De Koers is van ons

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Koers is van ons

Totaal 148 afleveringen

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. Met ‘Podcast Voorjaar’ eren we het klassieke voorjaar in eigen land met analyses van onze beste journalisten en meest interessante gasten. Richting de Ronde van Vlaanderen mag u zich ook verwachten aan een reeks unieke speeddates met de huidige helden van het peloton. Wie zich nostalgisch voelt, kan ook nog steeds teruggrijpen naar onze ‘Podcast Tour’, ‘Speeddate Flandrien’ of ‘Podcast Veldrijden’.

Daar zijn de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland: “Tijd dat Tom Pidcock de speelvogel in hem bedwingt” 29:10
do 1 jun 2023

Daar zijn de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland: “Tijd dat Tom Pidcock de speelvogel in hem bedwingt”

Over minder dan een maand start in Bilbao de Tour de France, dus is de voorbereiding volop bezig. De belangrijkste klassementsrenners doen dat in de Dauphiné, maar ook in de Ronde van Zwitserland staan mooie namen aan de start, onder wie Wout van Aert en Tom Pidcock. Voor de Britse alleskunner is het stilaan tijd om te tonen dat hij de speelvogel in hem kan bedwingen. Wout van Aert wil dan weet de tijdrijder in hem wakker schudden tegen de wereldtoppers, al ontbreekt er voorlopig eentje. Stapt Remco Evenepoel alsnog in de ring?     Gasten: Guy Van Den Langenbergh en Stijn Joris  Host: Michaël Van Damme Uitgever: Nieuwsblad  Partner: Skoda Montage: Pieter Santens (House of Media)   See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – De slotweek: “Waardig ouder worden: op zijn 37ste haalt Geraint Thomas zijn hoogste wattages ooit” 27:11
do 25 mei 2023

De Giro is van ons – De slotweek: “Waardig ouder worden: op zijn 37ste haalt Geraint Thomas zijn hoogste wattages ooit”

Daar is ze dan eindelijk, de langverwachte derde week van de Giro, die zich na weinig spektakel, maar veel plotwendingen heeft ontvouwd tot een driestrijd. Jan-Pieter De Vlieger (alias JP), de enige overgebleven Nieuwsblad-reporter in Italië, pleit voor verzachtende omstandigheden voor de hoofdrolspelers en kijkt vooral uit naar het clownesk spektakel dat de figuranten zaterdag in de klimtijdrit zullen opvoeren door met fietsen achterop brommers en motoren te kruipen. “Om het goed te doen, heb je eigenlijk een derde hand nodig.” See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rit 10. “We spelen met het leven van een drieëntwintigjarige renner, dat Gazzetta dello Sport dat in twijfel trekt is schandalig.” 15:33
di 16 mei 2023

De Giro is van ons – Rit 10. “We spelen met het leven van een drieëntwintigjarige renner, dat Gazzetta dello Sport dat in twijfel trekt is schandalig.”

De plotse uitval van Remco is nog steeds het topic van deze Giro. Terwijl Evenepoel van thuis uit zijn achterban motivatie en goede moed toespreekt, zit Patrick Lefevere in Italië om een serieus appeltje te schillen met Gazzetta della Sport. “We kunnen ze een proces aandoen”. Ondertussen is die andere teambaas, Arthur van Dongen, met hele andere zaken bezig. Roglic zal de komende dagen namelijk nog te maken krijgen met tegenstand uit verschillende hoeken.See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Na de opgave van Remco Evenepoel: “Zijn mama zag het meteen: hij zag er echt niet goed uit” 24:05
ma 15 mei 2023

De Giro is van ons – Na de opgave van Remco Evenepoel: “Zijn mama zag het meteen: hij zag er echt niet goed uit”

Remco Evenepoel verlaat de Giro in de roze trui, alleen niet in Rome. De avond van zijn tweede tijdritwinst, rond 22u30, kwam er een statement op de sociale media-kanalen van Evenepoel dat hij na een positieve covid-test de handdoek gooit. Amper driekwartier later kon host Michaël Van Damme bellen met Patrick Evenepoel, die samen met zijn vrouw Agna en Oumi naar Cesena was gekomen om Remco te steunen tijdens de tijdrit. Een roze dag werd plots een zwarte dag, al kon de familie het ook relativeren en hadden ze het toch een beetje zien aankomen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rustdag. “Het blijft een bittere pil, maar Remco kan zich snel nieuwe doelen te stellen” 23:39
ma 15 mei 2023

De Giro is van ons – Rustdag. “Het blijft een bittere pil, maar Remco kan zich snel nieuwe doelen te stellen”

