Geloven in Sprookjes

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Geloven in Sprookjes

Totaal 4 afleveringen

Sprookjes zijn er in vele kleuren en gaan vaak al decennia lang mee, soms zelfs eeuwen. Sprookjes worden gelezen en voorgelezen en zijn voer voor vele wijsheden. Wat gebeurt er als je sprookjes leest alsof het heilige teksten zijn? Theologen Wies Houweling en Jaap Marinus doen het voor je en delen hun zoek- en ontdekkingstocht in deze podcast.

Hoe zorg jij ervoor dat je veilig bent? Deze zeven geitjes deden het fout! 26:02
vr 30 apr 2021

Hoe zorg jij ervoor dat je veilig bent? Deze zeven geitjes deden het fout!

Zeven geitjes krijgen van hun moeder waarschuwingen mee hoe ze de boze wolf kunnen herkennen om hem buiten de deur te houden. Toch was het niet voldoende. Hoe ga jij om met gevaar? En wat zou jij je kinderen meegeven om ze veilig te houden? Een fietshelm? Kniebeschermers? Thuis houden? Waarschuwen voor vreemde mensen? Het zijn thema's die het sprookje van de wolf en de zeven geitjes aanroert. Wij bespreken ze in deze vierde podcast over sprookjes!

Droom jij er weleens van naakt door de straten te lopen? 25:11
ma 15 mrt 2021

Droom jij er weleens van naakt door de straten te lopen?

Een ijdele keizer krijgt twee oplichters in zijn koninkrijk. Zij beweren kleren te kunnen maken die alleen slimme mensen zien. Niemand ziet de kleren, maar iedereen doet alsof, want anders komt uit dat ze dom zijn. Wanneer houden wij de schijn op omdat we niet willen afgaan? En is het wel erg om dom te zijn? Hoe belangrijk is ons uiterlijk, onze kleren? Thema's die aan bod komen in deze derde podcast over sprookjes!

Wat vader doet is altijd goed, ondenkbaar! 21:54
di 19 jan 2021

Wat vader doet is altijd goed, ondenkbaar!

In het streven naar gelijkwaardigheid hebben we misschien wel wat verloren. Al mag je dat van Wies absoluut niet zeggen. Jaap vindt dat je het ook gerust om kunt draaien, maar waar gaat het sprookje 'Wat vader doet is altijd goed' dan nog over? Wies en Jaap nemen het voor je door in deze tweede podcast van Geloven in Sprookjes.

Het cliché van het lelijke eendje en zijn verbazingwekkende veelkleurigheid 32:41
do 3 dec 2020

Het cliché van het lelijke eendje en zijn verbazingwekkende veelkleurigheid

Het eerste sprookje van de podcast Geloven in Sprookjes gaat over misschien wel het meest bekende sprookje ter wereld: het lelijke eendje. Door zijn grote bekendheid is het cliché van dit sprookje misschien nog wel groter. Is er dan toch nog iets zinnigs te halen uit dit oeroude verhaal. Jazeker. Theologen Wies Houweling en Jaap Marinus benaderen het sprookje alsof het een heilige tekst is en komen zo tot verrassende ontdekkingen.