Een Podcast over Media

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Een Podcast over Media

Totaal 153 afleveringen

Met Alexander Klöpping & Ernst-Jan Pfauth

Aftershow – Productiviteitsboeken 29:45
vr 20 mei 2022

Aftershow – Productiviteitsboeken

In het kader van het interview met Oliver Burkeman vonden we het een goed idee om onze favoriete productiviteitsboeken te bespreken. Ernst-Jan heeft zich daar keurig aan gehouden en Alexander ehh.. niet.Shownotes📚 Perennial Seller van Ryan Holiday (affiliate of via je lokale boekhandel)🎧 Podcasts met Michael Lewis💶 The psychology of Money of Moran Housel (affiliate of via je lokale boekhandel)👛 Housel te gast bij Tim Ferriss💡 De tweet van Chris Dixon😱 De tweet met de onheilspellende mail van Y Combinator📚 Setting the Table van Danny MeyerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

S07E30 – Staande ovatie 09:19
vr 13 mei 2022

S07E30 – Staande ovatie

Een aflevering over cryptocrash, de bundel der bundels, met de woordvoerder van ASN Bank en Victor Vlam. Dit is een kleine sneak peek wat je mist als je niet bij Podimo zit, inclusief hoogtepunten uit de POM community. ☀️ Word de eerste drie maanden gratis lid van Podimo via deze link. 👉 Lees alle shownotes terug📭 Schrijf je in voor de POM Nieuwsbrief en mis nooit meer iets🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op InstagramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

S07E29 – Sneak peek 11:36
vr 6 mei 2022

S07E29 – Sneak peek

Leuk dat je een aflevering van POM wil luisteren! Je zit alleen in de verkeerde app 👀 We zitten inmiddels exclusief bij Podimo. Daar kan je de hele aflevering luisteren. Wat je dan zoal hoort? Een aflevering vanuit de campingbus van Ernst-Jan ergens op het platteland van Frankrijk met een reeks aan klassieke POM-onderwerpen. GPT-3, de evolutie van webdesign, Johan Derksen en de selfiedrone passeren onder meer de revue. Hier alvast een kleine sneak peek. Zien we je bij Podimo?🦄 Met deze link krijg je de eerste maanden gratis toegang tot Podimo!👉 Lees alle shownotes terug📭 Schrijf je in voor de POM Nieuwsbrief en mis nooit meer iets🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op InstagramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

S07E27 – Yvonne Coldeweijer over haar juice-imperium 01:22:30
vr 22 apr 2022

S07E27 – Yvonne Coldeweijer over haar juice-imperium

De ongekroonde roddelkoningin Yvonne Coldeweijer begon niet zo lang geleden met het delen van juice over Bekende Nederlanders. Binnen no time kreeg ze een half miljoen volgers op haar Instagram-account Life of Yvonne, lanceerde ze een abonnementsmodel voor extra juice en leverde ze scoop na scoop over haar belangrijkste doelwit: de hypocriete familieman.Maar met dat succes komt een grote verantwoordelijkheid waar Yvonne op een pijnlijke manier moest komen. Ze deelde informatie over de mensen die zich in de Apple Store in Amsterdam verstopten voor de gijzelnemer, waarmee ze die mensen potentieel in levensgevaar bracht.Yvonne vertelt in dit gesprek openhartig over haar businessmodel, waar haar allergie voor hypocrisie vandaan komt en twijfelt openlijk over de houdbaarheid van haar werk nu andere media haar roddels klakkeloos overnemen. 'Ik zou bijna willen zeggen: neem mij alsjeblieft met een korreltje zout.' 🎁 Dit is de allerlaatste aflevering voor we volgende week verhuizen naar Podimo. Wil je niks missen? Krijg zes maanden gratis toegang tot Podimo via podimo.nl/pom🚀 Bekijk alle shownotes en extra juice op pom.show/juiceZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jonge Jaren – Jandino Asporaat 01:01:01
wo 20 apr 2022

