De Inside Beleggen Podcast van Trends

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Inside Beleggen Podcast van Trends

Totaal 124 afleveringen

Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u achtergrond en analyse voor uw beleggingen. Met wekelijks een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit en telkens één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. Zodat u de juiste keuzes kan maken voor uw beleggingen. Beluister de Inside Beleggen podcast via www.insidebeleggen.be/podcast of via uw favoriete podcastplatform.

Inside Beleggen Podcast #94: De tien favorieten voor de tweede jaarhelft 20:59
do 23 jun 2022

Inside Beleggen Podcast #94: De tien favorieten voor de tweede jaarhelft

In deze aflevering overloop Danny Reweghs zijn tien favoriete aandelen voor de tweede helft van 2022.

Inside Beleggen Podcast #93: Monetair tumult – Aandelen: Gold Fields – Xior 18:20
wo 15 jun 2022

Inside Beleggen Podcast #93: Monetair tumult – Aandelen: Gold Fields – Xior

De inflatie zorgt voor onrust in de bestuurskamers van centrale banken wereldwijd. Danny Reweghs overloopt de recente besluiten van de ECB en de vooruitzichten van de Fed. Daarnaast staat hij stil bij belangrijke deals bij goudmijnbedrijf Gold Fields en vastgoedspeler Xior.

Inside Beleggen Podcast #92: Toerismesector – Aandelen: EVS – UCB 18:18
wo 8 jun 2022

Inside Beleggen Podcast #92: Toerismesector – Aandelen: EVS – UCB

De toerismesector was een van de grootste slachtoffers van de coronapandemie. Danny Reweghs vertelt hoe die uit het dal aan het klauteren is. Hij bekeek daarvoor de online boekingplatformen, de hotels en de recreatieparken. Daarnaast gaat hij dieper in op de recente ontwikkelingen bij EVS en UCB.

Inside Beleggen Podcast #91: Cryptocrash – Aandelen: CFE – Sofina 17:15
wo 1 jun 2022

Inside Beleggen Podcast #91: Cryptocrash – Aandelen: CFE – Sofina

Naast de aandelenmarkten staat ook de markt van cryptomunten onder druk. Danny Reweghs vertelt wat daar allemaal speelt. Daarnaast staat hij stil bij het laatste nieuws rond bouwbedrijf CFE en holding Sofina.

Inside Beleggen Podcast #90: Chinese aandelenmarkt – Aandelen: Bpost – Ontex 22:44
wo 25 mei 2022

Inside Beleggen Podcast #90: Chinese aandelenmarkt – Aandelen: Bpost – Ontex

Algemeen zitten de aandelenmarkten sinds begin dit jaar in het slop, maar de Chinese aandelenmarkten laten het al langer dan begin dit jaar afweten. Danny Reweghs vertelt waarom en kijkt ook rond naar mogelijke beleggingskansen in het Chinese aandelenuniversum. Verder gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij Bpost en Ontex.

Inside Beleggen Podcast #89: Sell in May – Aandelen: Argenx – D’Ieteren 22:19
wo 18 mei 2022

Inside Beleggen Podcast #89: Sell in May – Aandelen: Argenx – D’Ieteren

‘Sell in May and stay away’ is een gekende beursleuze. ‘But remember to come back in September’, wordt er vaak bij vergeten. Danny Reweghs vertelt of er enige waarheid in die beursleuze zit en of die dit jaar opgaat, gezien het atypische jaarbegin. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van biotechbedrijf Argenx en holding in wordin D’Ieteren.

Inside Beleggen Podcast #88: Rentestijgingen en tech – Aandelen: Microsoft – Melexis 20:34
wo 11 mei 2022

Inside Beleggen Podcast #88: Rentestijgingen en tech – Aandelen: Microsoft – Melexis

Het lijkt er steeds meer op dat we terecht zijn gekomen in een nieuwe periode waarin de rentes structureel hoger zullen gaan. Dat heeft vooral gevolgen voor de techsector op de beurs. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg bij de recente verkoopgolven van techaandelen en vertelt waar beleggers zich eventueel nog aan kunnen verwachten. Verder bespreekt hij de recente resultaten van Microsoft en Melexis.

Inside Beleggen Podcast #87: Fed-week – Aandelen: Mithra – Sipef 24:37
wo 4 mei 2022

Inside Beleggen Podcast #87: Fed-week – Aandelen: Mithra – Sipef

Deze week komt de Fed-met een cruciale beslissing over het rentebeleid. De kans is groot dat ze voor het eerst sinds lang de rente met 0,5% procent zal verhogen en dat de rente de rest van het jaar nog hoger zal gaan. De vraag is of dat voldoende is om de inflatie te temmen en tegelijk niet te veel is om een recessie in te luiden. De aandelen van de week zijn Mithra en Sipef.

Inside Beleggen Podcast #86: Het belang van dividenden – Aandelen: GBL – Netflix 24:52
wo 27 apr 2022

Inside Beleggen Podcast #86: Het belang van dividenden – Aandelen: GBL – Netflix

Naast koerswinst zijn dividenden een niet te onderschatten bron van rendement voor beleggers. Danny Reweghs legt dat nog een keer uit aan de hand van enkele voorbeelden en bespreekt de meest relevante dividendwaarden. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij holding GBL en streamingbedrijf Netflix.