Gek op Beleggen

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Gek op Beleggen

Totaal 12 afleveringen

Wat maakt een succesvolle belegger succesvol? En welke strategieën hanteren zij? In de podcast Gek op Beleggen gaat Binck-beleggerstrainer Peter Siks in gesprek met particuliere beleggers over hun strategieën, visies en keuzes op de beurs.

#12 Hoe een jonge belegger naar zijn portefeuille kijkt 43:33
vr 30 apr 2021

#12 Hoe een jonge belegger naar zijn portefeuille kijkt

Jaap (25) begon al op zijn 14e met beleggen (met zijn ouders uiteraard). Elf jaar later verdeelt hij zijn portefeuille in een passiever en een actiever gedeelte. Hoe kijkt hij als jonge belegger met al een aardige dosis ervaring naar de markt en hoe houdt hij zich vast aan zijn voorgenomen plannen?

#11 Van fondsbeleggen naar big tech en penny stocks 36:15
wo 14 apr 2021

#11 Van fondsbeleggen naar big tech en penny stocks

Nog niet zo heel lang geleden begon hij nog voorzichtig met Binck Fundcoach, samen met zijn vader. Maar snel verdiepte Vincent Brandsma (student, 19) zich verder in de wereld van beleggen. Inmiddels kijkt hij vooral naar big tech en belegt hij daarnaast wat offensiever in penny stocks. In gesprek met Peter Siks vertelt Vincent hoe hij zich in korte tijd het beleggen eigen heeft gemaakt en hoe hij omgaat met FOMO, wanneer vrienden enthousiast over aandelen zijn die eigenlijk helemaal niet in zijn strategie passen. En hoe hij zelf onderzoek doet naar zijn volgende belegging en op zoek gaat naar bredere spreiding in zijn portefeuille. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. Meer over de podcast vindt u op: www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#10 Jong beleggen en trends voor nu en de toekomst 38:37
wo 31 mrt 2021

#10 Jong beleggen en trends voor nu en de toekomst

Jonge belegger Kas Bedet (23) belegt in de eerste plaats voor de lange termijn, maar kijkt ook naar interessante trends voor het nu. In gesprek met Peter Siks vertelt hij hoe hij deze trends verkent, hoe zijn risico’s verdeelt binnen zijn portefeuille en waarom hij soms kiest voor ETF's en soms voor aandelen. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. Meer over de podcast vindt u op: www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#9 Wim’s optiestrategie: een duik in puts en calls 52:51
wo 17 mrt 2021

#9 Wim’s optiestrategie: een duik in puts en calls

Anders dan de gemiddelde langetermijnbelegger belegt Wim Paardekooper niet zozeer in aandelen, maar juist in opties. In gesprek met Peter Siks zet hij de optiestrategie uiteen waar hij inmiddels alweer ruim 30 jaar aan sleutelt. Een technischer verhaal dus deze aflevering, voor de gevorderde belegger die meer wil horen over puts, calls en gedekt schrijven. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. Meer over de podcast vindt u op: www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#8 Je huiswerk doen, en andere lessen van 60 jaar beleggen 49:53
wo 3 mrt 2021

#8 Je huiswerk doen, en andere lessen van 60 jaar beleggen

In 1962 stond hij al als hoekman op het Damrak. Dus durven wij Jan Kluft toch wel een heuse beursveteraan noemen. Zelf omschrijft hij zijn visie meer als die van een investeerder dan een belegger. In gesprek met Peter Siks vertelt hij een beetje over vroeger, maar vooral ook over je huiswerk doen, diep in cijfers duiken en focus versus spreiding. En nog veel meer lessen van 60 jaar ervaring op de beurs. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. Meer over de podcast vindt u op: www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#7 Waarom Wietse begon met beleggen 28:23
wo 17 feb 2021

#7 Waarom Wietse begon met beleggen

Zo’n twee jaar geleden begon Wietse Sytsema – souschef bij De Scheepskameel – met beleggen. Wat deed hem starten, hoe kwam hij tot zijn aanpak en hoe gaat het hem nu af? Een inkijk in de beginnende belegger. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. Meer over de podcast vindt u op: https://www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#6 Leren beleggen door te beginnen 53:00
wo 3 feb 2021

#6 Leren beleggen door te beginnen

Beginnen is misschien wel gewoon de beste manier om het te leren, zo dacht Veronique Estié (25). Dus startte ze zo’n twee jaar geleden met beleggen. Voorzichtig, met een klein bedrag. Inmiddels bouwt ze, door steady elke maand wat geld opzij te zetten, haar portefeuille op, en inspireert ze andere (jonge) beleggers via haar platform Youngtrader.nl. Hoe kijkt zij – als jonge belegger – naar beleggen? Hoe kiest ze waarin ze investeert en hoe managet zij de emoties van koersdalingen (of -stijgingen)? Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#5 Vermogensopbouw voor financiële vrijheid 33:55
wo 20 jan 2021

#5 Vermogensopbouw voor financiële vrijheid

Als financieel coach helpt Josien Verweij mensen slim omgaan met hun geld. En daarin ziet ze ook zeker een rol weggelegd voor beleggen. Zelf belegt Josien voor de toekomst: misschien wel een vroeger pensioen, maar in ieder geval meer financiële vrijheid. Daarom richt ze zich op vermogensopbouw en het herbeleggen van dividend. Hoe ze dat doet? Dat vertelt ze in aflevering 5 van Gek op Beleggen. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#4: Een goed gesprek over optiebeleggen, en het verschil tussen korte en lange termijn 43:06
ma 4 jan 2021

#4: Een goed gesprek over optiebeleggen, en het verschil tussen korte en lange termijn

Binck-Beleggerstrainer Peter Siks spreekt met Gerwin van de Belt, zelfstandig ondernemer, over optiebeleggen, en de verschillen tussen 'handelen' voor de korte en beleggen voor de lange termijn. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

#3: Beleggen voor de toekomst: over de lange termijn, wereldspreiding en groeisectoren 43:04
di 1 dec 2020

#3: Beleggen voor de toekomst: over de lange termijn, wereldspreiding en groeisectoren

Wat maakt een succesvolle belegger succesvol? En welke strategieën hanteren zij? In de podcast Gek Op Beleggen spreekt beleggerstrainer Peter Siks elke aflevering met een inspirerende gast. In deze aflevering te gast: Tijn Mutsaerts, die zijn carrière doorbracht in de assurantie. Tijn zet zijn visie uiteen over beleggen voor de lange termijn en zijn keuze om te spreiden binnen specifieke sectoren. Heeft u ook een inspirerende visie op beleggen, een alternatieve kijk of een interessant verhaal en wilt u deze ook delen met ons en de rest van de wereld? Stuur ons een mail op academy -@- binck.nl en we nemen contact met u op. Meer over de podcast vindt u op: https://www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast --- Disclaimer: De informatie die tijdens de podcast wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de podcast, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens de podcast wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.