At The Money

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van At The Money

Totaal 48 afleveringen

Meer weten over venture capital? In de At The Money podcast van Golden Egg Check ga ik, Thomas Mensink, in gesprek met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen, of dat recentelijk hebben gedaan, en met investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren.

#46 Kasper Middelkoop (Smiler) & Jeroen Arts (Speedinvest) over hun deal: ‘Kasper speelde hard-to-get’ 41:19
di 14 jun 2022

#46 Kasper Middelkoop (Smiler) & Jeroen Arts (Speedinvest) over hun deal: ‘Kasper speelde hard-to-get’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Kasper Middelkoop, co-founder & CEO van Smiler en met Jeroen Arts, Partner bij Speedinvest. Smiler is een on-the-spot fotografie marktplaats. Je kunt eenvoudig een fotoshoot boeken bij bijvoorbeeld de Eiffeltoren of in Artis. Recent maakte deze startup bekend dat zij in twee rondes kort op elkaar in totaal 8 miljoen dollar hebben opgehaald.  Speedinvest is een van de investeerders, en stapte in toen Smiler nog maar 23 transacties had. Waarom Jeroen het aandurfde om al zo vroeg te investeren en hoe Kasper ook andere VCs wist te overtuigen hoor je in deze aflevering! At The Money is een podcast van Golden Egg Check. Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de NVP.

BONUS: Hoe zien investeerders de (Nederlandse) startup & venture capital markt op dit moment? 59:18
zo 5 jun 2022

BONUS: Hoe zien investeerders de (Nederlandse) startup & venture capital markt op dit moment?

Dit is een extra aflevering van de At The Money podcast van Golden Egg Check. Deze aflevering gaat over de huidige omstandigheden in de startup en venture capital markt. De aanleiding voor deze aflevering is o.a. de email die Y Combinator heeft verstuurd naar hun portfolio funders waarin ze adviseren en waarschuwen over de dynamiek in de markt is veranderd. Fundraisen wordt lastiger, startups moeten runway verlengen, waarderingen gaan omlaag, etcetera. “Plan for the worst” is de samenvatting van die email. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Is datzelfde advies hier ook van toepassing? Wat kunnen founders doen om zich er voor te bereiden of aan te passen? Om daar achter te komen heb ik, Thomas Mensink, 6 investeerders gevraagd om hun kijk op de markt vanuit hun perspectief te geven:  Edwin Hengstmengel (Endeit Capital) Gemma Bloemen (Creandum) Johan van Mil (Peak) Janneke Niessen (Capital T) Frank Appeldoorn (Arches Capital) Christina Caljé (angel investor) Welk advies geven zij aan founders? Hoe lang gaat deze situatie duren? En zijn er ook kansen? Je hoort het in deze extra lange aflevering van At The Money! 

#45 Herman Kienhuis (Curiosity VC) – ‘AI creëert een golf van nieuwe techbedrijven’ 41:02
di 31 mei 2022

#45 Herman Kienhuis (Curiosity VC) – ‘AI creëert een golf van nieuwe techbedrijven’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Herman Kienhuis, managing partner bij Curiosity VC. Curiosity is een nieuw fonds dat zich richt op AI bedrijven in de Benelux, Scandinavië en de Baltische staten. In deze aflevering vertelt Herman waarom hij gelooft dat AI een nieuw golf van innovatie veroorzaakt, hoe hij investeert in bedrijven met applied en responsible AI, en hoe ondernemer en adviseur in het fonds mede-eigenaar wordt. At The Money is een podcast van Golden Egg Check. Deze aflevering is mede-mogelijk gemaakt de NVP.

#44 Thom Nefkens (Healthy.Capital) & Piet Hein van Dam (Clear) 43:24
do 19 mei 2022

#44 Thom Nefkens (Healthy.Capital) & Piet Hein van Dam (Clear)

in deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Piet Hein van Dam, co-founder van Clear, en met Thom Nefkens van Healthy.Capital Clear biedt een 'precision nutrition' oplossing voor diabetes type 2 patiënten. Ze hebben in meerdere rondes groeikapitaal opgehaald bij Healthy.Capital, Mustard Seed MAZE, Future Food Fund en Horizon Flevoland. In deze aflevering hebben we het over de uitdagingen van health tech startups, hoe het Clear toch lukte om al vroeg miljoenen op te halen, en waarom digital health de toekomst heeft. At The Money is een podcast van Golden Egg Check, startup-analisten in Nederland. Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door UPALMERE, de startup hub in Almere, en de NVP.

#43 Juul Vaandrager & Felix Zwart (NVP) – ‘VCs spelen een belangrijke rol in de transities naar de toekomst’ 35:00
ma 9 mei 2022

#43 Juul Vaandrager & Felix Zwart (NVP) – ‘VCs spelen een belangrijke rol in de transities naar de toekomst’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Juul Vaandrager en Felix Zwart van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). De NVP organiseert o.a. trainingen voor VCs, bijvoorbeeld over dealmaking, en verzamelt allerlei data over het venture capital landschap in Nederland. De NVP is ook weer sponsor van deze At The Money podcast, daar ben ik heel dankbaar voor. In deze aflevering bespreek ik met Juul en Felix waarom we de handen ineen hebben geslagen voor deze podcast, en hoe het er precies voorstaat met venture capital in Nederland.

