De Psychologie van Succes Podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Psychologie van Succes Podcast

Totaal 148 afleveringen

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven wekelijks antwoord op al jouw vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen.

Episode 171: Hoe word je een dienend leider? – In gesprek met PhD Inge Nuijten 38:27
di 21 jun 2022

Episode 171: Hoe word je een dienend leider? – In gesprek met PhD Inge Nuijten

Download het luisterboek hier: https://shop.redpointcompany.com/aanmelden-luisterboek-breintv/ Inge Nuijten (PhD) is bestsellerauteur, #1 spreker, facilitator, adviseur, coach en onderzoeker op het vlak van dienend-leiderschap en vitaliteit. De definitie van dienend-leiderschap volgens Inge is: Met plezier bijdragen aan de groei van anderen dankzij je eigen groei. En dat kan iedereen (leren). Zo worden we samen beter. Daar speel jij ook een belangrijke rol in! Luister je mee om te ontdekken hoe jij jouw eigen leider kunt worden?

Episode 170: Hoe word ik consequent(er) in afspraken naar mezelf? 23:59
di 14 jun 2022

Episode 170: Hoe word ik consequent(er) in afspraken naar mezelf?

https://www.instagram.com/psychologievansucces/ Ach, wat was het gezellig de afgelopen dagen... Het eten, het drinken en het samenzijn kon niet op. Je hebt jezelf even lekker laten gaan. Maar vandaag komt de realiteit weer de hoek om kijken. Je mag weer aan het werk. De voor je uit geschoven huishoudelijke taken liggen op je te wachten En ook merk je dat je jouw gezonde routines weer op wilt pakken Want eigenlijk zit je niet zo lekker in je lijf, Na alle hapjes en drankjes die je naar binnen hebt gewerkt. Je spreekt met jezelf af dat je deze week minimaal drie keer gaat sporten. Ook wil je weer gezond gaan koken. En voor de verandering tevens op tijd naar bed. Want je weet dondersgoed dat voldoende uren slaap een levensvoorwaarde voor je zijn. Maar dan komt de grote (en angstaanjagende) vraag: Hoe begin je? En nog belangrijker: Hoe houd je deze afspraken met jezelf vol? Het bedenken was makkelijk. Nu het uitvoeren nog. Albert en Tonny helpen je in deze aflevering om consequenter te worden in de afspraken met jezelf. Dit doen ze door hun best werkende tips met je te delen. Ook geven 3 keer het online programma Stop Uitstelgedrag gratis weg! Wil jij kans maken om deze te winnen? Ga dan naar ons Instagram kanaal: https://www.instagram.com/psychologievansucces/ Klik op 'Volgen' Like de post van deze week (die hoort bij deze aflevering) Laat een reactie achter waarin je ons vertelt waarom jij dit programma echt zou moeten winnen Veel inspiratie gewenst!

Episode 169: Is succes “succes” te noemen als je er veel voor hebt moeten laten? 24:31
di 7 jun 2022

Episode 169: Is succes “succes” te noemen als je er veel voor hebt moeten laten?

https://psychologievansucces.nl/boek-geluk/ "Beste heren, Ik heb na ongeveer 50 van jullie podcasts te hebben beluisterd toch het idee dat het bereiken van zakelijk succes lastig of niet is te combineren met succes op het privé gebied. Daarmee bedoel ik: is alles aan de kant zetten (bijvoorbeeld de 6 weken challenge van Tonny) te combineren met een gelukkig gezinsleven waarbij de behoeften van een vrouw en een paar kinderen een groot gedeelte van je dagelijkse tijd en energie vergen? Is überhaupt succes op het ene vlak wel echt een succes te noemen als je er op het andere vlak te veel voor moet laten? Voor mijn gevoel zie ik heel veel succesvolle ondernemers die het succes moeten bekopen met echtscheidingen, weinig echte vrienden, familie die verwaarloosd wordt etc. Wat is jullie mening daarover?"

Episode 168: Hoe trek ik de juiste mensen aan? 23:22
di 31 mei 2022

Episode 168: Hoe trek ik de juiste mensen aan?

https://psychologievansucces.nl/verbinding Waarschijnlijk heb je op deze podcast aflevering geklikt omdat je niet meer écht blij wordt van de mensen om je heen. Het kan goed zijn dat de mensen waar je nu mee optrekt jou meer energie kosten dan dat ze je geven. Dit kun je achterhalen via de volgende graadmeters: - 0 energie meer hebben wanneer je thuiskomt van je sociale afspraak - Erg je best moeten doen om het gesprek op gang te houden, doordat je geen gemeenschappelijke interesses meer hebt - Heel blij zijn wanneer zo'n sociale afspraak last minute wordt afgezegd Als je merkt dat je jouw oude sociale leven ontgroeit bent, maar nog niet goed weet met welke mensen je wél wilt optrekken... Dan is deze podcast aflevering een feest van nieuwe inzichten voor je! Laat je ons even via een reactie weten wat jouw belangrijkste voorwaarden voor vriendschap zijn? En je kunt via deze link het Inner Circle Support PDF gratis downloaden, om te ontdekken hoe jouw sociale leven op dit moment in elkaar zit en hoe je hier verandering in kunt brengen: https://psychologievansucces.nl/verbinding

