Alle Geschiedenis Ooit

Gemiddeld 3,3 gebaseerd op 18 reviews
3 van de 5 gebaseerd op 18 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Alle Geschiedenis Ooit

Totaal 100 afleveringen

In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug. Elke week een nieuwe aflevering.

Deze Week in de Geschiedenis – Rosa Parks blijft zitten 09:05
ma 28 nov 2022

Deze Week in de Geschiedenis – Rosa Parks blijft zitten

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week het verzet van Rosa Parks.3 maanden gratis Podimo? Klik hier!Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – Suriname wordt onafhankelijk 06:07
ma 21 nov 2022

Deze Week in de Geschiedenis – Suriname wordt onafhankelijk

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week de onafhankelijkheid van Suriname.3 maanden gratis Podimo? Klik hier!Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – Een schikking met Bill Clinton 05:57
ma 14 nov 2022

Deze Week in de Geschiedenis – Een schikking met Bill Clinton

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week een schikking met Bill Clinton.Luister onze grote afleveringen hier.Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – De Pacificatie van Gent 05:05
ma 7 nov 2022

Deze Week in de Geschiedenis – De Pacificatie van Gent

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week de Pacificatie van Gent.Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – De moord op Indira Gandhi 08:23
ma 31 okt 2022

Deze Week in de Geschiedenis – De moord op Indira Gandhi

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week de moord op Indira GandhiWeet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Trailer: Het mysterie van de Diriyah Star Night 01:23
do 27 okt 2022

Trailer: Het mysterie van de Diriyah Star Night

Onze collega's op de redactie van Dag en Nacht hebben de laatste tijd aan een bijzonder nieuw project gewerkt dat we graag met jullie willen delen: Het mysterie van de Diriyah Star Night.Kunstenaar Jeroen van der Most leest in een Saudische krant dat zijn schilderij voor 3,2 miljoen dollar is verkocht. Alleen… het schilderij is niet van hem en het geld staat ook niet op zijn rekening. Hij schakelt de hulp in van journalist Lex Boon. Wat is hier gebeurd?Het mysterie van de Diriyah Star Night is een vijfdelige serie over een raadselachtig schilderij, een uitvinder en een Saudische prinses…De eerste twee afleveringen zullen overal te beluisteren zijn. De rest van de serie luister je via de Podimo app. Ga naar www.podimo.nl/mysterie en luister de eerste 3 maanden gratis. Tijd genoeg dus om de komende weken deze serie af te luisteren en een heleboel andere mooie verhalen te ontdekken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – De Mars op Rome 04:53
ma 24 okt 2022

Deze Week in de Geschiedenis – De Mars op Rome

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week de fascistische Mars op Rome.Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – De Slag bij Trafalgar 10:54
ma 17 okt 2022

Deze Week in de Geschiedenis – De Slag bij Trafalgar

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenis van deze week. Met deze week de Slag bij Trafalgar.Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Deze Week in de Geschiedenis – Het Centraal Station van Amsterdam 04:54
ma 10 okt 2022

Deze Week in de Geschiedenis – Het Centraal Station van Amsterdam

Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenissen van deze week. Met deze week de opening van het Centraal Station van Amsterdam.Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show.Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

De macht van het verleden 1: De Grote Vaderlandse Oorlog 42:07
do 6 okt 2022

De macht van het verleden 1: De Grote Vaderlandse Oorlog

De laatste tijd heeft Thom met historicus Ivo van de Wijdeven gewerkt aan een podcast aan de hand van zijn nieuwe boek De macht van het verleden. Hierin kijken we naar hoe wereldleiders als Poetin en Xi Jinping gebruik maken van de geschiedenis voor hun eigen doeleinden. Vandaag zijn de eerste twee aflevering uitgekomen op Podimo maar ik wilde hier de eerste aflevering met jullie delen. Als je zin hebt in meer staat de tweede aflevering dus voor je klaar in Podimo of kan je Ivo’s boek vinden in je lokale boekwinkel.Aflevering 1: De Grote Vaderlandse OorlogIn het Rusland van Poetin is niks in de geschiedenis belangrijker dan de Tweede Wereldoorlog, die daar de Grote Vaderlandse Oorlog heet. Het land staat vol monumenten en musea die eraan herinneren en 10% van alle programmering op TV gaat erover. Russen zijn er trots op dat zij het kwaad van de nazi’s hebben verslagen. In deze eerste aflevering van De macht van het verleden kijken we hoe Poetin de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog gebruikt om Rusland achter zich te verenigen. De eerste stap in het stappenplan: trots.Meer weten? Luister dan de tweede aflevering van De macht van het verleden op Podimo of lees Ivo’s gelijknamige boek De macht van het verleden - Geschiedenis als politiek wapen.De macht van het verleden is een podcast van Dag & Nacht Media en Uitgeverij Spectrum in opdracht van Podimo.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.