Jonge Jaren – Jandino Asporaat

Jandino Asporaat is wat ze in Amerika een media mogul noemen. De comedian verkoopt niet alleen de grootste zalen van Nederland uit, maar heeft voor elke film die hij maakte een Gouden Kalf ontvangen. Hij is presentator van grote tv-programma's als De Dino Show en Dance Dance Dance, succesvol ondernemer én bouwt aan een nieuwe stad in zijn thuisland Curaçao.Kortom, Jandino heeft het goed voor elkaar. Maar dat is niet altijd zo geweest. De rasentertainer vertelt in dit gesprek met Ernst-Jan over zijn gelukkige jeugd op Curaçao die zwaar werd toen zijn moeder naar Nederland vertrok en hij op zijn negende moest werken. Over hoe hij werd mishandeld en eenmaal in Nederland in een internaat belandde omdat zijn moeder ziek werd.Hoe koos hij ondanks die loodzware tijd voor het onbevangen beroep van entertainer? En hoe gaat Jandino om met de weerstand? Want hoewel hij geliefd is bij het grote publiek, worden zijn films gekraakt door recensenten en ook zijn collega's blijken hem soms in de weg te zitten. Kritiek negeren is één ding, maar hoe heeft Jandino vervolgens zijn eigen speelveld gecreëerd? Een gesprek over slechte recensies, chips eten in een rond waterbed en thuis horen op het podium.👉 Lees het interview terug en bekijk extra beelden via jongejaren.nl/jandino-asporaat💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jonge Jaren en ontvang iedere week een seintje met de nieuwe aflevering.🚀 Vanaf 27 april kun je Jonge Jaren exclusief bij Podimo beluisteren. Krijg gratis zes maanden toegang tot Podimo via deze link.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

S07E26 – We verhuizen naar Podimo 56:05
do 14 apr 2022

S07E26 – We verhuizen naar Podimo

De onbegrijpelijke liefde voor Wordpress van Ernst-Jan, hoe beeldredacties niet meer nodig zijn door DALL-E, maar bovenal staat deze aflevering in het teken van het grote nieuws dat POM naar podcastplatform Podimo verhuist. Waarom, wanneer en hoe, dat hoor je allemaal in deze aflevering én de smerigste zin uit de POM geschiedenis ooit.Kom bij PodimoVrienden krijgen 12 maanden gratis via podimo.nl/pomvriend Alle andere luisteraars krijgen 6 maanden gratis Podimo via podimo.nl/pomBlijf je na deze aflevering nog zitten met vragen over Podimo? Check hier de FAQ.Shownotes 🎤 The Turnaround met Marc Maron 👛 Nieuwsbrief The Generalist over Stripe🧠 The Wisdom List van de makers van The Generalist🧢 How I Built This met Wordpress CEO Matt Mullenweg 🤓 Alexander die bij DWDD de iPad demonstreert✨ De vibe shift bij Media Inside 🗞 Le Monde in het Engels📺 Rob Wijnberg bij Brian Stelter 📸 Het einde van beeldredacties met Dall-E ☎️ Nieuw favoriete gadgetwinkel: Productpine📧 Waarom de Chinese e-mailmarketing veel effectiever isZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jonge Jaren – Neelie Kroes 58:28
wo 13 apr 2022

Jonge Jaren – Neelie Kroes

Het cv van politicus Neelie Kroes leest als een zegetocht. Nadat ze economie studeerde als één van de zeven meisjes tussen vierhonderd jongens werd ze op haar 26e het eerste vrouwelijke bestuurslid van de Kamer van Koophandel.Drie jaar later trad ze namens de VVD toe tot de gemeenteraad van de stad waar ze in het tweede oorlogsjaar werd geboren: Rotterdam. Weer een jaar later kwam ze in de Tweede Kamer, als jongste Kamerlid tot dan toe. Daarna houdt het rijtje met primeurs niet op.Neelie, wier vader transport-ondernemer was, werd in 1982 de eerste vrouwelijke minister op Verkeer en Waterstaat. Daarna Nederlandse Eurocommissaris – de enige vrouwelijke tot nu toe. We zijn haar nog steeds dankbaar dat ze dataroaming in Europa heeft afgeschaft als Eurocommissaris voor Digitale agenda.Maar achter dat label ‘de eerste vrouwelijke’ gaat veel strijd schuil. Ze moest tot twee keer toe een droom opgeven en mannelijke collega’s zeiden dat ze beter in de keuken kon werken. Ernst-Jan vraagt wat dat met haar deed, en hoe ze ermee omging.Dit is het verhaal over de jonge jaren van de grande dame van de Nederlandse politiek met bloed, zweet en expliciet géén tranen.👉 Vind alle artikelen waaruit wordt geciteerd op jongejaren.nl Daar vind je ook het transcript van dit interview.💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jonge Jaren en ontvang iedere week een seintje met de nieuwe afleveringZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

