Column van Peter de Bruin

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Column van Peter de Bruin

Totaal 33 afleveringen

Vijftien maal per jaar beschrijft Peter de Bruin van Turner in deze column vanuit praktijksituaties over het ‘HOE van strategie implementatie’. De serie is gestoeld op de visie dat verandervermogen en wendbare organisaties vooraleerst ontstaan door het wegnemen van beperkingen, weerstanden en blokkades. Dat start met bewustwording over de patronen en systemen in de hedendaagse manier van werken. De columns trachten een bijdrage te leveren aan deze bewustwording. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Respectievelijk 04:24
do 16 jun 2022

Respectievelijk

Veel structuurdiscussies ontaarden in een stammenstrijd. Zonde van de tijd, want ordeningsprincipes zijn per definitie tijdelijk belangrijk, beweert Peter de Bruin in z’n meest recente column.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Vooruit naar onszelf 03:59
do 26 mei 2022

Vooruit naar onszelf

Er moet aan veel knoppen gedraaid om alle uitdagingen in economie en maatschappij het hoofd te bieden. Een belangrijke sleutel zijn wij zelf. Als we ons contact met onze natuur herstellen komt er vanzelf een beweging vooruit op gang, betoogt Peter de Bruin in z’n nieuwste column.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duidelijk luisteren 04:01
do 28 apr 2022

Duidelijk luisteren

Peter de Bruin beschouwd in zijn nieuwste column de dynamiek tussen ‘ze doen niet wat ik zeg’ en ‘ik voel mij niet gehoord’. Duidelijk luisteren levert een vertrouwensrelatie tussen leiders en de organisatie. En omgekeerd krijgt de zender niet altijd wat hij/zij wenst.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Vrij kansloos 03:29
do 31 mrt 2022

Vrij kansloos

Peter de Bruin spiegelt ons in z’n nieuwste column op het kansloze toneelstuk dat we met elkaar spelen.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Een trauma-drama 05:11
di 8 mrt 2022

Een trauma-drama

Wat narcisten als Poetin drijft is niet moeilijk te beschrijven, wat hen stopt wel. Het drama dat hij creëert is werelds, in de negatieve zin van het woord. Welk trauma daaraan ten grondslag ligt weten we niet. Wel zien we overduidelijk z’n emotieloze ‘Körper’ dat, als kat in het nauw, zonder reflectie en tegenspraak, de wapenwedloop wil winnen. Met vele nieuwe trauma’s bij ouders en kinderen tot gevolg. In deze column bepleit Peter de Bruin dat we ons moeten afvragen welk deel van ons gedrag als leider, vader, moeder, …, afkomstig is van onze eigen trauma’s. Hoe moeilijk ook. Om drama’s te voorkomen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Kabinetje spelen 04:02
wo 16 feb 2022

Kabinetje spelen

In het kiezen van prioriteiten zijn we het aan de vergadertafel vaak meer eens dan we denken. Het bijeen brengen van ieders verschillende waarheid tot één werkelijkheid, in een gemeenschappelijke parochie, wordt bemoeilijkt door selectie en overdrijven. Minister Ernst Kuipers gaf recent bij Beau aan tafel een voorbeeld van hoe je vanuit begrip voor het geheel wél komt tot een optimale volgorde.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Zelfreiniger 04:21
do 13 jan 2022

Zelfreiniger

In zijn eerste column van dit jaar heeft Peter de Bruin een nieuwjaarswens voor Kabinet en Kamer. Om de spiraal tussen populistische politici en klagende burgers te doorbreken is evaluatie van hun gedrag en handelen een belangrijk punt op de governance-agenda. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2nd loop in een groot grijs gebied 04:47
do 9 dec 2021

2nd loop in een groot grijs gebied

In zijn column stelt Peter de Bruin vast dat we omgaan met de Corona-crisis als met alle opgelegde veranderingen. Daarin past het een schuldige te vinden. Beter is het onze individuele bijdrage aan het collectieve gezondheidsrisico tegen het licht te houden. We kunnen een ‘3e loop’ voorkomen door te aanvaarden dat we samen iets aan onze individuele vrijheid moeten doen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Waar nemen 04:34
do 11 nov 2021

Waar nemen

In zijn laatste column deelt Peter de Bruin een levensles. Intuïtie serieuzer nemen om keuzes op te baseren had hem en de organisatie minder schade berokkend. Welke info neem je (voor) waar? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Rekening 04:51
do 30 sep 2021

Rekening

In zijn nieuwste column bemerkt Peter de Bruin een vrijheidsverwarring. Zeker vóór Covid stond vrijheid en individualisering steeds meer los van verantwoordelijkheid en gemeenschappelijkheid. Door Covid ontdekken we weer grenzen, beperkingen en schaarste. En dus strijd op overtuigingen. In zijn column laat hij zien dat iedereen uniek, gelijkwaardig en gelijk is. En dat we op elkaar kunnen rekenen, zolang we rekening met elkaar houden. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.