DuurzaamBV Podcasts

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van DuurzaamBV Podcasts

Totaal 92 afleveringen

DuurzaamBedrijfsleven is hét business platform voor succesvol duurzaam ondernemen. DuurzaamBedrijfsleven zet met deze podcast succesvol duurzaam ondernemen op de kaart zodat alle bedrijven de kansen van duurzaamheid zien en pakken. Omdat nog teveel bedrijven deze kansen aan zich voorbij laten gaan. We staan klaar voor alle professionals die succes willen boeken met duurzaam ondernemen.

‘Als bedrijven niet investeren in natuur, dan is er geen business meer’ 19:29
di 21 jun 2022

‘Als bedrijven niet investeren in natuur, dan is er geen business meer’

De biodiversiteit neemt af en de CO2 in de atmosfeer neemt toe. Land Life wil deze uitdagingen het hoofd bieden door bomen te planten over de hele wereld. Zo herstellen ze leefgebieden van planten en dieren én zorgen ze ervoor dat er CO2 wordt opgenomen. Jeroen van Veen, de Nederlandse vertegenwoordiger van Land Life in Australië ziet met eigen ogen waarom dat zo hard nodig is.

‘Als bedrijven niet investeren in natuur, dan is er geen business meer’ 20:02
wo 15 jun 2022

‘Als bedrijven niet investeren in natuur, dan is er geen business meer’

De biodiversiteit neemt af en de CO2 in de atmosfeer neemt toe. Land Life plant bomen over de hele wereld. Zo herstellen ze leefgebieden van planten en dieren én zorgen ze ervoor dat er CO2 wordt opgenomen. Jeroen van Veen, de Nederlandse vertegenwoordiger van Land Life in Australië ziet met eigen ogen waarom dat zo hard nodig is.

Hoe weet je zeker dat de vis die je als bedrijf inkoopt ook echt duurzaam is? 22:53
di 7 jun 2022

Hoe weet je zeker dat de vis die je als bedrijf inkoopt ook echt duurzaam is?

Foodservicebedrijf Albron en de Good Fish Foundation werken samen om ervoor te zorgen dat er alleen nog maar duurzame vis op je bord belandt. Kortom, vis waar niet op overbevist wordt. Wat betekent dat voor de inkoop van Albron, dat in heel Nederland actief is in ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants en andere horeca?

Change Report Talk 4: hoe vergroten we het draagvlak voor de energietransitie? 45:04
wo 18 mei 2022

Change Report Talk 4: hoe vergroten we het draagvlak voor de energietransitie?

Hoe meer energie we duurzaam opwekken hoe meer we dat merken in onze eigen leefomgeving. Dat zet het draagvlak voor de energietransitie onder druk. Minister voor Energie en Klimaat Rob Jetten wil weten wat de zorgen en aandachtspunten van burgers zijn bij het klimaatbeleid. Hij vroeg TNO om dit te onderzoeken voor vier windmolenparken. Dit is het eerste kwantitatieve en meer diepgaande onderzoek dat hiernaar gedaan is. Benieuwd naar de conclusies en aanbevelingen en wat ontwikkelaars daar in de praktijk aan hebben? Laetitia Ouillet las het rapport en bespreekt het met Sabine Sluijters in deze vierde aflevering van Change Report Talk.

Change Report Talk 3: hoe moet de markt voor waterstof eruit zien? 44:21
di 19 apr 2022

Change Report Talk 3: hoe moet de markt voor waterstof eruit zien?

Groene waterstof, het duizenddingendoekje van de energietransitie is tot nu toe vooral een papieren tijger. Iedereen praat erover maar van werkelijke waterstofproductie is nog nauwelijks sprake. De oorzaak? Er is nog geen markt. Als het aan de minister voor energie en klimaat Rob Jetten ligt komt daarin snel verandering. Maar hoe moet die markt eruit zien? Daarover gaat de derde aflevering van Change Report Talk. “Het is braakliggend terrein.”

Change Report Talk 2: de to do lijst van minister Jetten 37:01
wo 16 mrt 2022

Change Report Talk 2: de to do lijst van minister Jetten

Het is misschien wel het minst opgemerkte document over klimaat en energie van de afgelopen tijd: Het antwoord van minister Jetten op het coalitieakkoord. En dat is zonde vindt energie expert Laetitia Ouillet. Want het is een mega ambitieus klimaatpakket. Daarom in Report Talk deze keer aandacht aan deze kamerbrief. “Het is gewoon de to do list van Jetten.”

Today’s Changemakers week 1: mobiliteit als energiecentrale 29:22
wo 16 mrt 2022

Today’s Changemakers week 1: mobiliteit als energiecentrale

Today's Changemakers van week 11 verkennen ieder op hun eigen manier de mogelijkheden voor energieopwekking in de mobiliteit. In de podcast vertelt Pieter Willems, oprichter van PowerD waarom hij elektrische voertuigen als een grote virtuele batterij beschouwt en hoe dat bijdraagt aan een snelle verduurzaming. "Ik geloof dat je meer mensen meekrijgt als verduurzaming ook commercieel aantrekkelijk is."

Change Report Talk: taaie rapporten in een half uur uitgelegd 31:02
di 22 feb 2022

Change Report Talk: taaie rapporten in een half uur uitgelegd

Rapporten over de energie en klimaat: het is verplichte kost voor iedereen die in de sector werkt. Maar bijna niemand komt verder dan het persbericht of de samenvatting. Daar heeft Change.inc nu een oplossing voor in de vorm van een podcast: Report Talk waarin elke maand een rapport wordt gefileerd. In deze eerste aflevering bladeren Laetitia Ouillet en Sabine Sluijters door de Klimaat- en Energieverkenning van het PBL. Ze zetten het rapport in context, bespreken de kritiekpunten en gaan op zoek naar bijzondere weetjes.

Change for Circular Economy: Nederland heeft een voorsprong op de wereld. Nu moeten we opschalen 47:18
vr 18 feb 2022

Change for Circular Economy: Nederland heeft een voorsprong op de wereld. Nu moeten we opschalen

In de zevende en laatste aflevering van Change for Circular Economy blikt presentator Anic van Damme samen met oud-minister en aanjager van de circulaire economie Jacqueline Cramer en boegbeeld van de topsector Chemie Jacqueline Vaessen terug op de uitdagingen waar circulaire ondernemers in voorgaande afleveringen tegenaan lopen. Maar ze kijken ook vooruit. Hoe denken zij dat oude patronen doorbroken kunnen worden om de weg naar een circulaire economie vrij te maken?

Change for Circular Economy: wat kan de textielindustrie leren van het recyclen van verpakkingen? 43:08
vr 11 feb 2022

Change for Circular Economy: wat kan de textielindustrie leren van het recyclen van verpakkingen?

In de zesde aflevering van Change for Circular Economy ontvangt presentator Anic van Damme Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen en Kim Poldner, lector circulair business aan De Haagse Hogeschool. Dankzij een aantal efficiënte beleidsmaatregelen en financiële prikkels is Nederland goed in het recyclen van verpakkingsafval. Het recyclen van textiel loopt achter, terwijl de doelstellingen strenger worden. Wat kan de textielindustrie leren van de manier waarop Nederland verpakkingen recyclet?