De cultuur en media podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De cultuur en media podcast

Totaal 47 afleveringen

Van de NPO tot Netflix en van bestsellers tot de grootste flops. Elke week schuiven er wisselende gasten aan bij ‘De cultuur en media podcast’ van De Telegraaf. Met scherpe tv-analyses, opvallende mediafragmenten en verrassende recensies.

‘Botheid viert hoogtij in B&B Vol Liefde’ 32:02
wo 3 aug 2022

‘Botheid viert hoogtij in B&B Vol Liefde’

„B&B Vol Liefde is echt cult aan het worden”, meldt mediaverslaggever Kitty Herweijer enthousiast. Het nieuwe seizoen van de zomerse parel van RTL is razend populair en wordt uitgebreid besproken in een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast. Herweijer valt het wel op hoe bot de Nederlandse datingshow deelnemers zijn vergeleken met buitenlandse deelnemers. Verder bespreekt Kitty samen met Telegraafverslaggevers Daphne van Rossum en Jordi Versteegden de kwestie rond Peter Gillis, moet Talpa hem ontslaan? En Daphne vertelt wie er dé hit gaat scoren tijdens het nieuwe seizoen van Beste Zangers.See omnystudio.com/listener for privacy information.

Tenenkrommende tongzoen in B&B Vol Liefde: ‘Ik heb er slecht van geslapen’ 32:21
wo 20 jul 2022

Tenenkrommende tongzoen in B&B Vol Liefde: ‘Ik heb er slecht van geslapen’

Ongemakkelijke stiltes, vunzige opmerkingen en tenenkrommend tonggeworstel. Fans van het realityprogramma B&B Vol Liefde smullen van het tweede seizoen. Toch leeft de hype minder dan vorig jaar. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast praten Telegraafverslaggevers Daphne van Rossum, Jordi Versteegden en Eva van Riet na over de kijkcijferhit en de singles die ongetwijfeld gecast zijn. Verder in de podcast: verbazing om de timing van De Ware Jacob. Volgens Daphne is de spraakmaker van het vorige seizoen B&B Vol Liefde nog altijd vrijgezel. Een dieptepunt voor de nieuwe kennisquiz Het Beste Antwoord van Winston Gerschtanowitz. Jordi weet waarom de spelshow flopt. En twee razend populaire programma’s mogen niet meedingen naar de Televizier-Ring. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Verbazing om Maxim Hartman bij talkshow Renze: ‘Hij maakt het wel heel bont’ 37:10
wo 6 jul 2022

‘Verbazing om Maxim Hartman bij talkshow Renze: ‘Hij maakt het wel heel bont’

Dinsdagavond bracht Maxim Hartman reuring in de gloednieuwe talkshow van Renze Klamer. Mediaverslaggever Daphne van Rossum vindt dat hij het wel heel bont maakt. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreekt zij met Jordi Versteegden en Marco Weijers de gloednieuwe talkshow van Renze Klamer. Heeft de NPO spijt dat ze de Vooravond-presentator hebben laten gaan? Filmjournalist Weijers sprak met de knotsgekke regisseur van Thor: Love and Thunder, die vanaf deze week in de bioscoop te zien is, en vertelt hoe actrice Natalie Portman 20 centimeter is gegroeid voor haar rol. Verder gaat het in de podcast over het presentatiedebuut van rapper Snelle, de tweede poging van The Stones om de ArenA af te breken, en de ‘oppervlakkige’ Jaimie Vaes in de realityserie Jaimie: In the Vaes Lane. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Opmerkelijk dat Johnny de Mol terugkeert op tv’ 28:11
wo 22 jun 2022

‘Opmerkelijk dat Johnny de Mol terugkeert op tv’

Johnny de Mol keert voorlopig niet terug als presentator bij HLF8, maar is vanaf september wel te zien in het derde seizoen van Restaurant Misverstand. Volgens mediaverslaggever Kitty Herweijer is dat helemaal niet zo vreemd. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreekt zij met collega Daphne van Rossum en filmjournalist Marco Weijers de schokkende conclusies van de Raad voor Cultuur over het Voice-schandaal. Verder in de podcast: Tom Hanks is vanaf donderdag in de bioscoop te zien als de Nederlandse manager van Elvis Presley. Waarom wil de heteroseksuele acteur geen homorollen meer vertolken? Ondanks slechte kijkcijfers keert de talkshow Khalid en Sophie na de zomer gewoon terug. Wat speelt er achter de schermen? En 25 jaar geleden verscheen het eerste Harry Potter-boek. Hoe kon JK Rowling een hele generatie betoveren om daar vervolgens weer verwijderd van te raken? See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Met ballonnentalentenjacht Blow Up lijkt grens van wat leuk is bereikt’ 39:24
do 9 jun 2022

‘Met ballonnentalentenjacht Blow Up lijkt grens van wat leuk is bereikt’