Episode 167: Life hack voor gegarandeerde groei (persoonlijk én business) 24:45
di 24 mei 2022

Episode 167: Life hack voor gegarandeerde groei (persoonlijk én business)

Bekijk hier alles over het IMU event (7, 8 & 9 juni) en claim direct de korting: https://shop.imu.nl/redirect?url=imu.nl/event-breintv/&affiliate=brein-tv Weet jij nog hoe het voelt om diep geïnspireerd te raken? Dat je hart van enthousiasme sneller gaat kloppen? Je handen klam worden, Je ademhaling kort en hoog, Je mondhoeken omkrullen, En je begint te stuiteren op je plek? Deze sensaties worden meer dan eens gevoeld tijdens (persoonlijke groei) seminars. Je hoort, ziet of resoneert met iets wat er in de zaal gebeurd. Je wordt uitgenodigd om even op de pauzeknop van je eigen leven te drukken En te reflecteren op waar je nu bent en waar je na het seminar naartoe zou willen werken. Zowel Albert als Tonny hebben meerdere seminars bijgewoond en spreken erg lovend over de impact daarvan op hun leven. Een kleine teaser: Ze zijn er ontzettend snel en hard van gegroeid (op zowel persoonlijk vlak als in hun business).

Episode 166: Échte offline connectie, met vriend en vreemde (in gesprek met Bart Kloosterhuis) 33:25
di 17 mei 2022

Episode 166: Échte offline connectie, met vriend en vreemde (in gesprek met Bart Kloosterhuis)

"Alle (online) mogelijkheden die we in onze maatschappij hebben zijn geweldig, maar maken ons ook gehaast en leiden vaak af van wat écht belangrijk is. Bewustzijn van onze gevoelens, emoties en elkaar vormt de basis voor een betere samenleving. Des te meer we online verbonden zijn, des te belangrijker échte, offline connecties en goede gesprekken worden." Hoe je weer échte en offline connectie maakt, vertelt Bart Kloosterhuis in dit gesprek met Albert en Tonny. Heel veel inspiratie gewenst!

Episode 165: Tevreden zijn met wat je hebt óf tijd voor de volgende uitdaging? 25:21
di 10 mei 2022

Episode 165: Tevreden zijn met wat je hebt óf tijd voor de volgende uitdaging?

We beantwoorden in deze aflevering de vraag van luisteraar Niek: "Ik ben op zoek naar balans tussen 'tevreden zijn met wat ik heb' en 'tijd voor de volgende uitdaging'. Hoe weet je nu in welke fase je zit?"

Episode 164: Minder streng zijn voor jezelf 25:22
di 3 mei 2022

Episode 164: Minder streng zijn voor jezelf

Ben jij geneigd om veel van jezelf te "moeten"? Zit je verwikkeld in een strak regime wat je jezelf hebt opgelegd? En heb je misschien gemerkt dat dit je niet heeft gebracht wat je er eigenlijk van had verwacht? Dan is deze aflevering van de Psychologie van Succes Podcast heel interessant voor jou. We delen hierin onze eigen ervaringen met streng zijn voor jezelf én wat onze beste tips zijn om milder naar jezelf te worden.

Episode 163: Ex-Commando Dai Carter: Discipline en Mentale Weerbaarheid 37:35
di 26 apr 2022

Episode 163: Ex-Commando Dai Carter: Discipline en Mentale Weerbaarheid

Kom jij vaak klussen tegen waar je écht geen zin in hebt? Heb jij doelen gepland waar je de eerste (of laatste) stappen nog voor moet zetten? En heb je dan de neiging om dit met opgeheven hoofd tegemoet te gaan? Of schuif je deze taken keer op keer voor je uit? Tot er een enorme berg is ontstaan waar je niet meer overeen kunt kijken? Hoe dan ook... Dit interview met Ex Special Forces Commando Dai Carter is absoluut waardevol om te beluisteren, want hoe je het ook went of keert: Ieder mens vertoont in een bepaalde mate uitstelgedrag. We zijn namelijk van nature wezens die neigen te handelen vanuit 'kort geluk, lange pijn'. Laat je inspireren door de inzichten over discipline, mentale kracht, wilskracht en doorzettingsvermogen die Dai heeft mogen opdoen in zijn werkbare jaren bij de Koninklijke Landmacht en de Korps Commandotroepen.

Episode 162: De Drama Driehoek: in welke rol zit jij? 28:44
di 19 apr 2022

Episode 162: De Drama Driehoek: in welke rol zit jij?

In deze aflevering van de Psychologie van Succes Podcast bespreken Albert en Tonny het fenomeen van de Drama Driehoek: de dader (of de aanklager), het slachtoffer en de redder (of de toeschouwer). Grote kans dat jij tijdens (conflict)situaties in je leven in één of meerdere van deze rollen bent geschoten. Hoe herken je het? Welke rol vervul je? Welke valkuilen zijn er? En het belangrijkste: Hoe kom je eruit? Albert en Tonny geven ook deze aflevering weer hun beste tips!