All Inclusive | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van All Inclusive | BNR

Totaal 6 afleveringen

Als het gaat over inclusiviteit op de werkvloer, hoor je vaak ‘ze zijn er niet’ en ‘het moet wel over kwaliteit gaan.’ In de podcast All Inclusive geven topgasten tips en tricks om aan de slag te gaan met inclusiviteit. Host: Diana Matroos.

De directie aan het woord 48:15
wo 3 jul 2019

De directie aan het woord

Aflevering 6 - Bij PostNL en PwC staan diversiteit en inclusiviteit standaard op de prioriteitenlijst. Maar gaat de verandering in de top en op de werkvloer snel genoeg? Met een quotum wordt niet gewerkt, al sluit PostNL dat nog niet uit. Als er niet voldoende snelheid komt, dan moet je daar op een gegeven moment naartoe, aldus Herna Verhagen, ceo van PostNL.De andere gast is Ad van Gils, bestuursvoorzitter van PwC.

Van diversiteit naar inclusiviteit: The next step 55:17
wo 3 jul 2019

Van diversiteit naar inclusiviteit: The next step

Hoe dringt inclusiviteit tot je hele bedrijf door en hoe dringt het door naar je klanten? Jamila el Mourabet is diversityconsultant en houdt zich dagelijks met deze vraagstukken bezig. 'Ik mis soms nieuwsgierigheid, openheid en kwetsbaarheid'.

‘Excellent is een typisch woord voor mannen’ 40:42
wo 3 jul 2019

‘Excellent is een typisch woord voor mannen’

Taal speelt een belangrijke rol bij inclusiviteit. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een vacaturetekst. Zo zouden vrouwen zich niet aangesproken voelen bij het woord 'excellent' en mannen wel. In deze aflevering is Jannet Vaessen te gast. Jannet is directeur van Women Inc., een netwerk voor vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken.

Rolmodellen 58:36
di 11 jun 2019

Rolmodellen

Niet alleen het bedrijf moet veranderen, wil je divers zijn. Ook het talent heeft een taak. Hoe pak je dat aan? Hoe leer je de codes en wie bepaalt wanneer je een rolmodel bent? John Olivieira is zo'n rolmodel en vertelt alle ins en outs.

Onbewuste vooroordelen 54:05
di 11 jun 2019

Onbewuste vooroordelen

"Ze zijn er niet." En: "Het moet wel over kwaliteit gaan." Dat zijn vaak de eerste zaken die genoemd worden door een bedrijf als inclusiviteit besproken wordt. Esther Mollema geeft werkgevers en werknemers trainingen over onbewuste vooroordelen.

What’s in it for me? 48:16
di 11 jun 2019

What’s in it for me?

Hoe staat het ervoor met inclusiviteit op de werkvloer? Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau trapt de afleveringen van All Inclusive af. Hij legt de urgentie uit en steekt ook de hand in eigen boezem. Hoe divers is de werkvloer bij het SCP?