Aventus - Young Heroes

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Aventus - Young Heroes

Totaal 11 afleveringen

Dit is Young Heroes. De podcast waarin Bas, Iris & Fabienne elke aflevering praten met een (oud) student van mbo-school Aventus. Dit over een game changer die zijn/haar leven heeft veranderd. In iedere aflevering spreken we daarnaast een bekende van de student om te checken hoe zij dealen met de situatie. Ook komt een expert aan het woord voor tips & tricks. Geen aflevering missen? Volg Aventus – Young Heroes @ Spotify of check www.aventus.nl/youngheroes

9. Gewoon doorgaan 36:39
ma 20 dec 2021

9. Gewoon doorgaan

Duur: 36:40 Gast: Elise den Ouden Elise heeft een spier- en gewrichtsziekte. Dit heeft invloed op haar dagelijks leven. Ze is niet op haar mondje gevallen en redt zich goed. Maar. Hoe is het om een ziekte te hebben die je lichamelijk beperkt? Welke toekomst zie je voor jezelf? We willen weten wat de ziekte voor haar betekent en hoe anderen op hierop reageren. We bellen ook met Wouter. Haar vriend. Speelt de ziekte van Elise een rol in hun relatie? Luister mee! Verder praten over deze aflevering? Check de socials van Aventus of mail naar socialmedia@aventus.nl

10. Kilo’s en zelfbeeld 34:39
zo 19 dec 2021

10. Kilo’s en zelfbeeld

Duur: 34:51 Gast: Tjitske Verhaar In deze laatste aflevering van dit seizoen is Tjitske aan het woord. Nu zit ze lekker in haar vel en voelt zich goed. Maar? Dat is niet altijd zo geweest. Op 13 jarige leeftijd woog ze 25 kilo meer dan nu. Wat was eraan de hand? Welke rol speelde verliefdheid daarin? En. Hoe liep het af? In deze podcast spreekt Tjitske over een relatie waar ze zich uiteindelijk niet prettig in voelt. Herken jij jezelf in deze situatie en wil je hier over praten? Neem dan contact op met jouw student loopbaan begeleider. Young Heroes is met veel plezier gemaakt door Iris Gotje, Fabienne Heijenk en Bas Schepers. Ramiro Martina verzorgde de montage. De eindredactie is in handen van Tim Heyltjes en deze productie kwam tot stand dankzij Aventus. Dit was de laatste aflevering van Young Heroes. Wil je doorpraten over een onderwerp of heb je vragen? Check de socials van Aventus of mail naar socialmedia@aventus.nl

8. Mannen praten niet 38:38
vr 26 nov 2021

8. Mannen praten niet

7. Gehoorstoornis 38:44
ma 22 nov 2021

7. Gehoorstoornis

Gehoorstoornis

6. Buddy 43:41
zo 14 nov 2021

6. Buddy

Duur: 43.41 Gasten: Lisette Wechstapel en Corrie Aflevering 6 van Young Heroes is een bijzondere. Iris, Fabienne en Bas hebben namelijk niet 1, maar 2 gasten. Lisette en Corrie. Lisette is student bij Aventus en zag door de bomen het bos niet meer. Lisette moest haar huiswerk en opdrachten zelf plannen. Hier had ze moeite mee. Corrie werd haar vrijwillige mentor. Samen pakten ze de planningsproblemen van Lisette aan. Hoe deed Corrie dat? Welke afspraken maakten ze? En. Waarom wilde Corrie mentor worden? Waarom vraagt Lisette het niet aan haar ouders of docent? We gaan het vragen aan ze!

5. Burn out 38:46
ma 8 nov 2021

5. Burn out

Duur: 38.47 Gast: Cindy In deze vijfde aflevering van Young Heroes deelt Cindy haar verhaal. Ze leert makkelijk en weet goed wat ze wil. Toch kreeg ze op de middelbare school een burn out. Er kwam niets meer uit haar handen. Op sommige momenten kon ze alleen nog maar huilen. Nu volgt ze een opleiding verpleegkunde bij Aventus. Een engel op haar schouder hielp haar om te herstellen en de draad weer op te pakken. Wat gebeurde met Cindy? Wat was de oorzaak? Welke engel heeft haar geholpen? Hoe gaat het nu op school?

Trailer – Young Heroes 00:33
vr 10 sep 2021

Trailer – Young Heroes

Wie, wat, waar? Young Heroes?

4. Racisme 41:28
vr 16 okt 2020

4. Racisme

Seynab Mahamoud is zes jaar geleden naar Nederland gekomen. In haar geboorteland Somalië kon ze, vanwege oorlog, niet blijven. Nu bouwt Seynab aan een toekomst in Nederland. Ze leerde de taal, ging naar de middelbare school en combineerde een opleiding bij Aventus met werken. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad in Nederland. Ze heeft op school en haar werk vaak te maken gehad met racisme. Toch kiest ze haar eigen pad, is altijd vriendelijk en blijft positief. Hoe doet ze dat? Welke dromen heeft ze? In deze aflevering vertelt Seynab haar verhaal. Ook spreken wij de broer van Seynab. Hoe kijkt hij naar Nederland? Daarnaast vertelt docente Lise Robberegt waarom zij racisme in haar klas bespreekbaar heeft gemaakt.

3. Gepest 45:40
vr 28 aug 2020

3. Gepest

Iris Gotjé is oud student van Aventus. Nu heeft ze haar eigen onderneming en staat ze voor en achter de camera als filmmaakster en presentatrice. Ook is zij, een van de side kicks bij de podcasts van Young Heroes. Ze is een vrolijke meid en staat positief in het leven. Maar? Op de basis- en middelbare school werd zij lang en veel gepest. Waarom? Wat deed dit met haar? En? Welke rol speelt dit nu nog in haar leven? In deze aflevering van Young Heroes, vervult Iris niet de rol van presentatrice, maar neemt plaats in de gasten stoel om haar persoonlijke verhaal te delen. Ook spreken wij de moeder van Iris en krijgen we inzicht in hoe machteloos zij, als bezorgde moeder, zich voelde. Psychologe Macha Vervoort vertelt verder over de gevolgen van pesten voor kinderen en welke behandelingen mogelijk zijn.

2. Vriendschap 46:37
vr 7 aug 2020

2. Vriendschap

Pernelly Biya heeft zijn leven goed op orde. Hij werkt als begeleider van jongeren met een psychiatrisch - of verslavingsprobleem, voetbalt op hoog niveau, heeft een hechte vriendengroep en ambitieuze toekomstplannen met zijn vriendin. Maar? Dit is niet vanzelf gegaan. Toen hij 17 was overleed zijn moeder. Wat deed dit met hem? Welke vrienden stonden voor hem klaar? Wat heeft hij ervan geleerd? Verder spreken wij, in deze aflevering, zijn beste vriend Thorsten. Wat doe je als de moeder van je beste vriend overlijdt? Ook komt hulpverlener Marco Betman aan het woord. Hoe kijkt hij naar vriendschap onder jongeren en in zijn werk? Welke adviezen heeft hij voor jongeren over vriendschap?