Corona? Eureka!

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Corona? Eureka!

Totaal 8 afleveringen

Portretten van de creativiteit, flexibiliteit en inventiviteit van ondernemers die tijdens de Coronacrisis het roer drastisch omgooiden of een nieuwe business startten.

Corona? Eureka – Afl. 8 – Dameskledingboetiek Jacq uit Naarden 20:08
wo 23 dec 2020

Corona? Eureka – Afl. 8 – Dameskledingboetiek Jacq uit Naarden

Daags nadat Jacqueline Bitter van dameskledingboetiek Jacq uit Narden te horen kreeg dat zij haar winkel moest sluiten i.v.m. de lockdown, kwam zij met een nieuw concept: personal shopping via Facetime! Ze haalde er zelfs het NOS 8 uur journaal mee!

Corona? Eureka! Afl. 7 – VoorDeThuiswerkers.NL 31:00
zo 25 okt 2020

Corona? Eureka! Afl. 7 – VoorDeThuiswerkers.NL

In deze aflevering het impact initiatief Voordethuiswerkers.nl. Een platform dat thuiswerkers die last hebben van de thuissituatie en hotels die last hebben van leegstand vanwege wegblijvende toeristen bij elkaar brengt. We spreken met mede-oprichter Olivier Kruger.

Corona? Eureka! Afl. 6 – Van Den Berg Est 17:20
vr 25 sep 2020

Corona? Eureka! Afl. 6 – Van Den Berg Est

Bloemkwekerij Van den Berg Est zag tijdens de eerste Corona golf de omzet van de ene op de andere dag volledig wegvallen. Maar Marjanne van den Berg zat niet bij de bloembakken neer en vertelt in deze podcast hoe zij de allereerste 'Drive-Thru' voor bloemen en planten openden.

Corona? Eureka! Afl. 5: Create!BV 25:38
do 30 jul 2020

Corona? Eureka! Afl. 5: Create!BV

CreateBV! produceert de fantastische decors die grote dancefestivals tot enorme belevingen maken. Corona legde hun business volledig stil, maar dankzij de creativiteit en flexibiliteit van onder meer directeur Björn Berkers maakt het bedrijf nu thuiswerkmeubilair. 

Corona? Eureka! Afl. 4  – Volwassenen College 25:56
di 21 jul 2020

Corona? Eureka! Afl. 4 – Volwassenen College

In deze episode van Corona? Eureka! spreekt presentator Marc la Chapelle met Karin Reidinga, directeur van het Volwassenen College. Zij legt uit hoe Corona haar instituut dwong om de computer meer in te zetten bij de door hen verzorgde opleiding tot doktersassistent. En eigenlijk beviel dat best goed...

Corona? Eureka! Afl. 3 – Oma’s Soep 19:47
ma 13 jul 2020

Corona? Eureka! Afl. 3 – Oma’s Soep

In de derde aflevering van Corona? Eureka! spreekt presenator Marc la Chapelle met Max Kranendijk van Oma's Soep. Deze sociale onderneming brengt ouderen en jongeren samen om de lekkerste soepen te maken, die vervolgens gedistribueerd worden over supermarkten en horeca. Corona raakte het bedrijf hard, maar Max en de zijnen zorgden ervoor dat de ouderen niet in de steek gelaten werden en met name het sociale aspect van zijn onderneming doorgang kon vinden.

Corona? Eureka! Afl. 2 – Create2Smile en de Dagje Thuis Box 22:42
zo 5 jul 2020

Corona? Eureka! Afl. 2 – Create2Smile en de Dagje Thuis Box

In de tweede aflevering van de Corona? Eureka! podcast een portret van Raymond Ruijs, oprichter en eigenaar van Create2Smile. Dit bedrijf ondersteunt organisaties in de horeca vrijetijdssector, onder meer door het geven van klantgerichtheidstrainingen en het uitvoeren van Mystery Guest visits volgens de Disney-methode. Door Corona vielen alle activiteiten van Create2Smile in één klap stil. Maar Ruijs en zijn partner Floor Groels zaten niet bij de pakken neer, maar kwamen al in de tweede week van de lockdown met een origineel gezelschapsspel dat ook online met vrienden of collega's gespeeld kon worden. Een ideale aanvulling op de digitale vrijmibo! Luister naar het verhaal van Raymond en zijn Dagjethuisbox in deze podcast! 

Corona? Eureka! Afl. 1 – Hotel De Drie Dorpen 28:02
za 27 jun 2020

Corona? Eureka! Afl. 1 – Hotel De Drie Dorpen

Corona? Eureka! is een podcast over de creativiteit, inventiviteit en flexibiliteit van ondernemers tijdens de Corona crisis. In deze eerste aflevering spreekt Marc la Chapelle met Angela van ter Meij van Hotel en Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen. Haar familiebedrijf, waar ook touringcarbedrijf Wijdemeren Tours toe behoort, moest half maart van de ene op de andere dag op slot en de omzet werd gereduceerd tot nul. Angela toonde zich echter zeer weerbaar en kwam met een nieuw initiatief, waarbij zij zich richt op particuliere hotelgasten.