braambergwereldreizen, de podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van braambergwereldreizen, de podcast

Totaal 17 afleveringen

Ga mee op Braambergwereldreis! Luister naar de podcasts van de Braambergwereldreisverslagen. En kijk op http://paulbraamberg.eu voor de blog en de verhalen. Goeie reis, Paul Braamberg

Kampvuurtaal 12:52
wo 19 okt 2022

Kampvuurtaal

En weer is er een lingua franca en prachtige cultuurtaal op de mestvaalt gesodemieterd! Na de Tweede Wereldoorlog was het exit voor het Duits en tijdens deze Derde Wereldoorlog sneuvelt het Russisch. Wat betekent dat voor de miljoenen Russisch-taligen buiten Rusland? Bij het kampvuur zitten zonder je moedertaal te gebruiken? Wat zing je dan? Wat blijft er van je over, moedertaalloos? Gelukkig vinden we tijdens deze knetterende kampvuurcultuurtaalwereldreis een alternatief: de oeroudste kampvuurcultuurtaal die iedereen beheerst en die geen autocraat kan claimen en corrumperen en vermoorden en verkrachten. O, en luister naar het ontroerende Oekraïenstalige lied van Anya!

Douche 15:09
do 14 jul 2022

Douche

Bereid je voor op een heel intieme Braambergwereldreis: we gaan samen onder de douche en daar zal ik je de hele gedichtenbundel “Douche” voordragen van de daverende dichter Koos van den Kerkhof. DOUCHE - gedichten in ritmico automatico.

Uitvaarttitaantjes 05:32
ma 6 dec 2021

Uitvaarttitaantjes

Een jongen was hij, zeggen de sprekers op zijn uitvaart, een aardige jongen. En zo voelen wij ons allemaal, aardige jongens en meisjes, voor eeuwig verbonden met de overledene en de weduwe veel sterkte toeblikkend.

Take This Jab 04:28
wo 26 mei 2021

Take This Jab

“Oh I want you, I want you, I want not – to infect you" "Be in self-iso-lonely and home-sick” A spoken word corona-podcast, roughly based on Cohen’s Take This Waltz. Lyrics on: https://paulbraamberg.eu/

Je weet wel hoe ik heet 04:39
do 14 mei 2020

Je weet wel hoe ik heet

Mijn naam is je bekend. Mijn naam is Co, je bent mijn friend. Je weet allang hoe ik heet, o ja. Mijn naam is Co, Co Rona, dat went.

Noorderzon 11: De kaaste plaats onder de noorderzon 01:37
di 7 apr 2020

Noorderzon 11: De kaaste plaats onder de noorderzon

De laatste twintig minuten van je noorderzonzoektocht gaan per boot. De buitenboordmotorstuurvrouw hanteert de smartphone, je kunt pinnen met kort (creditcard). Bij fjällstation Kvikkjokk begint de asfaltweg. Je consumeert hamburger en 5,3% Norrlands Guld Export. Morgen zul je ontbijten met kadetjes en kaas.

Noorderzon 10: Paddenstoelen van vorig jaar 01:43
di 7 apr 2020

Noorderzon 10: Paddenstoelen van vorig jaar

Nu de rugzak onderweg steeds lichter wordt maar de trek onverminderd, kun je eindelijk gedroogd rendiervlees kopen in de Parfas-kiosk. Iets duurder dan Norrlands Guld, maar het genieten duurt langer: de rest van de trektocht kauw je erop, de hele dag...

Noorderzon 9: 0,25 l, 2,8 %, 40 SEK, pant 2 SEK 01:32
za 4 apr 2020

Noorderzon 9: 0,25 l, 2,8 %, 40 SEK, pant 2 SEK

Al sinds de tijd van Linnaeus koopt men in het Sámi-zomerdorp bij de Árasluokta-hut aan het Virihaure (het Viri-meer) een vis (Thymallus thymallus), live in een plaggentipi boven berkentakvuur gerookt. Men koopt beslist ook Norrlands Guld.

Noorderzon 8: Mede-noorderzonderlingen 01:18
za 4 apr 2020

Noorderzon 8: Mede-noorderzonderlingen

zijn zij die dezelfde tocht lopen, die dezelfde kant opgaan, zijn zij die passeren als je pauzeert, die je passeert als zij pauzeren, zijn zij met wie je in de huttenkeuken praat, knäckebröd, maaltijd-pouches en chocola, die vandaag dezelfde Padjelanta-pad-pracht zagen en roken en voelden, dezelfde regenbui en zonnestralen.

Noorderzon 7: Onder de noorderzon 01:24
za 4 apr 2020

Noorderzon 7: Onder de noorderzon

Het gaat je natuurlijk om de bergverweggezichten, haaientandzwart met weerkaatswitte sneeuwplakken. Oost heb je Sarek, west de grensdentuur van Noorwegen. Het gaat om de fjäll-kleuren, de korstmossen, de dwergherfstberkjes, de rendieren, een eland, vogels – waar is je verrekijker? De wind, de zon en de regen. De weg is het doel.