dr Kelder en Co

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van dr Kelder en Co

Totaal 138 afleveringen

Podcast van Dr Kelder en Co, uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Schiphol, kloven, feministen en Europa 46:15
za 18 jun 2022

Schiphol, kloven, feministen en Europa

Luister deze uitzending van dr Kelder & co over Benschop,  de diverse kloven die echt niet zo rampzalig zijn als we denken. Feminsten aan wie wij de CV danken en de toekomst van Europa. 

Niet minder, maar méér economische groei & Groepsdruk of puur natuur? 45:30
za 11 jun 2022

Niet minder, maar méér economische groei & Groepsdruk of puur natuur?

Eigenlijk is het heel simpel, aldus econoom prof. dr. Barbara Baarsma: om de stijgende collectieve kosten te dekken, hebben we juist economische groei nodig. En: Wat is ons aangeleerd door groepsdruk en wat is puur natuur en biologisch gedrag? Prof. dr. Frans de Waal komt aan het woord.

Depri zwangere ratjes en, en jawel: die afzichtelijke windmolens 44:43
za 4 jun 2022

Depri zwangere ratjes en, en jawel: die afzichtelijke windmolens

Uw wekelijkse portie nuchtere feiten tegen hypes en hysterie. Deze keer live vanaf de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), alwaar wij diagnoses behandelen over zwangere ratjes en antidepressiva en, jawel, die afzichtelijke windmolens. We moeten er toch aan, maar het liefst zover mogelijk in de Noordzee, als ‘t even kan?  

Hoe gewiekst is China nu echt?! & Het einde van MeToo? 45:32
za 28 mei 2022

Hoe gewiekst is China nu echt?! & Het einde van MeToo?

We hebben het over de Oeigoeren, en hoe ver China eigenlijk is met kunstmatige intelligentie. Moeten we daar bang voor zijn? Voorts een jonge doctor die vindt dat je van TBS'ers geen brave hendrikken moet willen maken (werkt toch niet) en waarom het tijd wordt dat we de vrouwelijke psychopaten eens aan gaan pakken. Tot slot: Waarom staan we plots aan Johnny Depps zijde in de kwestie Depp/Heard? Is een kanteling in de MeToo-discussie aanstaande, en maakt toxic femininity haar intrede?

dr Kelder en Co: De voorspelbaarheid van migratiecijfers & Superwoke Zweden en asociale Nederlanders… 39:11
za 21 mei 2022

dr Kelder en Co: De voorspelbaarheid van migratiecijfers & Superwoke Zweden en asociale Nederlanders…

Hoe voorspelbaar zijn de migratiecijfers, en waar kunnen we zelf eigenlijk heen als we weg dreigen te spoelen? Voorts een jonge doctor over de vraag: hoeveel Overmarsen en Marco Borsato’s liepen er rond in de tijd van de Renaissance? Dr. Marlisa den Hartog bestudeerde de seksuele gedragsnormen in die periode. En: alleen een liedjesfestijn half mei lijkt heel Europa te verenigen, verder liggen onze waarden mijlenver uit elkaar…We spreken met dr. Tim Reeskens.

Turen naar een zwart gat & Hoe woke is de Universiteit Leiden? 44:35
za 14 mei 2022

Turen naar een zwart gat & Hoe woke is de Universiteit Leiden?

Uw wekelijkse portie nuchtere feiten tegen hypes en hysterie. Deze keer live vanuit de Universiteit Leiden, alwaar wij diagnoses behandelen over, jawel, ons eigen zwarte gat. Geen zorgen, we bedoelen we natuurlijk dat fenomeen in de Melkweg. En: hoe woke is de Universiteit Leiden? Met prof. dr. Huib Jan van Langevelde en prof. mr. Annetje Ottow. * Kijk het debat over de democratie, na de live uitzending, hier terug (https://www.youtube.com/watch?v=Bsx3ubqVUcg)

Fortuyns erfgoed & De oorlogsminister en koningin Wilhelmina 43:51
za 7 mei 2022

Fortuyns erfgoed & De oorlogsminister en koningin Wilhelmina

Hij zat nooit in de Tweede Kamer, maar is toch een van Nederlands’ bekendste politici. Twintig jaar na de moord op Pim Fortuyn een gesprek over polarisatie in de politiek. En: welke reden had Wilhelmina om toch wel de belangrijkste minister, die van Defensie, te ontslaan, tijdens de ballingschap in Londen? Volgende week verschijnt het boek “De Minister en de Majesteit” van dr. Tobias van Gent.

Roebel rolt door en TikTok is zo slecht nog niet 45:23
za 30 apr 2022

Roebel rolt door en TikTok is zo slecht nog niet

Hoe kan het dat we Poetins bankrekening nog altijd spekken en de roebel doorrolt? Verder aandacht voor de positieve kanten van social media, want het wordt tijd dat we het daar ook eens over hebben, en: wat kan de jonge delinquent leren van de ouwe rot in het vak?

Onze groeiende honger naar energie 44:32
za 23 apr 2022

Onze groeiende honger naar energie

Uw wekelijkse portie nuchtere feiten, tegen hypes en hysterie, deze keer live vanuit de Technische Universiteit Eindhoven, alwaar wij diagnoses behandelen over onze groeiende honger naar energie.  Hoe krijgen we het zonder Russisch en Gronings gas tóch warm? Is kernenergie de heilige graal, of kunnen we beter zo snel mogelijk waterstof door al onze leidingen laten stromen? Deel twee van deze uitzending, uitgezonden op YouTube, kun je hier terugkijken. (https://www.youtube.com/watch?v=PXsr0g-RMR4)

Eerlijke belastingheffing, een utopie? En: Onze omgang met dieren 46:39
za 16 apr 2022

Eerlijke belastingheffing, een utopie? En: Onze omgang met dieren

Professor, hoe ingewikkeld is het om het reële rendement in box 3 te belasten?! We spreken met prof. dr. Stan Stevens. En: Wij mensen zijn ook maar gewoon dieren, en zolang we onszelf boven andere dieren stellen blijft het makkelijk om de planeet ‘maar gewoon te gebruiken’, zegt dr. Eva Meijer. Nu is de tijd aangebroken dat de natuur ‘terugpraat’: overstromingen, opwarming van de aarde, pandemieën.