Beeldbuismannen

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Beeldbuismannen

Totaal 16 afleveringen

Beeldbuismannen is een podcast over Nederlandse televisieseries en -programma’s. We praten met makers en acteurs over de series waar we ze allemaal van kennen. Over de goede herinnering, over nu en over de toekomst. Presentatie: Basz de Jonge & Bas van der Heide Productie: Alec Meijerink

#15 Dieuwertje Blok – Sinterklaasjournaal 53:34
do 7 okt 2021

#15 Dieuwertje Blok – Sinterklaasjournaal

Sinds 1980 is Dieuwertje Blok actief als televisiepresentatrice. Ze begon ooit als KRO-omroepster (was daarnaast fotoredacteur bij deze omroep), maar kreeg enkele jaren later al een programma met Johan Cruijff. Toen ging het snel. Via de VARA en de toen net nieuwe, commerciële omroep RTL Veronique werd ze het gezicht van het Sinterklaasjournaal. We praten met haar over al deze programma's en vragen haar ook wat ze van de televisie van tegenwoordig vindt.

#16 Rian Gerritsen – De Luizenmoeder 48:52
do 7 okt 2021

#16 Rian Gerritsen – De Luizenmoeder

De Luizenmoeder is een van de grootste televisiesuccessen van de afgelopen jaren. Actrice Rian Gerritsen speelde in deze serie een van de hoofdrollen. Wat heeft ze nog meer gedaan op televisie? En hoe ziet ze televisie in verhouding met het theater? Dat ze toneelspeelster wilde worden, wist ze hoe dan ook op haar vierde al. In deze uitzending maken we een reis door haar carrière.

#13 Stefan de Walle – Flodder 54:33
wo 6 okt 2021

#13 Stefan de Walle – Flodder

Acteur Stefan de Walle begon zijn carrière bij het RO-Theater. In de jaren 90 nam hij op televisie de rol van Kees Flodder over van René van 't Hof, en de rest is geschiedenis. We praten uitgebreid over Flodder, maar hebben het ook over De Vloer Op, de verschillen tussen televisie en theater en de projecten die Stefan tegenwoordig als freelancer doet.

#14 Hanneke Groenteman – Sterren op het Doek 51:04
wo 6 okt 2021

#14 Hanneke Groenteman – Sterren op het Doek

Presentatrice Hanneke Groenteman begon als schrijvend journalist, maar presenteerde in de jaren erna veel televisieprogramma's. Kunstprogramma De Plantage is een titel die bij velen mooie herinneringen oproept, en het recentere programma Sterren op het Doek was onder haar leiding tien jaar lang een begrip. Ze vertelt hierover vele anekdotes, maar geeft ons tussen de regels door ook nog een beetje interviewles. En dat is ook leerzaam voor de luisteraar.

#11 Marcel Hensema – Hollands Hoop 50:39
di 5 okt 2021

#11 Marcel Hensema – Hollands Hoop

Marcel Hensema is al jaren actief als acteur op televisie, film en in het theater. In de tv-serie Hollands Hoop speelde hij een hoofdrol, maar we hebben het ook met Marcel over zijn andere televisiewerkzaamheden. In 1985 was hij bijvoorbeeld al te zien in het klassieke Stuif es in. Hoe ging het er achter de schermen van al zijn producties aan toe? En hoe is het om acteur te zijn en je in verschillende werelden te begeven?

#12 Jack Spijkerman – Kopspijkers 51:29
di 5 okt 2021

#12 Jack Spijkerman – Kopspijkers

Wie Jack Spijkerman zegt, zegt Kopspijkers. Hij maakte jarenlang legendarisch geworden satirische programma's voor de VARA. Daarover praten we, maar we hebben het ook over de begintijd van Jack. De Steen en Been Show komt aan bod en we spreken over de controversiële Nachtshow. Ook geeft Jack zijn mening over de televisie van tegenwoordig.

#10 Carry Tefsen – Zeg ‘ns Aaa 54:57
vr 6 nov 2020

#10 Carry Tefsen – Zeg ‘ns Aaa

Actrice Carry Tefsen behoeft weinig introductie. Ze vertolkte in de jaren 80 en 90 de rol van Mien Dobbelsteen in de razend populaire comedyserie Zeg 'ns Aaa. Op een goed moment was ze bijna bekender dan de Koningin! We praten met haar over dit succes en over tal van andere dingen die ze gedaan heeft in haar carrière in de laatste live-uitzending tijdens de Dutch Media Week. Midden jaren 60 was ze bijvoorbeeld ook al betrokken bij televisie, dus ook over het prille begin van het medium hebben we het. Daarnaast praten we over recenter werk, zoals haar rol van Opoe Withof in de remake van 't Schaep met de Vijf Pooten.

#9 Karin Bloemen – Creatieve Diva 01:07:40
do 8 okt 2020

#9 Karin Bloemen – Creatieve Diva

Karin Bloemen is een echt theaterdier, maar ze is ook veelvuldig op de televisie te zien geweest. We praten met haar over televisieseries waar ze in acteerde, over het presentatiewerk dat ze deed en over haar samenwerking met grootheden als Ischa Meijer en Piet Römer.

#8 Edwin Rutten – Ome Willem 51:45
wo 7 okt 2020

#8 Edwin Rutten – Ome Willem

In de tweede live-uitzending tijdens de Dutch Media Week is Edwin Rutten onze gast. Hij is natuurlijk voor altijd bekend als Ome Willem, maar hij heeft nog veel meer gedaan. Van origine is hij bijvoorbeeld zanger. Hij vertelt hier op geheel eigen wijze over.

#7 Haye van der Heyden – Scenarioschrijver 50:28
wo 7 okt 2020

#7 Haye van der Heyden – Scenarioschrijver

Haye van der Heyden is acteur, zanger, maar bovenal scenarioschrijver. Hij is verantwoordelijk voor de programma-ideeën van zeer succesvolle komedieseries als In de Vlaamsche Pot en Kinderen geen bezwaar. Voor de laatste serie schreef hij ook alle scripts. We praten hierover met hem, maar ook over zijn samenwerking met grote mensen uit het vak. Onder meer John Kraaijkamp sr. en John de Mol komen aan bod.