De Affaire - een wandelpodcast over het verlangen om te verdwijnen

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Affaire - een wandelpodcast over het verlangen om te verdwijnen

Totaal 6 afleveringen

Theatercollectief Firma MES presenteert wandelpodcast De Affaire. Een reis door je eigen gedachten- en die van anderen. Dwaal door de stad als hoofdpersoon in je eigen verhaal. Met muziek van componist Michael Denny (o.a. van de Calm-app).

Hallo Hannah – waarin Rijksambtenaren praten over de ethische kant van hun vak 01:22
do 23 mrt 2023

Hallo Hannah – waarin Rijksambtenaren praten over de ethische kant van hun vak

In opdracht van het Rijksbrede programma Dialoog en Ethiek maakten Roos en Daan de podcast Hallo Hannah. In deze podcast vertellen Rijksambtenaren over hun werk en de morele dilemma’s en twijfels die zij daarbij wel eens ervaren. De podcast geeft een uniek inkijkje in het werk van mensen over wie het vaak gaat, maar die zelf niet vaak aan het woord komen.De verhalen die we te horen kregen waren indringend en persoonlijk, we vinden het bijzonder dat de ambtenaren die we spraken zo open durfden te zijn. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Hallo Hannah is nu te beluisteren op Apple Podcasts, Spotify en Springcast.Op onze site staat een uitgebreider bericht over hoe de podcast tot stand is gekomen. Eerder publiceerde NRC over de podcast in een artikel en in hun podcast Haagse Zaken. Dit werd vervolgens opgepikt door o.a. Zondag met Lubach en Alexander Klöpping.

Oksigen is terug! – Een voorproefje 05:29
wo 1 jun 2022

Oksigen is terug! – Een voorproefje

Wegens groot succes is Oksigen voor het laatst terug. Slechts voor twee weken, van 8 t/m 19 juni, met een zeer beperkt aantal tickets. We vertrekken in kleine groepen vanaf Beeld en Geluid Den Haag en verrassen je onderweg met zinnenprikkelende live-elementen.Hierbij trakteren we op een klein voorproefje van Oksigen, audiotheater vol bijzondere en confronterende verhalen over identiteit en ons koloniale verleden. Nog één keer te ervaren in Den Haag.We verzamelden persoonlijke verhalen waarin verschillende generaties vanuit hun perspectief kijken naar zichzelf en onze geschiedenis in Nederlands-Indië. Het resultaat is een zinderende audiotour door de Indische buurt die je laat nadenken over waar jij vandaan komt.🎧 Theaterkrant: "De briljante dramaturgie benadrukt de spanning tussen zwijgen over het koloniale verleden of het recht in de ogen kijken."🎧 De Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing: “Ik was ontroerd, vond het einde werkelijk prachtig (prachttekst van Reggie Baay) en dacht: wat is migrantenverdriet toch universeel. Ik zou zeggen: kom dit meemaken.”🎧 Oksigen is alleen nog 8 t/m 19 juni te ervaren in Den Haag, daarna stopt het definitief. Tickets koop je op firmames.nl of via Het Nationale Theater.🎧 Oksigen is een productie van Firma MES met muziek van Kaspar Schellingerhout,  tekstbijdrage van Reggie Baay, stembijdrage van Maarten Heijmans en muziekbijdrage van August de Bats en Miguel Eilbracht.Volg Firma MES op Facebook, Instagram, en/of Twitter.

Voorproefje van Oksigen 05:44
za 9 okt 2021

Voorproefje van Oksigen

We trakteren op een klein voorproefje van Oksigen, het nieuwe audioproject dat nog éven te ervaren is in Den Haag. We onderzochten het verhaal achter het duurste Haagse huis op Funda, ontdekten een opvallende band met Nederlands-Indië, en vroegen aan zoveel mogelijk mensen: wie ben jij? Het resultaat is Oksigen: audiotheater en wandeling inéén vol bijzondere en confronterende verhalen over identiteit en ons koloniale verleden.🎧 Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing: “Ik was ontroerd, vond het einde werkelijk prachtig (prachttekst van Reggie Baay) en dacht: wat is migrantenverdriet toch universeel. Ik zou zeggen: kom dit meemaken.”🎧 Oksigen is alleen nog t/m 17 oktober te ervaren in Den Haag, daarna stopt het definitief. Tickets koop je op firmames.nl of via Het Nationale Theater.🎧 Oksigen is een productie van Firma MES met muziek van Kaspar Schellingerhout, een tekstbijdrage van Reggie Baay, een stembijdrage van Maarten Heijmans en muziekbijdragen van August de Bats en Miguel Eilbracht.Volg Firma MES op Facebook, Instagram, en/of Twitter.

