van Arctic Monkeys en bevrijdingsfestivals, Taylor Swift scoort punten (zelfs zonder aanwezigheid van Julia) en Bruce Springsteen komt eraan! De tips-van-om-de-week: Jos: Waarom klinkt muziek nu zo boos? van NOS OP 3 Judith: Bestel nu je festival gear. Check festileaks.com/paklijst Verder staande ovaties, oneindige karmapunten en spontane confettidouches voor: Mick Hummel voor een schitterend podcast logo. Wietze Wempe & Malou Gouders voor ons intro anthem. Malou Gouders en Joris Timmerman als de immer stralende podcastredactie en de montage. En jou, als lieve luisteraar! Vind je het leuk? Abonneer je dan! Je checkt de show op Spotify,  Apple Podcasts, KINK.nl of waar jij het liefst naar je podcast luistert. Het Festivalpodcast-anthem uit je hoofd leren? Hieronder de lyrics: Werelden vol avontuur van Main Stage tot aan Dixieland.Muntjes op en vrienden kwijt, maar nog is hier niks irritant. Te vroeg gepiekt, maar geen paniek. Je slaapritme toch al verziekt.Hé een laser, confettiregen, yoga overwegen. Met een grote klodder mayo, op je broodje knakworst.Lauwe halve liter, maakt niet uit heb toch dorst. Luchtbed leeggelopen,Tent weer afgebroken. Al m’n geld verbrast,‘t is de Festivalpodcast!

Coachella: Alles wat je (niet) hebt gemist | S05E06 01:09:15
wo 26 apr 2023

Coachella: Alles wat je (niet) hebt gemist | S05E06

Veel reuring in festivalland sinds de vorige Festivalpodcast. Twee weekenden Coachella en een kritiekstorm bij Down The Rabbit Hole zijn achter de rug. In deze nieuwe aflevering gaan we alles na wat er in de woestijn te zien was en meer. Je hoort de volgende onderwerpen langskomen: Veel te doen over de (inmiddels teruggedraaide) VIP kaarten van Down The Rabbit Hole. Was de kritiek terecht? Heel! Veel! Coachella! We nemen je mee langs de beste shows van het grootste festival van Amerika, maar natuurlijk ook de dikke tegenvallers en andere opvallendheden. Inclusief veel muziek en dito knaldrang voor onze eigen festivalzomer. De Bevrijdingsfestivals komen eraan! Maar waar naartoe? We pikken de beste lineups eruit. En we blikken terug op Record Store Day inclusief veel platen om de komende tijd te luisteren! De tips-van-om-de-week: Jos: Het nieuw album van Noel Gallagher, Council Skies, dat vrijdag 2 juni uitkomt. Julia: Het nieuwe album van The National, First Two Pages of Frankenstein, dat deze vrijdag op 28 april uitkomt. Judith: Het nieuwe album van Spinvis, Be-Bop-A-Lula, wat gewoon al uit is. Verder staande ovaties, oneindige karmapunten en spontane confettidouches voor: Mick Hummel voor een schitterend podcast logo. Wietze Wempe & Malou Gouders voor ons intro anthem. Malou Gouders en Joris Timmerman als de immer stralende podcastredactie en de montage. En jou, als lieve luisteraar! Vind je het leuk? Abonneer je dan! Je checkt de show op Spotify,  Apple Podcasts, KINK.nl of waar jij het liefst naar je podcast luistert. Het Festivalpodcast-anthem uit je hoofd leren? Hieronder de lyrics: Werelden vol avontuur van Main Stage tot aan Dixieland.Muntjes op en vrienden kwijt, maar nog is hier niks irritant. Te vroeg gepiekt, maar geen paniek. Je slaapritme toch al verziekt.Hé een laser, confettiregen, yoga overwegen. Met een grote klodder mayo, op je broodje knakworst.Lauwe halve liter, maakt niet uit heb toch dorst. Luchtbed leeggelopen,Tent weer afgebroken. Al m’n geld verbrast,‘t is de Festivalpodcast!

