Beter dan Koffie!

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Beter dan Koffie!

Totaal 15 afleveringen

In deze podcast sparren Mike en Jop over een probleem met als doel om binnen 15 minuten tot een oplossing te komen. Volg hun creatieve proces en laat je inspireren door hun denkwijze. Vul jouw kopje met inspiratie!

De volgende stap bepalen met Mohamed El Khinifri – Project van je Leven 49:43
di 7 sep 2021

De volgende stap bepalen met Mohamed El Khinifri – Project van je Leven

Mohamed gaat zijn eigen huiswerkbegeleiding opzetten. Hij heeft veel uitgewerkt en had al bijna een contract getekend om een pand te huren. We zijn het gesprek met hem aangegaan over wat nu de eerstvolgende stap is voor Mohamed om aan de slag te gaan. Deze aflevering is in samenwerking met de minor Project van je Leven opgezet.  (00:00) intro (01:35) Mohamed pitcht zijn project (03:03) wij stellen vragen om het project van Mohamed beter te begrijpen (10:11) de grootste uitdaging in de ogen van Mohamed (11:52) de ideale situatie voor Mohamed (14:49) de passie van Mohamed (18:35) waarom Mohamed zijn eigen stichting wil opzetten (23:15) hoe groot wil Mohamed Kennisbij maken? (29:15) hoe kan Kennisbij zoveel mogelijk impact maken? (41:08) is het mogelijk om een dubbele leerschool creëren? (44:53) de eerstvolgende stap (48:00) de waarde die Mohamed uit dit gesprek heeft gehaald

#13 Boost je zelfvertrouwen door het vieren van ‘small wins’ 28:05
di 7 sep 2021

#13 Boost je zelfvertrouwen door het vieren van ‘small wins’

Wanneer is de laatste keer dat jij een 'small win' hebt gevierd?  We vieren allemaal onze verjaardag, wanneer we een huis kopen of wanneer we afgestudeerd zijn. Maar hoe vaak vier jij bijvoorbeeld het rennen van je eerste 5km, het afronden van een boek of vijf dagen achter elkaar naar de sportschool te zijn geweest?  Het vieren van succes is niet alleen leuk, maar werkt ook motiverend. Wanneer je mensen een doel geeft zijn ze gemotiveerd om het te behalen. Als het doel behaalt is dan geeft dat het gevoel dat je het nog een keer kan.  Het vieren van succes maakt je zelfverzekerder en laat je geloven in je eigen kunnen.  Hoe waardevol is het voor CEO's en managers om een zelfverzekerd team te hebben?

Hoe word je een kritische vriend? – Project van je Leven 22:22
zo 5 sep 2021

Hoe word je een kritische vriend? – Project van je Leven

Wordt een kritische vriend! In deze aflevering gaan we doormiddel van een rollenspel laten horen hoe je niet en wel een kritische vriend kunt zijn. Timestamps: 00:00 - intro 02:00 - rollenspel - foutief 05:30 - wat ging er fout? 08:10 - hoe wordt je een kritische vriend 12:28 - rollenspel - goed 16:22 - recap

#12 Mindset, de weg naar een succesvol leven – Jerik van Nuenen 45:31
ma 25 jan 2021

#12 Mindset, de weg naar een succesvol leven – Jerik van Nuenen

Jerik van Nuenen, eigenaar van Puur Mindset Academy. Met zijn bedrijf helpt hij anderen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en de beste versie van zichzelf te worden. In deze aflevering hebben we het met hem over de meest voorkomende problemen die bij zijn klanten voordoen. Vervolgens sparren we hier 15 minuten over om tot een oplossing te komen. Luister nu en vul jouw koppie met inspiratie!

#11 De impact van de kledingindustrie verminderen – Haiko Huvenaars 41:52
ma 18 jan 2021

#11 De impact van de kledingindustrie verminderen – Haiko Huvenaars

Haiko Huvenaars, eigenaar van Candour Clothing, wil postieve impact maken op de kledingindustrie door deze circulair te maken. De kledingindustrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Tijd voor verandering. In deze aflevering komen we tot een aantal inzichten die de basis vormen om kansrichtingen te bedenken om hier verandering in te kunnen brengen. Luister nu en vul jouw koppie met inspiratie!

#10 Succesvol doelen stellen en bereiken – MattCS 38:26
ma 11 jan 2021

#10 Succesvol doelen stellen en bereiken – MattCS

MattCS, hij is een van de 300 grootste YouTubers van Nederland. In zijn YouTube carrière heeft hij het inzicht opgedaan hoe belangrijk het is om doelen te stellen en focus te behouden. Nu is hij koning in het manifesteren van zijn ideeën. In deze aflevering formuleren we een probleem op het gebied van doelen stellen (en hoe je hiernaar kan leven) om hier vervolgens een oplossing voor te bedenken. Luister nu en vul jouw koppie met inspiratie!

#9 Productiviteit verhogen en focus behouden – Thijs Holkers 46:56
ma 4 jan 2021

#9 Productiviteit verhogen en focus behouden – Thijs Holkers

Thijs Holkers, hij is al 10 jaar actief als coach op het gebied van productiviteit en focus. In deze aflevering gaan we in gesprek over focus en hoe je dat kan behouden. Welke problemen komen we hierbij tegen? En wat voor oplossing kunnen we hiervoor bedenken in 15 minuten? Je hoort het in deze aflevering. Vul jouw koppie met inspiratie!

#8 Feedback geven aan restaurants 36:55
ma 19 okt 2020

#8 Feedback geven aan restaurants

Negatieve feedback geven aan een restaurant omdat je een uitgedroogde steen op je broodje kreeg in plaats van een hamburger, hoe pak jij dat aan? Een compliment geven doe je graag, maar iets negatiefs zeggen gaat minder makkelijk. Kunnen we daar een oplossing voor bedenken?

#7 Hoe creeër je een inspirerende en sfeervolle kamer? 29:20
ma 12 okt 2020

#7 Hoe creeër je een inspirerende en sfeervolle kamer?

Deze week pakken we het probleem van Jens aan. Hij is net verhuist en merkt op dat zijn kamer puur functioneel is. Hij mist de gezelligheid en inspiratie die hij graag terug zou zien. Hij ziet dit niet alleen terug bij zichzelf, maar bij de meerderheid van de mannen. Daarentegen ziet hij bij vrouwen juist dat ze de meest sfeervolle inrichtingen hebben. Hoe gaan we dit oplossen voor Jens en heel veel andere mannen? Luister de aflevering!

#6 The Social Dilemma – Mogelijke oplossingen voor minder schermtijd 32:05
ma 5 okt 2020

#6 The Social Dilemma – Mogelijke oplossingen voor minder schermtijd

Hoeveel schermtijd heb jij?  Schaam jij je voor de hoeveelheid tijd die je eraan besteedt? In deze aflevering gaan Mike en Jop sparren over mogelijke oplossingen om minder 'waardeloze' tijd te besteden op je mobiel. Vul jouw kopje met inspiratie!