De Affaire – overal 19:30
wo 10 jun 2020

De Affaire – overal

De Affaire - overal - een korte wandelpodcast over verdwijnen ★★★★ De Volkskrant: "Tijdens deze audiowandeling weekt de stem van actrice Roos Eijmers de wandelaar los uit de realiteit. Even lijkt alles mogelijk."Zijn er dingen die je eigenlijk anders zou willen? Fantaseer jij er stiekem wel eens over om het roer helemaal om te gooien, misschien zelfs te verdwijnen?Theatercollectief Firma MES presenteert de bijzondere wandelpodcast De Affaire - overal. Een wandeling van ca. 20 minuten waarbij je een reis maakt door je eigen gedachten- en die van anderen. Dwaal door de stad als hoofdpersoon in je eigen verhaal. Je kunt deze wandeling overal lopen, stap je deur uit en begin te wandelen zonder doel, het is leuk als je een beetje kunt verdwalen in je eigen buurt. We hebben ook een aflevering met een versie die je meeneemt op een route door de Haagse Stationsbuurt, die duurt ca. 45 minuten.->Kijk voor meer informatie op: firmames.nl/deaffaire-> Mocht je Firma MES willen steunen in deze tijden? Daar zijn we superblij mee! Doneren kan hier: https://bit.ly/2zyW9FX.->Volg Firma MES op Facebook, Instagram, en/of Twitter.Concept en tekst: Firma MESMuziek: Michael Denny (o.a. van de Calm-app), hier vind je alle muziek

De Affaire – Den Haag 39:07
wo 10 jun 2020

De Affaire – Den Haag

De Affaire - een wandelpodcast over verdwijnen - wandeling door de Haagse Stationsbuurt★★★★ De Volkskrant: "Tijdens deze audiowandeling weekt de stem van actrice Roos Eijmers de wandelaar los uit de realiteit. Even lijkt alles mogelijk."Zijn er dingen die je eigenlijk anders zou willen? Fantaseer jij er stiekem wel eens over om het roer helemaal om te gooien, misschien zelfs te verdwijnen?Theatercollectief Firma MES presenteert de bijzondere wandelpodcast De Affaire. In ca. 45 minuten loop je een spannende route door de Haagse Stationsbuurt. Niet de standaard stadswandeling met informatie over oude gebouwen, maar een reis door je eigen gedachten- en die van anderen. Dwaal door de stad als hoofdpersoon in je eigen verhaal. Het startpunt van deze wandeling is The Grey Space in the Middle (Paviljoensgracht 20, Den Haag). In de podcast wordt helder uitgelegd waar je moet lopen en stil kunt staan, maar voor de zekerheid kun je hier een plattegrond downloaden zodat je niet hoeft te verdwalen. We hebben ook een aflevering van 20 minuten met een versie die je overal kunt lopen. ->Kijk voor meer informatie op: firmames.nl/deaffaire->Mocht je Firma MES willen steunen in deze tijden? Daar zijn we superblij mee! Doneren kan hier: https://bit.ly/2zyW9FX.->Volg Firma MES op Facebook, Instagram, en/of Twitter.Concept en tekst: Firma MESMuziek: Michael Denny (o.a. van de Calm-app), hier vind je alle muziek

Trailer van De Affaire 01:25
do 28 mei 2020

Trailer van De Affaire

★★★★ De Volkskrant: "Tijdens deze audiowandeling weekt de stem van actrice Roos Eijmers de wandelaar los uit de realiteit. Even lijkt alles mogelijk."Zijn er dingen die jij eigenlijk anders zou willen? Fantaseer jij er stiekem wel eens over om het roer helemaal om te gooien, misschien zelfs te verdwijnen?Speciaal voor jou maakte theatercollectief Firma MES de bijzondere wandelpodcast De Affaire. Niet de standaard stadswandeling met informatie over oude gebouwen, maar een reis door je eigen gedachten- en die van anderen. Dwaal door je eigen stad of buurt als hoofdpersoon in je eigen verhaal.Er komt een versie met een spannende route door de Haagse Stationsbuurt en voor niet-Hagenezen is er een korte variant die je op elke willekeurige plek kunt luisteren. Honderd procent 1,5-meter-proof. Mocht je Firma MES willen steunen in deze tijden? Daar zijn we superblij mee! Doneren kan hier.Met muziek van Michael Denny (o.a. van de Calm-app).Volg Firma MES op Facebook, Instagram, en/of Twitter.