De Kast van Mormon

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Kast van Mormon

Totaal 68 afleveringen

Podcast over de Heiligen der Laatste Dagen in Vlaanderen en Nederland

Aflevering 72: Onder de banier 45:33
za 3 sep 2022

Onder de banier

Kevin, René en David bekijken de groei van de kerk. De cijfers laten heel goed zien waar religie nog een rol speelt in de maatschappij en waar niet. Bij ons in West-Europa haalt een reeks zoals "Under the banner of heaven" meer kijkers dan de zendelingen mensen bereiken, spijtig genoeg. en René is een tijdje zoet nu hij Gerald Lund heeft ontdekt.  

Aflevering 71: Tot in de eeuwigheid 47:48
zo 17 jul 2022

Tot in de eeuwigheid

We zijn er veel te lang uit geweest, maar we geven niet op en blijven terugkeren. Deze keer staan we stil bij de begiftiging en het tempelhuwelijk van René. Hij en David vertellen over wat deze verbonden betekenen in hun leven. Verder stellen ze ook vast dat het standpunt omtrent abortus heel goed aansluit bij hun bezorgdheden. Hun voornaamste bezorgdheid is dat de slinger niet te ver naar eender welke kant doorslaat. René heeft ook nog een boekentip: A walk in my shoes, een aanrader voor wie worstelt met homoseksuele geaardheid binnen onze kerk, dus ook voor de heteroleden die willen weten hoe het leven is van iemand met een andere geaardheid. David gooit nog wat nieuwtjes tegenaan en zo hebben we weer een aflevering vol voor jullie.

Aflevering 70: Ik weet het niet 38:02
do 10 mrt 2022

Ik weet het niet

René heeft net zijn patriarchale zegen gehad, dus we belichten even wat het belang daarvan is. Verder staan we ook stil bij een omstreden toespraak van Brad Wilcox over de ban voor mensen van Afrikaanse afkomst en besluiten dat "ik weet het niet" soms gewoon het enige juiste antwoord is. Boekenwurm René heeft Not My Will, but Thine gelezen en we besluiten met een gebed voor de vrede.

Aflevering 69: Allemaal een kruis 48:36
wo 16 feb 2022

Allemaal een kruis

René heeft weer gelezen en geluisterd. Lees dus zeker Living in the Eleventh Hour en luister naar Dit is de Bijbel en De ongelooflijke podcast. Verder hebben we het ook over hoe onze kerk naar het symbool en het belang van een noodpakket. Veel luisterplezier.

Aflevering 68: Een mager jaar. 49:15
vr 31 dec 2021

Een mager jaar.

2021 loopt ten einde, dus René, David en Kevin blikken terug en vooruit. Welke geestelijke hoogtepunten hebben we meegemaakt? We hebben het ook over tempellessen voor René en het boek "Faith is not blind". Maar ook over een mager jaar.

Aflevering 67: Vallende profeten en broeder Joseph 44:24
do 25 nov 2021

Vallende profeten en broeder Joseph

Een hele diverse mix deze keer. Uiteraard speelt de nieuwe golf van corona een rol. Die heeft ook gevolgen voor onze kerk, verrassende gevolgen soms. René de boekenwurm heeft weer toegeslagen en we brengen ook enkele nieuwtjes.

Aflevering 66: Duo wordt trio 47:23
zo 24 okt 2021

Duo wordt trio

Verrassing: Kevin en David hebben voor uitbreiding gezorgd. Hoe we dat geflikt hebben met ons DNA, komt u te weten in deze aflevering. Maar we hebben het ook over samenkomen, conferentie, cijfertjes en een interessant boek.

Aflevering 65: De watersnood-editie 46:20
ma 2 aug 2021

De watersnood-editie

Aflevering 64: Terug na corona 43:13
di 25 mei 2021

Terug na corona

Er worden plannen gemaakt om de kerkgebouwen terug te openen voor zondagsdiensten. Dat zal anders zijn dan vroeger. Mondmaskers, geen knuffels, afstand, maximaal halve bezetting… Er zijn veel dingen waarmee rekening moet gehouden worden, beseffen David en Kevin. De kerk na de crisis zal voor altijd anders blijven. Verder is er nog nieuws. Tot de dood ons scheidt verdwijnt uit de tempel, de kerk heeft slim belegd en heeft “dank u, maar neen dank u” gezegd tegen 333 miljoen dollar subsidies. Over zelfredzaamheid gesproken.The post Aflevering 64: Terug na corona first appeared on De Kast van Mormon.

Aflevering 63: Kroniek van een aangekondigd afscheid van president Buysse 43:21
do 29 apr 2021

Kroniek van een aangekondigd afscheid van president Buysse

Een zendingspresident en zijn vrouw worden voor drie jaar geroepen. Eind juni zit die tijd er op voor president en zuster Buysse. Hun missie is wel bijzonder te noemen. Het was al speciaal om een zendingspresident uit eigen gebied te hebben, maar dan plots een zending gaan heruitvinden omwille van een pandemie… Reden genoeg dus om hen eens aan de tand te voelen hoe zij hier op terugkijken.The post Aflevering 63: Kroniek van een aangekondigd afscheid van president Buysse first appeared on De Kast van Mormon.