Het nieuws dat Remco de Giro moest verlaten wegens corona sloeg in als een bom en is nog niet helemaal verwerkt. Al kan Evenepoel zich nog genoeg andere doelen stellen dit jaar. Ondertussen stopt de Giro voor niemand, zelfs niet voor de wereldkampioen. Geraint Thomas is de nieuwe leider en start in het roze, al blijft Roglic niet bij de pakken zitten en groeit zijn team gestaag toe naar week drie. "De Giro is onthoofd, maar het blijft spannend. Nu begint het pas echt." Gasten: Jan-Pieter De Vlieger en Maarten Delvaux  Host: Michaël Van Damme  Uitgever: Nieuwsblad  Productie: Lander Loots en Bert Heyvaert  Montage: Elisabeth Verstraete (House of Media) See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rit 9. De disclaimer die we nooit hadden willen inspreken: “Remco klonk al verkouden op de persconferentie” 22:49
zo 14 mei 2023

De Giro is van ons – Rit 9. De disclaimer die we nooit hadden willen inspreken: “Remco klonk al verkouden op de persconferentie”

Remco Evenepoel heeft de negende (tijd)rit in de Giro gepakt, maar zal de Giro van Italië niet winnen. Mama Anja en papa Patrick kwamen hun zoon bezoeken en hoopten nog zo dat hij van een zware tegenslag gespaard zou blijven. Helaas. "Remco klonk op de persconferentie wat verkouden", merkte Michaël al op. Enkele uren later zou blijken waarom.See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rit 8. Jumbo-Visma deelt tikje uit: “En dan had Roglic niet eens goeie benen” 19:45
za 13 mei 2023

De Giro is van ons – Rit 8. Jumbo-Visma deelt tikje uit: “En dan had Roglic niet eens goeie benen”

Primoz Roglic deelde een eerste tikje uit aan Remco Evenepoel. Veertien seconden is niet veel, maar de boodschap is wel duidelijk: deze Giro is verre van voorbij. En dan had Roglic niet eens goeie benen. Remco Evenepoel krijgt vandaag kans om terug te slaan in de vlakke tijdrit van 35 kilometer.See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rit 7. Jumbo-Visma strijdvaardig na de wapenstilstand: “Het gaat prima met Roglic” 15:12
vr 12 mei 2023

De Giro is van ons – Rit 7. Jumbo-Visma strijdvaardig na de wapenstilstand: “Het gaat prima met Roglic”

Campo Imperatore, het is een naam die klinkt als een oorlogstrom, maar de favorieten hielden wapenstilstand in rit 7 van de Giro. Tot grote tevredenheid van Remco Evenepoel, die zijn kogels spaart voor de tijdrit zondag. Maar ook Jumbo-Visma klinkt strijdvaardig: "Het gaat prima met Primoz Roglic."See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rit 6. Na de val, een nieuwe test: “Er zullen aanvallen komen, zeker van Ineos” 19:40
do 11 mei 2023

De Giro is van ons – Rit 6. Na de val, een nieuwe test: “Er zullen aanvallen komen, zeker van Ineos”

Na de donderwolken van woensdag klaarde de lucht op voor de regenboogtrui in de Giro. Remco jongleerde met een balletje aan de start, en beleefde eindelijk eens een zorgeloze dag. “Over de val maken we ons niet veel zorgen meer”, klinkt het bij Soudal-QuickStep. “Maar vrijdag moeten we waakzaam zijn. Ineos zal zeker iets proberen.”  See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Giro is van ons – Rit 4. “Remco heeft veel pijn, hij zal een moeilijke dag op de fiets hebben” 14:28
wo 10 mei 2023

De Giro is van ons – Rit 4. “Remco heeft veel pijn, hij zal een moeilijke dag op de fiets hebben”

Een regenachtige dag zorgde voor een hoop stress en verschillende valpartijen in de vijfde rit van de Giro. Zelfs de grote favorieten mochten vandaag het Italiaanse wegdek van dichterbij inspecteren. Gelukkig zonder al te veel erg voor Remco Evenepoel, al zal hij volgens ploegdokter Toon Cruyt de komende dagen wel wat harder afzien dan normaal. Gasten: Klaas Lodewyk, Louis Vervaeke, Toon Cruyt, Marc Reef en Harm Vanhoucke  Host: Michaël Van Damme  Uitgever: Nieuwsblad  Productie: Lander Loots en Bert Heyvaert  Montage: Pieter Santens (House of Media) See omnystudio.com/listener for privacy information.