De nieuwe ballonnenshow van RTL ‘Blow Up’ is van start. Entertainmentverslaggever Jordi Versteegden heeft zo zijn vraagtekens over de houdbaarheid van de show: ,, Na 1 aflevering heb je het trucje met de ballonnen toch wel gezien?” In een nieuwe aflevering van de Cultuur en mediapodcast bespreekt Jordi met Marco Weijers en Kitty Herweijer of deze nieuwe show indruk maakt op de televisiekijker of naar het kijkcijfer-kerkhof wordt doorverwezen. Verder: de documentaire over Emile Ratelband is krankzinnig en Meilandjes pas op! Er is een nieuwe televisie-kasteelvrouw in town. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Meilandjes moeten oppassen voor Kasteelvrouwe Emmy’ 37:33
do 9 jun 2022

‘Meilandjes moeten oppassen voor Kasteelvrouwe Emmy’

Meilandjes opgepast, Kasteelvrouwe Emmy kan volgens entertainmentverslaggever Jordi Versteegden de nieuwe zomerhit worden. In weer een nieuwe aflevering van De Cultuur en Mediapodcast werpt Jordi met filmjournalist Marco Weijers en mediaverslaggever Kitty Herweijer een kritische blik op de Ik Vertrek-spinoff, de ‘infantiele’ ballonnenshow van RTL en de krankzinnige documentaire over Emile Ratelband. Verder in de podcast: Hollywood-spektakel in 'Jurassic World: Dominion' en het is 50 jaar geleden dat de eerste pornofilm in de bioscoop verscheen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Eigen show voor Jacob uit B&B Vol Liefde: ‘Hoe ziet RTL dit voor zich?’ 30:00
wo 25 mei 2022

Eigen show voor Jacob uit B&B Vol Liefde: ‘Hoe ziet RTL dit voor zich?’

Na het succes van B&B Vol Liefde krijgt de spraakmakende oud-deelnemer Jacob zijn eigen serie op Videoland. Entertainmentverslaggever Jordi Versteegden is verbaasd over de invulling van het programma. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast van De Telegraaf gaat het uitgebreid over het tjokvolle televisieseizoen van deze zomer. Verder: gerommel in radioland en filmnieuws vanuit Cannes. „Het was een grote Tom Cruise-show.” See omnystudio.com/listener for privacy information.

Verwarring rond VI: ‘Johan Derksen heeft veel aanbiedingen gekregen’ 31:03
wo 11 mei 2022

Verwarring rond VI: ‘Johan Derksen heeft veel aanbiedingen gekregen’

Verwarring rondom de eventuele terugkeer van Vandaag Inside. Volgens entertainmentverslaggever Jordi Versteegden heeft Johan Derksen veel aanbiedingen gekregen na het kaarsverhaal. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast gaat het uitgebreid over de voortdurende soap bij Talpa. Kijkers van het Eurovisie Songfestival waren dinsdagavond niet te spreken over het commentaar van Jan Smit. Had de zanger nog een kater te verwerken na afgelopen weekend? De nieuwe vrijdagavondsensatie van SBS6, Think Inside the Box, wekt ergernis op. Is John de Mol zijn magie kwijt? En: zorgt het programma Make Up Your Mind voor meer acceptatie van de LHBTIQ+-beweging? Jordi, die zelf homoseksueel is, denkt van niet. Verder in de podcast: de remake van de klassieker Dirty Dancing, de filmtip Operation Mincemeat en het ‘Maud-effect’ in Boer Zoekt Vrouw. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Dit is het probleem van Vandaag Inside’ 26:33
do 28 apr 2022

‘Dit is het probleem van Vandaag Inside’

Wat gaat de opzienbarende anekdote van Johan Derksen doen met het programma Vandaag Inside? Is het terecht dat het hele land nu over het programma valt? En wanneer laat John de Mol van zich horen? Dat bespreken Kitty Herweijer, Daphne van Rossum en Jordi Versteegden in een nieuwe aflevering van de Cultuur en mediapodcast. Verder gaat het over het vertrek van Johnny de Mol als presentator van HLF8 en Kitty praat je bij over de grootse plannen van streamingsdienst Videoland. See omnystudio.com/listener for privacy information.

‘Laf van Talpa om te zwijgen rond Johnny de Mol’ 28:03
wo 13 apr 2022

‘Laf van Talpa om te zwijgen rond Johnny de Mol’

De spraakmakende aangifte van de ex-vriendin van Johnny de Mol hangt als een zwaard van Damocles boven zijn talkshow HLF8. Ondanks de ferme aantijgingen ontkent Johnny alles. Volgens entertainmentverslaggever Jordi Versteegden is het begrijpelijk dat de presentator doorgaat met zijn show, maar valt het vooral op dat Talpa niets wil loslaten over de kwestie. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreekt Jordi samen met Daphne van Rossum, Marco Weijers en Kitty Herweijer wat deze kwestie gaat betekenen voor het vervolg van de talkshow HLF8. Verder in de podcast: de jungle-avonturen van Sandra Bullock, het gat bij Q-music door het tijdelijke vertrek van Marieke Elsinga en het gebrek aan creativiteit bij Nederlandse televisieprogramma’s. See omnystudio.com/listener for privacy information.