De cultuur en media podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De cultuur en media podcast

Totaal 50 afleveringen

Van de NPO tot Netflix en van bestsellers tot de grootste flops. Elke week schuiven er wisselende gasten aan bij ‘De cultuur en media podcast’ van De Telegraaf. Met scherpe tv-analyses, opvallende mediafragmenten en verrassende recensies.

‘Nieuw programma John de Mol drijft spot met kijker’ 33:50
wo 14 sep 2022

‘Nieuw programma John de Mol drijft spot met kijker’

In weer een nieuwe aflevering van De Cultuur en Mediapodcast gaat het uitgebreid over de dramatische kijkcijfers van de peperdure SBS-show Een Jaar Van Je Leven, de opstand onder B&B Vol Liefde-deelnemers en de grap van Arjen Lubach over koningin Elizabeth. Filmjournalist Marco Weijers is onderweg naar het Verenigd Koninkrijk voor het vervolg op de sciencefictionfilm Avatar en vertelt wat de fans te wachten staat. Verder: trekt sidekick Roelof Hemmen Eva Jinek uit het slop? Leggen nieuwe onthullingen een bom onder Flikken Rotterdam? En: hoe doet Rob Kemps het als vervanger van Linda de Mol?See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Seks had veel verschil gemaakt in B&B Vol Liefde’ 59:53
vr 26 aug 2022

‘Seks had veel verschil gemaakt in B&B Vol Liefde’

De emoties liepen hoog op in de laatste aflevering van de hitserie B&B Vol Liefde. In een speciale aflevering van De Cultuur en Mediapodcast praten mediaverslaggever Kitty Herweijer, Telegraafcollega Eva van Riet en schrijfster Stéphanie Hoogenberk nog één keer na over dit krankzinnige liefdesavontuur. Welke koppels houden stand, wie krijgt de meeste liefdesverklaringen en welke B&B verdient de meeste reserveringen? Maar ook: de ontwikkeling die Ted heeft doorgemaakt van vrolijke vrouw naar chagrijnig mopshondje. De ongezonde seksgrappen van Richard, het zelfmedelijden van Hans uit Italië en de blinde vlek van Natasja. Stéphanie vertelt waarom ze van Astrid is gaan houden, Kitty begrijpt niet wat al die leuke vrouwen in Martijn zien en Eva weet waarom de show zo’n groot succes is. Telegraafverslaggever Marijn Schrijver biedt stof tot nadenken over sportschool-Dave en tot slot, een tip voor het volgende seizoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Wilfred Genee-effect nu al te zien’ 33:40
wo 17 aug 2022

‘Wilfred Genee-effect nu al te zien’

Opvallend: zanger Rob Kemps gaat een talkshow presenteren op SBS 6. Met het nieuwe televisieseizoen in aantocht slijpen alle zenders hun messen. Mediaverslaggevers Kitty Herweijer, Daphne van Rossum, Jordi Versteegden en Marco Weijers blikken vast vooruit. Kan SBS 6 alle affaires en floppende formats te boven komen? Hoe verloopt de fusie tussen RTL en Talpa? En hoe lang gaat VTBL het volhouden nu Veronica Offside de eerste slagen gewonnen heeft? Ook bespreekt filmjournalist Marco Weijers de geruchten over de acteur die James Bond zou gaan spelen en welke nieuwe horrorfilms de moeite waard zijn.See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Botheid viert hoogtij in B&B Vol Liefde’ 32:02
wo 3 aug 2022

‘Botheid viert hoogtij in B&B Vol Liefde’

„B&B Vol Liefde is echt cult aan het worden”, meldt mediaverslaggever Kitty Herweijer enthousiast. Het nieuwe seizoen van de zomerse parel van RTL is razend populair en wordt uitgebreid besproken in een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast. Herweijer valt het wel op hoe bot de Nederlandse datingshow deelnemers zijn vergeleken met buitenlandse deelnemers. Verder bespreekt Kitty samen met Telegraafverslaggevers Daphne van Rossum en Jordi Versteegden de kwestie rond Peter Gillis, moet Talpa hem ontslaan? En Daphne vertelt wie er dé hit gaat scoren tijdens het nieuwe seizoen van Beste Zangers.See omnystudio.com/listener for privacy information.

Tenenkrommende tongzoen in B&B Vol Liefde: ‘Ik heb er slecht van geslapen’ 32:21
wo 20 jul 2022

Tenenkrommende tongzoen in B&B Vol Liefde: ‘Ik heb er slecht van geslapen’

Ongemakkelijke stiltes, vunzige opmerkingen en tenenkrommend tonggeworstel. Fans van het realityprogramma B&B Vol Liefde smullen van het tweede seizoen. Toch leeft de hype minder dan vorig jaar. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast praten Telegraafverslaggevers Daphne van Rossum, Jordi Versteegden en Eva van Riet na over de kijkcijferhit en de singles die ongetwijfeld gecast zijn. Verder in de podcast: verbazing om de timing van De Ware Jacob. Volgens Daphne is de spraakmaker van het vorige seizoen B&B Vol Liefde nog altijd vrijgezel. Een dieptepunt voor de nieuwe kennisquiz Het Beste Antwoord van Winston Gerschtanowitz. Jordi weet waarom de spelshow flopt. En twee razend populaire programma’s mogen niet meedingen naar de Televizier-Ring. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Verbazing om Maxim Hartman bij talkshow Renze: ‘Hij maakt het wel heel bont’ 37:10
wo 6 jul 2022

