Beurswatch | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Beurswatch | BNR

Totaal 61 afleveringen

Rob Jansen praat je bij over beurs en beleggen.

Nieuw bij BNR: AEX Factor 00:26
ma 1 feb 2021

Nieuw bij BNR: AEX Factor

Vanaf vrijdag 5 februari presenteert BNR een nieuw programma over beleggen: AEX Factor. Presentator Paul Laseur duikt met zijn gasten niet alleen in de wereld van Tesla en Bitcoin maar ook in die van de sojabonen of goud. Ga naar www.bnr.nl/aexfactor of zoek 'm op in je favoriete podcastplatform.

Een gedenkwaardige Beurswatch 22:39
vr 27 nov 2020

Een gedenkwaardige Beurswatch

Na meer dan 15 jaar stopt het programma Beurswatch. In deze laatste aflevering bespreek ik het beursnieuws met Stan Westerterp (Bond Capital Partners) en Nico Inberg (IEX.nl). Het was mij, Rob Jansen, een eer en genoegen om het programma te presenteren. Een woord van dank aan de luisteraar (vrijwel altijd positief!) en mijn gasten (altijd deskubdig en met waardevolle tips!). Zonder jullie had het programma nooit kunnen uitgroeien tot HET beleggersprogramma op de Nederlandse radio. Wie geïnteresseerd is in beleggen, moet zich zeker abonneren op mijn podcast op www,beurstalk.com!

De losers worden de winners 22:04
vr 20 nov 2020

De losers worden de winners

De achterblijvers op de beurs die hard zijn geraakt door de coronacrisis, zijn de afgelopen weken flink hersteld. Luchtvaartmaatschappijen, oliebedrijven en banken deden het goed op de beurs. Voor Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen) en Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) was het reden om hun aandelenportefeuille te herschikken. en met een wellicht sneller herstel van de economie kan er nog meer in het vat zitten.

Dubbel feest voor beleggers 22:19
vr 13 nov 2020

Dubbel feest voor beleggers

Dat het aantal coronabesmettingen weer in de lift zit, lijkt beleggers niet te raken. De blijdschap over het coronavaccin van Pfizer voert de boventoon op de beurzen. Ook de overwinning van Biden, die een gematigd beleid zal voeren, is niet slecht voor beleggers. Vooral vastgoedaandelen profiteerden van het goede nieuws. Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) tipt dan ook het Franse vastgoedbedrijf Nexity (ticker: NEXI.PA). Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) gaat voor het Ierse biotechbedrijf Icon (ticker: ICLR.O).

Een verdeeld Amerika is een slecht voorteken voor de economie 23:12
vr 6 nov 2020

Een verdeeld Amerika is een slecht voorteken voor de economie

De kans dat er snel een steunpakket komt voor de Amerikaanse economie is niet erg groot. Het land is tot op het bot verdeeld, en een politieke meerderheid voor een omvangrijk steunpakket lijkt er voorlopig niet in te zitten. En dat is juist wat volgens de Fed, de Amerikaanse centrale bank, hard nodig is. Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) raad daarom aan te beleggen in een tracker die bescherming biedt tegen volatiliteit, de iShares Edge MSCI World Minimum Vilatility ETF (ISIN: IE00B8FHGS14). Albert Jellema (ProBeleggen) tipt een bedrijf dat stevig geraakt wordt door de crisis, maar de kracht heeft om er goed uit te komen: Basic-Fit!

Biden is nog niet zo slecht voor beurs 23:30
vr 30 okt 2020

Biden is nog niet zo slecht voor beurs

Trump staat zich erop voor dat zijn beleid heeft bijgedragen aan de sterke opmars van de beurs en de economie, tot aan de Coronacrisis. Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) zet vraagtekens bij die successen. Hij heeft een voorkeur, net als de meeste Nederlanders, voor Biden. Ook Bob Homan (ING) hoopt op een verbetering van de handelsrelaties, als Biden de verkiezingen wint. Als het gaat om kansen pakken adviseren ze allebei de blik op het Oosten te richten, en dan met name naar China. Bob's tip is dan ook internetgigant Alibaba.

Onrust tot na de verkiezingen 23:31
vr 23 okt 2020

Onrust tot na de verkiezingen

Dat Trump een nipte nederlaag zomaar zal accepteren, daar gaan Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) niet van uit. Beleggers kunnen hun borst dus nog natmaken: na 3 november zal het nog lang onrustig zijn op de beurzen. Dat betekent niet dat er geen kansen zijn! Najib tip oude eeuwigdurende obligaties van ING, Martine gaat voor Randstad.

Beleggers kijken voorbij de crisis 23:54
vr 16 okt 2020

Beleggers kijken voorbij de crisis

Ondanks de zware economische gevolgen van de coronacrisis, die ook nog eens verergerd, doen de beurzen het goed. En dat is terecht, vinden Stan Westerterp (Bond Capital Partners) en Ralph Wessels (ABN Amro). Ergens in de eerste helft van het volgend jaar verwachten ze een behoorlijk herstel van de economie, als de pandemie op z'n retour is. Waar in te beleggen? Ralph gaat voor Vopak, Stan tipt HelloFresh.

Beleggers zijn op zoek naar lelijke eendjes 23:36
vr 9 okt 2020

Beleggers zijn op zoek naar lelijke eendjes

Crap-aandelen zijn in, zeggen Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer en Jos Versteeg van Insinger Gilissen in Beurswatch. Lelijke eendjes, waar beleggers eerder nog hun neus voor ophaalden. Toch kun je daar nu misschien beter je geld in stoppen dan in Regeneron of andere medicijnfabrikanten.

De problemen komen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen 22:40
vr 2 okt 2020

De problemen komen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De campagne voor de presidentsverkiezing ziet er weer heel anders uit, nu Trump Covid-19 heeft. Zowel Corné van Zeijl (Actiam) als Lukas Daalder (Blackrock) zijn van mening dat de kansen van Biden toenemen nu Trump in quarantaine zit. Maar als de uitslag geen duidelijke winnaar aanwijst, zal Trump zijn plek bevechten, met veel volatiliteit tot gevolg. Lukas Daalder adviseert beleggers zich in te dekken tegen een daling van de dollar. Corné van Zeijl tipt een tracker in commodities.