De Poëziepodcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Poëziepodcast

Totaal 91 afleveringen

De Poëziepodcast wordt gemaakt door Daan Doesborgh met steun van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en Splendor. Elke maand één dichter, met twee gedichten: een van zichzelf en een van iemand anders. De tune van de Poëziepodcast is een compositie van Bart de Vrees. Het logo is ontworpen door HOAX. www.slaa.nl www.splendoramsterdam.com www.bartdevrees.com

Alevering 80: Astrid Haerens 43:07
do 20 apr 2023

Alevering 80: Astrid Haerens

Daan Doesborgh gaat in gesprek met de kersvers voor de C. Buddingh'-prijs genomineerde Astrid Haerens over Ruxandra Cesereanu, hoe poëzie tegelijk grimmig en grappig kan zijn, en wat de overeenkomst is tussen Astrids bundel Oerhert en een opera.

Aflevering 79: Joost Oomen 44:45
ma 20 mrt 2023

Joost Oomen

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Joost Oomen over de poëzie van de Azteken, het magnetische veld van de poëzie en welke stem je hoort als je een gedicht leest.

Aflevering 78: Erik Jan Harmens 52:19
ma 20 feb 2023

Erik Jan Harmens

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Erik Jan Harmens over Gerrit Achterberg, praten over boeken die je niet gelezen hebt, en het belang van eerlijkheid in de poëzie.

Aflevering 75: Jos Nargy 50:27
ma 21 nov 2022

Jos Nargy

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Jos Nargy van De Poezieboys over Daniil Charms, Jörgi Eisføgl en de constante zoektocht naar vrijheid. De uitspraak 'Terugkomen is niet hetzelfde als blijven' is van Belle van Zuylen. De voorstelling "Yy of ‘Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylea’" is nog te zien tot en met 21 december, zie voor speeldata en kaartjes www.depoezieboys.nl.

Aflevering 74: Nacht Van De Poëzie 2022 52:35
ma 17 okt 2022

Nacht Van De Poëzie 2022

Daan Doesborgh gaat live op de Nacht van de Poëzie in gesprek met Charlotte van den Broeck, Rob van Essen, Nisrine Mbarki en Andy Fierens over sinaasappels, uitgevers, het vreemdelingenlegioen, Charles Baudelaire, Menno Wigman, Stijn de Paepe en privé-smsjes.

Aflevering 73: Hannah van Binsbergen 44:24
ma 19 sep 2022

Hannah van Binsbergen

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Hannah van Binsbergen over Frank Keizer, de commons en het vermogen om te kunnen wandelen in poëzie.

Aflevering 72: Poëziepodcast Live met Spinvis 32:46
ma 25 jul 2022

Poëziepodcast Live met Spinvis

Daan Doesborgh gaat live in Club Cinetone in gesprek met Spinvis over Cor Vaandrager, de inperkende werking van woorden en het geheime gemummelde schaduwoeuvre van Spinvis. Dit gesprek werd op 3 mei opgenomen tijdens Poëziepodcast Live. Luister voor het eerste deel van dit programma naar aflevering 71, met Lucky Fonz III.

Aflevering 71: Poëziepodcast Live met Lucky Fonz III 43:14
di 12 jul 2022

Poëziepodcast Live met Lucky Fonz III

Daan Doesborgh gaat live in Club Cinetone in gesprek met Lucky Fonz III over Elisabeth Bishop, liedteksten en de geheime echte reden waarom Bob Dylan de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Dit gesprek werd op 3 mei opgenomen tijdens Poëziepodcast Live. Over twee weken volgt deel twee, met Spinvis.

Aflevering 70: Poetry International 2022 57:18
vr 24 jun 2022

Poetry International 2022

Daan Doesborgh is op Poetry International en geeft een sfeerbeeld met bijdragen van Athena Farrokhzad, Maxime Garcia Diaz, Ilya Kaminski, Ferdy Karto, Paul Keijzer, Myrte Leffring, Nisrine Mbarki, José Semple, Reinier Weers, en Esohe Weijden.

Aflevering 69: Wout Waanders 49:56
di 31 mei 2022

Wout Waanders

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Wout Waanders over Joke van Leeuwen, de C. Buddinghprijs en wat je met behulp van statistiek wel of niet kan leren over poëzie en porno.