De Kostgangers

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Kostgangers

Totaal 14 afleveringen

Audio-avonturen in de wereld van wetenschap, kunst en economie

The Unwanted Boulder 02:41
ma 28 nov 2022

The Unwanted Boulder

Je kan dan wel één van de grondleggers van de Land Art zijn, maar als een joekel van een zwerfkei zich in het midden van je kunstwerk positioneert, kan je daar weinig aan doen. Luister naar The Unwanted Boulder over het kunstwerk Broken Circle / Spiral Hill van Robert Smithson. Verteld door Lee Ranaldo (Sonic […] The post The Unwanted Boulder appeared first on Kostgangers.

Straperlo 40:36
zo 28 nov 2021

Straperlo

Je verlies nemen, niet vals spelen, kortom de spelregels volgen. Het lijkt de afgelopen maanden verre van de normaalste zaak van de wereld – althans in het politieke leven. In STRAPERLO gaan we terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw, een tijd die grote parallellen vertoont met de onze. Samen met filosoof Bram […] The post Straperlo appeared first on Kostgangers.

Straperlo 40:36
wo 13 jan 2021

Straperlo

Je verlies nemen, niet vals spelen, kortom de spelregels volgen. Het lijkt de afgelopen maanden verre van de normaalste zaak van de wereld – althans in het politieke leven.  In STRAPERLO gaan we terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw, een tijd die grote parallellen vertoont met de onze. Samen met filosoof Bram […] The post Straperlo appeared first on Kostgangers.

Leyla en Arif 25:11
di 24 dec 2019

Leyla en Arif

Leyla en Arif Yunus strijden al decennia voor de mensenrechten in hun land Azerbeidzjan. De tol die ze daarvoor betalen valt nauwelijks te onderschatten: gevangenschap, marteling en uiteindelijk vertrek uit hun moederland. Ze wonen nu in Nederland maar blijven niettemin op hun hoede… Het verhaal van Leyla en Arif is onderdeel van een serie die […] The post Leyla en Arif appeared first on Kostgangers.

De Grens 40:41
do 26 sep 2019

De Grens

In deze aflevering hoor je een documentaire die we maakten met de van oorsprong Hongaarse theatermaakster Petra Ardai. Het is een persoonlijk verhaal over de huidige situatie in Hongarije en Europa. Precies 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur. De beelden van Oost-Duitsers die over de muur klommen en hun West-Duitse stadgenoten in de armen vielen, […] The post De Grens appeared first on Kostgangers.

Amor fati 15:00
vr 12 jul 2019

Amor fati

In deze aflevering hoor je een portret van Sharon Miedema. Het is onderdeel van een serie die we maakten voor HVO Querido, een instelling die mensen met psychische of sociaal-economische problemen ondersteunt. Het leven van deze mensen nam in veel gevallen een ongelukkige wending, verslaving, schulden, criminaliteit, psychische problemen. Als je hun verhaal hoort denk je […] The post Amor fati appeared first on Kostgangers.

Onderschat 17:20
do 13 jun 2019

Onderschat

Lastig als je je eigen competenties niet goed weet in te schatten. Maar misschien nog problematischer wordt het als een ander dat niet kan. Bijvoorbeeld in het onderwijs. Als een leerkracht zijn leerlingen niet het juiste schooladvies geeft. Voor het project De School voor Ouders maakten we hierover een verhaal. Het start bij de zorg […] The post Onderschat appeared first on Kostgangers.

De kunst van het luisteren 25:37
wo 15 mei 2019

De kunst van het luisteren

Een gesprek met mensen buiten onze bubbel hebben we bijna niet meer. Die analyse horen we vaak genoeg in de media. Is luisteren naar de ander ook altijd het beste? En hoe blijf je tóch luisteren (en ren je niet gillend weg) als je in contact komt met iemand buiten je bubbel? The post De kunst van het luisteren appeared first on Kostgangers.

Portret Joel Bons 36:37
do 11 apr 2019

Portret Joel Bons

Componist Joel Bons werd onlangs onderscheiden met de prestigieuze Grawemeyer Award. Een prijs die ook wel wordt beschouwd als de Nobelprijs voor de muziek. Bons kreeg de prijs voor Nomaden. Een compositie die hij speciaal schreef met een bijzondere interculturele ontmoeting voor ogen. Namelijk die tussen de wereldberoemde, Franse cellist: Jean-Guihen Queras, en het Atlas […] The post Portret Joel Bons appeared first on Kostgangers.

Dubbele Agenda 26:02
vr 23 feb 2018

Dubbele Agenda

Subtiele, psychologische spelletjes om jezelf te promoten – je kan het stom vinden, of er niet aan mee willen doen, maar eigenlijk ontkom je er niet aan. De zoektocht naar waardering van anderen is simpelweg van levensbelang. Dat vertelt hoogleraar Roos Vonk in deze podcast, die als als geen ander weet hoe lastig het is […] The post Dubbele Agenda appeared first on Kostgangers.