S07E25 – Flitskoeriers 58:48
vr 8 apr 2022

S07E25 – Flitskoeriers

Toen UvA-onderzoeker Niels van Doorn eind 2019 bij ons te gast was, opende hij onze ogen over de wereld van maaltijdbezorgers. Sindsdien geven we bijvoorbeeld altijd cash fooi. Ruim twee jaar en een pandemie later is er veel veranderd. Flitskoeriers hebben hun intrede gedaan en platforms als Deliveroo en Uber hebben rechtszaken tegen zich aangespannen gekregen.Genoeg reden dus om de balans op te maken met Niels. We bespreken de werkomstandigheden van flitskoeriers en duiken in het verrotte financiële systeem achter de platformeconomie. 🎩 Kom naar ons live evenement! Op dinsdag 17 mei verruilen we de podcaststudio voor het grote podium van de Rode Hoed in Amsterdam en brengen de wereld van POM ten tonele in een spetterende show. Vrienden krijgen een kortingscode en kunnen nu al kaarten kopen. Word dan snel vriend en claim die early bird toegang. 💳 Ontvang 40.000 miles als je nu een Goldcard van American Express aanschaft. Tot 20 april via deze affiliatelink.Shownotes en extra leesvoer🥗 De aflevering met Niels over maaltijdbezorgers luister je hier terug🚴‍♂️ Volg Niels op Twitter✨ Meer shownotes, foto's en extra leesvoer vind je op pom.show/flitskoeriers💚 ps. Heb je de nieuwe interviewpodcast van Ernst-Jan al gehoord? Abonneer je op Jonge Jaren en help deze podcast aan meer luisteraars. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jonge Jaren – Ilja Leonard Pfeijffer 58:42
di 5 apr 2022

Jonge Jaren – Ilja Leonard Pfeijffer

In de Italiaanse havenstad Genua spreekt Ernst-Jan schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Hij is auteur van het Boekenweekgeschenk 2022 en bekend van zijn romans La Superba en Grand Hotel Europa.In 2008 verhuisde Ilja naar Genua, waar hij een paar jaar later de liefde van zijn leven vond; de Italiaanse Stella. In de autobiografische roman Brieven uit Genua beschrijft hij die ontmoeting. Maar hij vertelt ook van alles over zijn jonge jaren.Bijvoorbeeld over het fictieve land Mocanië, wat hij tussen zijn achtste en achttiende uitdacht, en zelfs een eigen taal voor ontwikkelde. Dat grenzeloze talent voor fantasie – daar wil Ernst-Jan hem naar vragen. En de ontzettende gedrevenheid die hij al vroeg liet zien. Ernst-Jan dacht dat de kern daarvoor in zelfvertrouwen lag, maar in dit gesprek vertelt Ilja dat hij in het dagelijks leven van onzekerheden aan elkaar hangt.We namen het op in de lente van 2022. In Ilja’s schitterende appartement in een Palazzo tegenover de kathedraal van Genua. We zitten aan een antieke tafel onder prachtige fresco’s.  👉 Bekijk hoe het appartement van Ilja eruit ziet en lees het interview terug op jongejaren.nl💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jonge Jaren en ontvang iedere week een seintje met de nieuwe afleveringZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

S07E24 – Achter de schermen bij de overname van Dag en Nacht Media 01:10:42
wo 30 mrt 2022

S07E24 – Achter de schermen bij de overname van Dag en Nacht Media

Breaking news! Een aardverschuiving is aanstaande in podcastland want Dag en Nacht Media is overgenomen door het Deense podcastbedrijf Podimo. Tim de Gier, baas van Dag & Nacht en tevens onze vriend, vertelt over zijn overwegingen, geeft ons advies over wat wij met POM moeten doen en deelt zijn visie op de podcastindustrie.🕺 Kom naar ons live evenement! Op dinsdag 17 mei verruilen we de podcaststudio voor het grote podium van de Rode Hoed in Amsterdam en brengen de wereld van POM ten tonele in een spetterende show. Vrienden krijgen een kortingscode én als eerste bericht over de kaartverkoop. Wil je er bij zijn? Word dan snel vriend!Shownotes👂 Populaire Dag & Nacht-shows: Man man man, Moordcast en Jong Beleggen.🎧 It's All Politics, de politieke podcast van NPR📚 De Literaturfest podcast van Ernst-Jan en TimZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.