Gelukkig nieuw festivaljaar! | S05E05 01:03:33
wo 12 apr 2023

Gelukkig nieuw festivaljaar! | S05E05

De kop is eraf! Met het paasweekend is het festivalseizoen officieel ingeleid. En uiteraard waren wij daar ook bij. In de nieuwe Festivalpodcast bespreken we alles wat we hebben meegemaakt op Paaspop en DGTL. Maar ook hebben we het over het headlinerprobleem van Pinkpop en de timetable van Rock Werchter. In ieder geval genoeg om jou weer even te vermaken! Je hoort in deze aflevering: De timetable van Rock Werchter is here, wat zijn de lastigste clashes? Verbeteringen beloofd op Sziget Pijnlijk Guns N' Roses nieuws Pinkpop’s headlinerprobleem onder de loep More, more en more op Paaspop DGTL overtreft zichzelf op zonovergoten editie in teken van livemuziek De tips-van-om-de-week:Judith: Je hoeft de weekenden niet festivalloos door te komen: Coachella komt eraan en alles wordt gelivestreamt op Youtube! Houd wel rekening met de tijdverschillen, op Festileaks.com is een aangepast blokkenschema naar Nederlandse tijdzones. Jos: Een andere podcast om de podcastloze week door te komen: DJ (zij / haar). In deze podcastreeks duikt journalist en DJ Malou in de vooroordelen die bestaan over vrouwelijke dj's. Drie afleveringen van 20 minuten zijn fijn weg te luisteren en heel interessant! Julia: De nieuwe docu van Lewis Capaldi, heel interessant en vermakelijk. Je kijkt 'm op Netflix! Verder staande ovaties, oneindige karmapunten en spontane confettidouches voor: Mick Hummel voor een schitterend podcast logo. Wietze Wempe & Malou Gouders voor ons intro anthem. Malou Gouders en Joris Timmerman als de immer stralende podcastredactie en de montage. En jou, als lieve luisteraar! Vind je het leuk? Abonneer je dan! Je checkt de show op Spotify,  Apple Podcasts, KINK.nl of waar jij het liefst naar je podcast luistert. Het Festivalpodcast-anthem uit je hoofd leren? Hieronder de lyrics: Werelden vol avontuur van Main Stage tot aan Dixieland.Muntjes op en vrienden kwijt, maar nog is hier niks irritant. Te vroeg gepiekt, maar geen paniek. Je slaapritme toch al verziekt.Hé een laser, confettiregen, yoga overwegen. Met een grote klodder mayo, op je broodje knakworst.Lauwe halve liter, maakt niet uit heb toch dorst. Luchtbed leeggelopen,Tent weer afgebroken. Al m’n geld verbrast,‘t is de Festivalpodcast!

Het paasweekend onder de loep! | S05E04 01:00:15
wo 29 mrt 2023

Het paasweekend onder de loep! | S05E04

De klok is een uur vooruit en dat betekent dat het paasweekend dichtbij is. In de nieuwe aflevering van de Festivalpodcast een voorbespreking van dit eerste echte festivalweekend van het jaar. Maar ook kijken we buiten Europa naar het beste van de Zuid-Amerikaanse festivals en blijft Taylor Swifts megatour niet onbesproken. Je hoort onder meer: Community-updates o.a. over de nieuwe U2 release en festivalfittie met de Amsterdamse gemeente. De Zuid-Amerikaans festivals zijn van start! We bespreken de highlights en tips voor aankomende zomer. Het paasweekend! Kies jij voor Paaspop, DGTL of Awakenings als jouw start van het seizoen? Taylor Swifts Era's Tour: waarom heeft half TikTok het hierover? De tips-van-om-de-week:Judith: Het clubcircuit, er staan nog een hoop leuke shows gepland in de poppodia voor we echt kunnen buitenspelen. Geniet ervan voor je agenda vol zit met festivals!Jos: DGTL, wat Jos bestreft een ondergewaardeerd festival wat perfect past bij de aftrap van het festivalseizoen.Julia: Chicken Shop Date - korte interview video's met als setting een ongemakelijke date in een Chicken Shop. Met als highlight het gesprek met Matty Healy. Verder staande ovaties, oneindige karmapunten en spontane confettidouches voor: Mick Hummel voor een schitterend podcast logo. Wietze Wempe & Malou Gouders voor ons intro anthem. Malou Gouders en Joris Timmerman als de immer stralende podcastredactie en de montage. En jou, als lieve luisteraar! Vind je het leuk? Abonneer je dan! Je checkt de show op Spotify,  Apple Podcasts, KINK.nl of waar jij het liefst naar je podcast luistert. Het Festivalpodcast-anthem uit je hoofd leren? Hieronder de lyrics: Werelden vol avontuur van Main Stage tot aan Dixieland.Muntjes op en vrienden kwijt, maar nog is hier niks irritant. Te vroeg gepiekt, maar geen paniek. Je slaapritme toch al verziekt.Hé een laser, confettiregen, yoga overwegen. Met een grote klodder mayo, op je broodje knakworst.Lauwe halve liter, maakt niet uit heb toch dorst. Luchtbed leeggelopen,Tent weer afgebroken. Al m’n geld verbrast,‘t is de Festivalpodcast!

Festival acts zijn als Pokemon kaarten: iedereen wil de zeldzaamste 01:10:59
wo 15 mrt 2023

Festival acts zijn als Pokemon kaarten: iedereen wil de zeldzaamste

In de nieuwe festivalpodcast hoor je onder meer: - Een spoedcursus Fred Again.. hoe hij in een paar jaar tijd naar de grootste hype van het moment ging. - We duiken in de line up van Glastonbury. Lana del Rey was het niet eens met de manier waarop ze gepresenteerd werd en er zijn geen vrouwelijke headliners dit jaar. - Wat zijn de krenten in de pap op de festivals? Welke artiesten zijn echt unieke boekingen en zie je niet op alle festivals terug? Verder behandelen we vragen van de community, gaat het over Blur, want die komen naar Nederland (jeej!), maar niet op een festival (sad). Ook hebben we het over Sticky Fingers, de Australische band is van de line up van een festival zijn gehaald, maar in Nederland staan ze vooralsnog wel op een poster. Kortom, lekker luisteren en opwarmen voor de festivalzomer!

