Jansen Belegt | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Jansen Belegt | BNR

Totaal 50 afleveringen

Rob Jansen is terug met zijn wekelijkse beleggingsrubriek. De portefeuille is vergroot en heeft nu een waarde van 25.000 euro.

Jansen Belegt ruimt op 04:15
zo 16 aug 2020

Jansen Belegt ruimt op

Met een koersrendement van 6 à 7 procent gaat het best lekker met Jansen Belegt. Maar er zit een aantal stevige bleeders in, en het geld is op. aan mijn twittervolgers de vraag wat er uit de portefeuille moet. Is de grootste beleeder, AB-Inbev, over een jaar uit de zorgen? Zo ja, dan misschien toch maar in portefeuille houden. Het gaat immers om de lange termijn!

Apple voor verdere groei 03:31
zo 9 aug 2020

Apple voor verdere groei

De keuze voor verdere rendementsgroei is gevallen op Apple, dat ondanks de Coronacrisis uitstekende resultaten heeft laten zien. Met die aanschaf is de bodem van de kas weer in zicht. En dus buigt Jansen Belegt zich over de vraag: welke bleeder moet eruit, om plaats te maken voor een nieuwe groeibriljant?

De volgende stap wordt weer technologie 04:09
zo 2 aug 2020

De volgende stap wordt weer technologie

Het verzoek om kooptips te geven aan Jansen Belegt was niet aan dovemansoren gericht. Er zaten veel nuttige tips bij, en opvallend: drie beleggings- en investeringsmaatschappijen (Berkshire Hathaway, Pershing Square en HAL Trust). Het zou zomaar kunnen dat iets daarvan in de portefeuille van Jansen Belegt terechtkomt. Maar de eerstvolgende stap is tóch technologie, geïnspireerd door de ijzersterke resultaten van de Amerikaanse technologiegiganten.

Cash of aandelen? 04:25
zo 26 jul 2020

Cash of aandelen?

Ondanks de aanhoudende problemen met het Coronavirus, blijven aandelen het relatief goed doen. Jansen Belegt is weer op zoek naar een nieuwe belegging, en vraagt advies aan de luisteraars. De meningen zijn sterk verdeeld, van aandelen (o.a. Accell, Befimmo, Pershin Square, HAL Trust en Microsoft) tot helemaal niets. (Geen positie is ook een positie) Jansen Belegt gaat tóch voor een aandeel, of een fonds.

Corona-optimisme geeft Jansen Belegt een boost 03:49
zo 19 jul 2020

Corona-optimisme geeft Jansen Belegt een boost

Na twee weken vakantie werpt Jansen Belegt weer een blik op de portefeuille. Die heeft het in alle rust prima gedaan, het totaalrendement staat op ruim 8 procent. De hoop op een Coronavaccin geeft beleggers weer moed. Tijd om te beleggen in AstraZeneca?

Jansen Belegt gaat positief de zomer in! 04:17
di 30 jun 2020

Jansen Belegt gaat positief de zomer in!

Er staat ons nog behoorlijk wat ellende te wachten, denken veel economen. Tegelijkertijd zijn er ook signalen dat de Coronadreun voor de economie lijkt mee te vallen. Wat te denken van de inkoopmanagers in de eurozone die een stuk positiever zijn geworden. Jansen Belegt schaart zich achter de optimisten en denkt dat er nog meer voor beleggers in het vat zit. NB Jansen Belegt is even op vakantie. De volgende aflevering is 20 juli a.s.

Doet Adyen het beter dan Microsoft? 03:08
zo 21 jun 2020

Doet Adyen het beter dan Microsoft?

In de portefeuille van Jansen Belegt is een wijziging aangebracht die niet iedere luisteraar kan waarderen. Microsoft (+44%) maakt plaats voor Adyen. Een van de redenen is omdat ik denk dat Adyen harder gaat groeien dan Microsoft deed. Waarom niet bleeder AB-Inbev (-38,7%) verkocht? Die gaat volgens Jansen Belegt flink herstellen, zodra de horeca wereldwijd weer open is.

Adyen favoriet bij Jansen Belegt 04:08
zo 14 jun 2020

Adyen favoriet bij Jansen Belegt

Het is de hoogste tijd voor en volgende stap voor Jansen Belegt. De verkoop van Microsoft bracht wat geld in het laatje en werpt de vraag op: wat te kopen? Luisteraars tipten via Twitter (naar @RobJansenBeurs) onder anderen Sligro en Beyond Meat. Die laatste zie ik wel zitten, maar ik ga tóch voor technologie. Net als de meeste particuliere beleggers is dat volgens mij de profijtelijkste sector. En de keuze is gevallen op Adyen.

Groei in technologie 03:56
di 9 jun 2020

Groei in technologie

Een goed banenrapport uit de VS, lage rente, een oplopende olieprijs, steunmaatregelen van de overheid, om maar wat te noemen. Toch blijft het raar, een oplopende beurs, terwijl de echte pijn van de recessie nog moet komen en waarschijnlijk jaren voelbaar zal zij. NJansen Belegt heeft geld vrijgemaakt om verder te investeren. En keuze voor de sector is al gemaakt: technologie. Wat de sterke performance van de beurzen wordt vooral door die sector gedragen. En waarschijnlijk blijft die het de komende jaren ook goed doen.

Wat gaat eruit: Microsoft of Galapagos? 04:02
zo 24 mei 2020

Wat gaat eruit: Microsoft of Galapagos?

De twijfel is toegeslagen bij Jansen Belegt. Om nieuwe aankopen te doen, moet er cash vrijgespeeld worden. Aandelen verkopen dus, maar welke? Het idee is om een aantal stukken te verkopen waar al een behoorlijke winst op is gemaakt. En de best presterende aandelen in de portefeuille zijn Galapagos en Microsoft.