‘Verbazing om Maxim Hartman bij talkshow Renze: ‘Hij maakt het wel heel bont’

Dinsdagavond bracht Maxim Hartman reuring in de gloednieuwe talkshow van Renze Klamer. Mediaverslaggever Daphne van Rossum vindt dat hij het wel heel bont maakt. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreekt zij met Jordi Versteegden en Marco Weijers de gloednieuwe talkshow van Renze Klamer. Heeft de NPO spijt dat ze de Vooravond-presentator hebben laten gaan? Filmjournalist Weijers sprak met de knotsgekke regisseur van Thor: Love and Thunder, die vanaf deze week in de bioscoop te zien is, en vertelt hoe actrice Natalie Portman 20 centimeter is gegroeid voor haar rol. Verder gaat het in de podcast over het presentatiedebuut van rapper Snelle, de tweede poging van The Stones om de ArenA af te breken, en de ‘oppervlakkige’ Jaimie Vaes in de realityserie Jaimie: In the Vaes Lane. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Opmerkelijk dat Johnny de Mol terugkeert op tv’ 28:11
wo 22 jun 2022

‘Opmerkelijk dat Johnny de Mol terugkeert op tv’

Johnny de Mol keert voorlopig niet terug als presentator bij HLF8, maar is vanaf september wel te zien in het derde seizoen van Restaurant Misverstand. Volgens mediaverslaggever Kitty Herweijer is dat helemaal niet zo vreemd. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreekt zij met collega Daphne van Rossum en filmjournalist Marco Weijers de schokkende conclusies van de Raad voor Cultuur over het Voice-schandaal. Verder in de podcast: Tom Hanks is vanaf donderdag in de bioscoop te zien als de Nederlandse manager van Elvis Presley. Waarom wil de heteroseksuele acteur geen homorollen meer vertolken? Ondanks slechte kijkcijfers keert de talkshow Khalid en Sophie na de zomer gewoon terug. Wat speelt er achter de schermen? En 25 jaar geleden verscheen het eerste Harry Potter-boek. Hoe kon JK Rowling een hele generatie betoveren om daar vervolgens weer verwijderd van te raken? See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Met ballonnentalentenjacht Blow Up lijkt grens van wat leuk is bereikt’ 39:24
do 9 jun 2022

‘Met ballonnentalentenjacht Blow Up lijkt grens van wat leuk is bereikt’

De nieuwe ballonnenshow van RTL ‘Blow Up’ is van start. Entertainmentverslaggever Jordi Versteegden heeft zo zijn vraagtekens over de houdbaarheid van de show: ,, Na 1 aflevering heb je het trucje met de ballonnen toch wel gezien?” In een nieuwe aflevering van de Cultuur en mediapodcast bespreekt Jordi met Marco Weijers en Kitty Herweijer of deze nieuwe show indruk maakt op de televisiekijker of naar het kijkcijfer-kerkhof wordt doorverwezen. Verder: de documentaire over Emile Ratelband is krankzinnig en Meilandjes pas op! Er is een nieuwe televisie-kasteelvrouw in town. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Meilandjes moeten oppassen voor Kasteelvrouwe Emmy’ 37:33
do 9 jun 2022

‘Meilandjes moeten oppassen voor Kasteelvrouwe Emmy’

Meilandjes opgepast, Kasteelvrouwe Emmy kan volgens entertainmentverslaggever Jordi Versteegden de nieuwe zomerhit worden. In weer een nieuwe aflevering van De Cultuur en Mediapodcast werpt Jordi met filmjournalist Marco Weijers en mediaverslaggever Kitty Herweijer een kritische blik op de Ik Vertrek-spinoff, de ‘infantiele’ ballonnenshow van RTL en de krankzinnige documentaire over Emile Ratelband. Verder in de podcast: Hollywood-spektakel in 'Jurassic World: Dominion' en het is 50 jaar geleden dat de eerste pornofilm in de bioscoop verscheen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Eigen show voor Jacob uit B&B Vol Liefde: ‘Hoe ziet RTL dit voor zich?’ 30:00
wo 25 mei 2022

Eigen show voor Jacob uit B&B Vol Liefde: ‘Hoe ziet RTL dit voor zich?’

Na het succes van B&B Vol Liefde krijgt de spraakmakende oud-deelnemer Jacob zijn eigen serie op Videoland. Entertainmentverslaggever Jordi Versteegden is verbaasd over de invulling van het programma. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast van De Telegraaf gaat het uitgebreid over het tjokvolle televisieseizoen van deze zomer. Verder: gerommel in radioland en filmnieuws vanuit Cannes. „Het was een grote Tom Cruise-show.” See omnystudio.com/listener for privacy information.