Is er kunst aan viral gaan? | S05E02 01:02:11
wo 1 mrt 2023

Is er kunst aan viral gaan? | S05E02

Filosofische vragen in de nieuwe aflevering van de festivalpodcast! Ach, dat valt wel mee, maak je geen zorgen. Vooral veel aandacht voor festivals: De festival community, de binnen festivals, bevrijdingsfestivals… alles komt voorbij! En als kerst op de taart, en kakelvers dampend Festivalpodcast anthem! In deze episode onder andere: Community updates over o.a. Guns N Roses Nieuwe Down The Rabbit Hole namen: een eerst reactie Denk ook eens aan een binnenfestival Live shows die worden gebruikt als viral content generator De rollercoaster ride rondom Bevrijdingsfestivals De tips-van-om-de-week:Judith: Booster Festival in Enschede, voor slechts €10 entree!Jos: Het geweldige nieuwe Gorillaz album Cracker IslandJulia: De band Spacey Jane, en een (niet zo) stiekeme voorkeur voor album Here Comes Everybody Verder staande ovaties, oneindige karmapunten en spontane confettidouches voor: Mick Hummel voor een schitterend podcast logo. Wietze Wempe & Malou Gouders voor ons intro anthem. Hannah van Rhee, Malou Gouders en Joris Timmerman als de immer stralende podcastredactie. Hannah van Rhee voor de montage En jou, als lieve luisteraar! Vind je het leuk? Abonneer je dan! Je checkt de show op Spotify,  Apple Podcasts, KINK.nl of waar jij het liefst naar je podcast luistert. Het Festivalpodcast-anthem uit je hoofd leren? Hieronder de lyrics: Werelden vol avontuur van Main Stage tot aan Dixieland.Muntjes op en vrienden kwijt, maar nog is hier niks irritant. Te vroeg gepiekt, maar geen paniek. Je slaapritme toch al verziekt.Hé een laser, confettiregen, yoga overwegen. Met een grote klodder mayo, op je broodje knakworst.Lauwe halve liter, maakt niet uit heb toch dorst. Luchtbed leeggelopen,Tent weer afgebroken. Al m’n geld verbrast,‘t is de Festivalpodcast!

We blikken terug op de festivalzomer van 2022 | De Festivalpodcast S04E18 01:00:19
di 13 sep 2022

We blikken terug op de festivalzomer van 2022 | De Festivalpodcast S04E18

De zomer zit er weer op. Daarom blikken Jos en Judith in deze podcast-apotheose terug op het afgelopen festivalseizoen. Wat waren de trends, wat nemen we mee naar volgend jaar en wat moeten we absoluut in 2022 houden? Deze herfst gaat de podcast even met een break, maar voor je het weet zijn we weer terug met geruchten, achtergrondverhalen en de tofste nieuwe muziek! In deze aflevering gaat het o.a. over: Een analyse van hoe de festivalmarkt zich ontwikkelt De ultime app voor als je je vrienden kwijt bent Meteoroloog Alfred Snoek over het veranderende festival weer De meest gehypte festivalact van 2022

Lowlands 2022 was het klapstuk van de covid knaldrang | De Festivalpodcast S04E17 01:19:58
wo 24 aug 2022

Lowlands 2022 was het klapstuk van de covid knaldrang | De Festivalpodcast S04E17

Met een bomvolle festivalzomer achter de rug hebben we het beste voor het laatste bewaard: Lowlands! Met in elk hoekje wel een avontuur om te beleven, een ruim aanbod aan bijzonder festivaleten en natuurlijk veel, heel veel, maar dan ook echt heel veel muziek. Jos en Judith krijgen versterking van Hannah., wat op zo'n groot festival heb je soms wat extra ogen en oren nodig. In het laatste festivalverslag van het seizoen werpen een blik op: De apotheose van alle bands die in de afgelopen twee jaar zijn doorgebroken Hoe urgent moeten festival acts zijn? Is een geasfalteerd evenemententerrein achterhaald?

De Festivalpodcast voor het eerst op Tomorrowland| S04E16 43:44
za 30 jul 2022

De Festivalpodcast voor het eerst op Tomorrowland| S04E16

Judith en Jos treden flink uit hun comfortzone. We kennen de festivalpodcast als liefhebbers van de grotere pop en rock festivals zoals Down The Rabbit Hole en Pinkpop, maar voor deze aflevering kijken we of het gras van de EDM buren misschien toch wat groener blijkt.  Deze aflevering hebben we het o.a. over: het Sprookjesbos van Tomorrowland. Iedereen een nieuwe valuta. Martin Garrix en z'n hop hol geslagen confettikanon.