#42 Gemma Bloemen (Creandum): ‘We zoeken founders die niet alleen nadenken over morgen maar ook over 10 jaar van nu’ 38:51
di 15 mrt 2022

#42 Gemma Bloemen (Creandum): ‘We zoeken founders die niet alleen nadenken over morgen maar ook over 10 jaar van nu’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Gemma Bloemen, principal bij Creandum. Creandum is een van oorsprong Scandinavisch fonds. Ze hebben nog geen deals in Nederland gedaan maar je kunt ze kennen van investeringen in bijvoorbeeld Spotify, Klarna en iZettle. Gemma legt in deze aflevering uit wat de filosofie is van Creandum, hoe ze vasthouden aan hun strategie om vroeg te investeren en daarmee consistent goed presteren, en hoe haar operationele ervaringen haar een completere investeerder maken. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen en vragen insturen die ik kan stellen? Meld je aan via quest.app/at-the-money! At The Money is een podcast van Golden Egg Check, startup-analisten in Nederland.

#41 Marcel van der Heijden (Fortino Capital): ‘Het is geen toeval dat wij steeds meer exits in de US doen’ 31:52
di 22 feb 2022

#41 Marcel van der Heijden (Fortino Capital): ‘Het is geen toeval dat wij steeds meer exits in de US doen’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Marcel van der Heijden, Partner bij Fortino Capital. Fortino is een Belgisch-Nederlands fonds dat investeert in noord-west Europa in B2B SaaS bedrijven. Dat is een competitieve markt. Wat is het onderscheidend vermogen van Fortino? Marcel legt het uit. En verder: in het afgelopen half jaar heeft Fortino 3 exits gerealiseerd naar Amerikaanse bedrijven. Is dat toeval of een patroon? Hoe is dat gegaan? En wat is de rol van Fortino geweest? Je hoort het in deze aflevering van At The Money.

#40 Sander Kamphuis & Rutger van Zuidam (Moovd): ‘Investeerders moeten weten waar hun toegevoegde waarde stopt’ 36:05
wo 5 jan 2022

#40 Sander Kamphuis & Rutger van Zuidam (Moovd): ‘Investeerders moeten weten waar hun toegevoegde waarde stopt’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Sander Kamphuis, co-founder van Moovd, en Rutger van Zuidam, ondernemer en angel investor. Moovd is een e-health startup. Ze bieden digitale therapieën, waarmee gebruikers trauma’s of angsten sneller kunnen overwinnen. In deze aflevering bespreken we hoe Moovd als jong bedrijf hard is gegroeid, funding heeft opgehaald en zelfs een andere startup heeft overgenomen. We hebben het over alle bouwstenen waar je over na moet denken bij het opzetten van een health care startup opzet en welke impact Sander met Moovd wil hebben. At The Money is een podcast van Golden Egg Check, startup analisten in Nederland.

#39 Joost Diepenmaat (Moneybird): ‘Als je rust in je kop hebt kun je mooie dingen doen’ 41:32
zo 12 dec 2021

#39 Joost Diepenmaat (Moneybird): ‘Als je rust in je kop hebt kun je mooie dingen doen’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Joost Diepenmaat, co-founder van Moneybird. Moneybird is een online boekhoudprogramma, of hipper gezegd een SaaS fintech bedrijf. Ik heb een interessant gesprek met Joost over hoe hij een organisatie bouwt voor de lange termijn en hoe het bedrijf hard is gegroeid op eigen kracht, dus zonder venture capital investering. Je gaat horen dat bootstrappen ook een serieus interessante optie kan zijn. Tot slot vertelt Joost over zijn plannen om in een nieuwe generatie SaaS bedrijven te investeren. At The Money is een podcast van Golden Egg Check, startup-analisten in Nederland.

#38 Reinder Lubbers (No Such Ventures): ‘Je bent een matige investeerder als je geen experts in je netwerk kunt vinden’ 46:34
wo 3 nov 2021

#38 Reinder Lubbers (No Such Ventures): ‘Je bent een matige investeerder als je geen experts in je netwerk kunt vinden’

In deze aflevering spreek ik, Thomas Mensink, met Reinder Lubbers, investeerder en co-founder bij No Such Ventures.  No Such Ventures investeert tussen de €2 en 8 miljoen in bedrijven met een aanpak die anders is dan de meeste VCs. In plaats van een groot fonds te hebben waaruit ze investeren vragen ze per deal aan hun achterban van investeerders of ze mee willen doen. Op die manier zijn ze flexibeler in hoe en in welke bedrijven ze investeren. Hoe werkt het precies? In deze aflevering vertelt Reinder alles over hun model. At The Money is een podcast van Golden Egg Check, startup-analisten in Nederland.