Alledaagse vragen - een podcast van Filosofie Magazine

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Alledaagse vragen - een podcast van Filosofie Magazine

Totaal 6 afleveringen

In iedere aflevering reageert een filosoof op een vraag uit het dagelijks leven. Hoe ga je om met liefdesverdriet? En waarom is ons werk zo bepalend voor onze identiteit? Programmamaker Luuk Heezen wordt wijzer in gesprek met Nederlandse filosofen.

#5 Mag je nog met het vliegtuig op vakantie? Met filosoof Lisa Doeland 20:02
do 10 jan 2019

#5 Mag je nog met het vliegtuig op vakantie? Met filosoof Lisa Doeland

Programmamaker Luuk Heezen besloot geen vlees meer te eten, vooral uit milieuoverwegingen. Toch pakte hij onlangs het vliegtuig naar Japan, waar hij vlees noch vis liet staan. Hypocriet? Volgens Lisa Doeland ontkom je er niet aan. We moeten er juist voor waken dat we teveel belang hechten aan consistentie: dat je je niet aan je principes […]

#3 Waar hebben we recht op? Met filosoof en jurist Irena Rosenthal 26:17
vr 26 okt 2018

#3 Waar hebben we recht op? Met filosoof en jurist Irena Rosenthal

De Verklaring van de Rechten van de Mens was 70 jaar geleden een historische doorbraak. Sindsdien is veel veranderd. Nieuwe technologieën roepen vragen op over privacy. Globalisering en klimaatverandering veroorzaken ongekende nieuwe problemen. Vraagt onze nieuwe tijd om nieuwe mensenrechten?

#2 Waarom werken we? Met filosoof Bas Haring 22:34
di 9 okt 2018

#2 Waarom werken we? Met filosoof Bas Haring

Je baan zegt veel over wie je bent. Niet voor niks is het een van de eerste dingen die je noemt wanneer jij je voorstelt op een feestje. Waarom zijn onze identiteit en ons werk zo met elkaar verweven? Luuk Heezen praat erover met filosoof Bas Haring.