Ik was Jou

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Ik was Jou

Totaal 11 afleveringen

In Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een ander persoon. Onder hen Gerrit Zalm, Erik Scherder, Andries Knevel en Ilja Gort. Want wie zijn de door Owen gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek? Owen interviewt de mensen die hij nadeed voor onder andere het populaire VARA-programma Kopspijkers en praat met ze over televisie, humor, satire en het hedendaagse belang van beeldvorming.

#5 – Owen Schumacher ontmoet Wim Pijbes (S02) 45:29
ma 30 sep 2019

#5 – Owen Schumacher ontmoet Wim Pijbes (S02)

In deze aflevering van Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Tegenwoordig is hij actief in Rotterdam waar hij in de voormalige Fenixloods een Landverhuizersmuseum aan het ontwikkelen is. Owen 'was' Wim Pijbes ten tijde van Koefnoen. Pijbes daarover: 'Dat was eervol. Misschien wel de hoogste trap van erkenning. En het was genadeloos. De pakken die je aanhad waren net iets té.'

#4 – Owen Schumacher ontmoet Robèrt van Beckhoven (S02) 45:38
ma 23 sep 2019

#4 – Owen Schumacher ontmoet Robèrt van Beckhoven (S02)

In deze aflevering van Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek in Oisterwijk, bij het bedrijf van ‘meester patissier’, ‘meester boulanger’ en programmamaker/jurylid Robèrt van Beckhoven. Owen ‘was’ Robèrt van Beckhoven ten tijde van Koefnoen. Van Beckhoven daarover: ‘Dat vond ik wel heel grappig. Ik vond dat een hele eer. Mensen zeiden ‘als Koefnoen je nadoet, dan heb je het gemaakt’.

#3 – Owen Schumacher ontmoet Ferry Mingelen (S02) 46:39
ma 16 sep 2019

#3 – Owen Schumacher ontmoet Ferry Mingelen (S02)

In deze aflevering van Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek in Den Haag bij Ferry Mingelen, voormalig parlementair verslaggever en duider van de NOS. Owen 'was' Ferry Mingelen ten tijde van Koefnoen. Mingelen daarover: ‘Dan zie ik dat en dan denk ik ‘dat is wel heel overdreven’. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik de imitaties vaak minder leuk vindt dan de mensen om me heen.’

#2 – Owen Schumacher ontmoet Gert Verhulst (S02) 50:32
ma 9 sep 2019

#2 – Owen Schumacher ontmoet Gert Verhulst (S02)

In deze aflevering van Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek in Antwerpen bij Gert Verhulst, de grote man achter het Vlaamse media- en entertainmentbedrijf Studio 100. Ook is hij bekend als 'Gert(je)' uit de kindertelevisieserie Samson en Gert. "Ik heb alles in mijn leven mogen doen wat ik wilde en daar een goede boterham aan verdiend."

#1 – Owen Schumacher ontmoet Alexander Pechtold (S02) 50:41
ma 2 sep 2019

#1 – Owen Schumacher ontmoet Alexander Pechtold (S02)

In Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij Alexander Pechtold, voormalig leider van D66. Pechtold nam vorig jaar afscheid als fractievoorzitter. In zijn eerste ‘echte’ interview sinds zijn vertrek staat hij stil bij dat besluit.

#6 – Owen Schumacher ontmoet Andries Knevel (S01) 44:17
vr 26 apr 2019

#6 – Owen Schumacher ontmoet Andries Knevel (S01)

Na een ziekbed van twee jaar is Andries Knevel hersteld van een ernstige en levensbedreigende legionellabesmetting. De ziekte heeft hem niet gelouterd of veranderd. "De waarom-vraag ken ik niet. Ik heb nooit gedacht ‘waarom ik?’. Wel waarom ik zo sukkelig ben geweest om onder de verkeerde douche in Bolivia te stappen."

#5 – Owen Schumacher ontmoet Jack Spijkerman (S01) 46:35
ma 22 apr 2019

#5 – Owen Schumacher ontmoet Jack Spijkerman (S01)

In de podcastserie Ik was Jou (NPO Radio 1 / Omroep MAX) ontmoet Owen Schumacher de mensen van wij hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een van de mensen die hij ooit ‘was’. In aflevering 5 gaat Owen op bezoek bij presentator Jack Spijkerman.

#4 – Owen Schumacher ontmoet Bart Chabot (S01) 41:18
ma 15 apr 2019

#4 – Owen Schumacher ontmoet Bart Chabot (S01)

In de podcastserie Ik was Jou (NPO Radio 1 / Omroep MAX) ontmoet Owen Schumacher de mensen van wij hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een van de mensen die hij ooit ‘was’. In aflevering 4 gaat Owen op bezoek bij schrijver en dichter Bart Chabot.

#3 – Owen Schumacher ontmoet Gerrit Zalm (S01) 47:51
ma 8 apr 2019

#3 – Owen Schumacher ontmoet Gerrit Zalm (S01)

In de podcastserie Ik was Jou (NPO Radio 1 / Omroep MAX) ontmoet Owen Schumacher de mensen van wij hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een van de mensen die hij ooit ‘was’. In aflevering 3 een ontmoeting met oud minister van Financiën Gerrit Zalm.

#2 – Owen Schumacher ontmoet Erik Scherder (S01) 29:50
di 2 apr 2019

#2 – Owen Schumacher ontmoet Erik Scherder (S01)

In de podcastserie Ik was Jou (NPO Radio 1 / Omroep MAX) ontmoet Owen Schumacher de mensen van wij hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een van de mensen die hij ooit ‘was’. In aflevering 2 een ontmoeting met neuropsycholoog prof. dr. Erik Scherder.