Beter | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Beter | BNR

Totaal 81 afleveringen

Harmke Pijpers praat je bij over de laatste zorgontwikkelingen.

Aanhoudende problemen in de jeugdzorg, kinderen zijn de dupe 21:48
wo 21 jul 2021

Aanhoudende problemen in de jeugdzorg, kinderen zijn de dupe

Naar schatting 100.000 kinderen groeien op in een gezin met ernstige problemen. Begeleiding van jeugdzorg is hier nodig, maar lange wachtlijsten en weinig continuïteit in de hulpverlening, maken het probleem vaak nog groter.

Succesvolle regionale aanpak vermindert crisisopnamen 22:20
wo 14 jul 2021

Succesvolle regionale aanpak vermindert crisisopnamen

Door een verfrissende aanpak in de regio Purmerend, is het aantal gedwongen opnamen flink teruggebracht. Door mensen in de buurt, maar ook de wijkagent, de huisarts en bijvoorbeeld de bakker in te schakelen, wordt een vangnet gevormd om de cliënt.

Leven met het coronavirus na de pandemie: ‘Er ligt geen plan’ 23:30
wo 23 jun 2021

Leven met het coronavirus na de pandemie: ‘Er ligt geen plan’

De besmettings- en opnamecijfers mogen dan wel flink teruglopen; van het coronavirus zijn we de komende jaren nog niet af. Dat betekent dat er een plan moet liggen hoe we met uitbraken omgaan, zeggen gezondheidsexperts. Omdat de overheid traag en slap optreedt en zo’n plan niet heeft, komen ze nu zelf met een pakket adviezen.

Kopzorgen voor jonge mantelzorgers: wie zorgt er voor hen? 24:44
wo 16 jun 2021

Kopzorgen voor jonge mantelzorgers: wie zorgt er voor hen?

Eén op de vier jongeren groeit op met een familielid dat ziek is of verslaafd of een psychiatrische aandoening heeft. Dat is een grote verantwoordelijkheid die niet zomaar aan een ander is over te dragen. Veel jonge mantelzorgers (JMZ) worstelen dan ook hulp om hulp te vragen en de juiste wegen daarvoor te vinden.

Slapen maar toch vermoeid wakker worden? Denk eens aan slaapapneu. 23:31
wo 26 mei 2021

Slapen maar toch vermoeid wakker worden? Denk eens aan slaapapneu.

Chronische ziekte, arbeidsverzuim, psychische klachten, scheidingen en zelfs verkeersongelukken. De gevolgen van slaapapneu kunnen behoorlijk ingrijpend zijn en kosten de maatschappij jaarlijks veel geld, blijkt uit Amerikaans onderzoek. In Nederland weet ongeveer de helft van de patiënten niet dat zij slaapapneu hebben, terwijl het goed te behandelen is.

De zorgrobot: aanvulling of toekomstige vervanging van zorgpersoneel? 23:34
wo 19 mei 2021

De zorgrobot: aanvulling of toekomstige vervanging van zorgpersoneel?

Steeds meer verzorgingstehuizen zetten zorgrobots in. Niet alleen om bewoners te vermaken, maar ook voor fysieke gymnastiek en hersengymnastiek. De mogelijkheden van zorgrobots worden steeds uitgebreider, maar waar ligt de grens? Is de robot er om het zorgpersoneel aan te vullen en te ontlasten, of kunnen we in de toekomst de robot als vervanging van […]