Adem In Adem Uit

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Adem In Adem Uit

Totaal 23 afleveringen

Een podcast over ’s werelds grootste wonder: de GEBOORTE! Met hosts Rolien (bedenker en vragensteller) en Aline (verloskundige, MOM & CO) en middelmatige grappenmaker/regisseur René. Tafelgesprekken alsof je erbij bent: vol humor, interessante verhalen en belangrijke informatie over alles rondom zwangerschap en bevallen.

S2E10: Het verhaal van Saskia. 01:09:52
ma 24 aug 2020

S2E10: Het verhaal van Saskia.

In deze aflevering het verhaal van Saskia Weerstand. Saskia heeft 2 prachtige jongens. Twee totaal verschillende verhalen, waarbij niet alleen Saskia haar mindset anders was, maar ze ook bijna op de ring A10 beviel in plaats van in het ziekenhuis.

S2E9: Het verhaal van Tim. 56:18
zo 21 jun 2020

S2E9: Het verhaal van Tim.

In deze aflevering weer eens een man n de podcast: Tim de Beer. Deze betrokken papa werd tijdens de zwangerschap van zijn vriendin Maud een heuse google-dokter, maar met recht, want toen zij de NIPT test lieten uitvoeren, liep alles anders dan verwacht. Wat doet dat met je, en hoe bereid je je dan verder voor? Je hoort het in deze aflevering van Adem In Adem Uit.

S2E8: Het verhaal van Marjolein en Tijs. 01:06:29
zo 31 mei 2020

S2E8: Het verhaal van Marjolein en Tijs.

In deze aflevering het verhaal van Marjolein en Tijs. Een heel bijzonder verhaal.. Dat zeggen we wel vaker, maar dit keer zeggen we het omdat het verhaal een slechte afloop heeft, al zullen onze gasten van vandaag dat niet volledig met ons eens zijn. Want ondanks het nieuws dat het hartje van hun zoon Jip niet meer klopte na 28 weken, hebben Marjolijn en Tijs dit droevige verhaal omgedraaid naar een waanzinnige ervaring met een geweldige bevalling. Dus bij deze wel een kleine waarschuwing, maar ook een aankondiging van een geboorteverhaal vol positiviteit.

S2E7 *Special *X vs Y: De kraamtijd. 48:39
do 7 mei 2020

S2E7 *Special *X vs Y: De kraamtijd.

In deze aflevering een special. We willen het altijd zo graag over de kraamtijd hebben, maar dat is precies waar ons format stopt. Dus noemen we het een special! We hebben een aantal lekkere stellingen, en elk onderwerp wordt in 5 minuten afgewerkt. De opnames zijn gedaan op afstand, waardoor de geluidskwaliteit iets anders is dan je van ons gewend bent, maar de inhoud zeker niet minder leuk! Met Ruben van Rolien en René van Aline. En heel binnenkort gewoon weer een bevallingsverhaal! 

S2E6: Het verhaal van Rianda. 01:12:32
vr 3 apr 2020

S2E6: Het verhaal van Rianda.

In deze aflevering het verhaal van Rianda, of eigenlijk verhalen. Die zijn vooral ontzettend verschillend. Wat doe je als de eerste zwangerschap en bevalling een ‘walk in the park’ is, en de tweede alles eigenlijk helemaal niet zo goed gaat? Je hoort het in deze aflevering van adem in adem uit. En voordat we weer met een bijzonder bevallingsverhaal beginnen, even kort het volgende: Omdat je door de Corona crisis momenteel geen fysieke zwangerschapscursus kan doen - en omdat dat wel héél belangrijk is - hebben we bij Mom & co iets bedacht: Een live virtuele groepscursus, én een online cursus die je zelfstandig kan doen. Dus je kan nu overal in Nederland onze cursus volgen, ter voorbereiding op de komst van jullie baby. Kijk op www.momenco.nl voor meer informatie.

S2E5: Het verhaal van Emmie. 01:11:27
za 1 feb 2020

S2E5: Het verhaal van Emmie.

In deze aflevering het verhaal van Emmie. Na een mentaal zware zwangerschap had de Nijmeegse nog altijd een vurige kinderwens, maar wat als je relatie stuk loop en je niet meer de 'aller jongste' bent… Emmie is eerlijk, openhartig en taboe doorbrekend in dit verhaal van Adem in Adem uit.

S2E4 *** Kerstspecial *** 50:50
di 24 dec 2019

S2E4 *** Kerstspecial ***

Ho Ho ho eens even, een kerstspecial? Jawel, geen geboorteverhaal, maar Rolien en Aline die het opnemen tegen hun mannen Ruben en René door middel van een aantal stellingen. Een prima afleiding terwijl de kids de kerstballen uit de boom trekken of jij de lange tocht naar je schoonouders aflegt. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar van team Adem In Adem Uit. PS.: Heb jij nou ook een stelling waar wij eens over moeten debatteren? Let us know op Instagram!

S2E3: Het verhaal van Sabine en Marijke 01:09:13
do 28 nov 2019

S2E3: Het verhaal van Sabine en Marijke

In deze aflevering het verhaal van Sabine en haar zus Marijke. Hoe is het om in Frankrijk te bevallen? En wat als je gezin compleet is maar je toch ineens zwanger blijkt te zijn? Sabine verteld haar heftige en mooie ervaringen en wij hingen aan haar lippen! Weer een prachtig geboorteverhaal met een spiritueel randje in deze aflevering van Adem In Adem Uit. 

S2E2: Het verhaal van Bibi en Lotte. 01:18:18
zo 3 nov 2019

S2E2: Het verhaal van Bibi en Lotte.

In deze aflevering het verhaal van Bibi en Lotte. Twee vrouwen met een kinderwens, hoe doe je dat? Welke weg moet je dan afleggen en welke strubbelingen kom je tegen? Bibi en Lotte vertellen hoe zij dit avontuur hebben beleefd in deze aflevering van Adem In Adem uit.

S2E1: Het verhaal van Valerie. 01:20:15
vr 11 okt 2019

S2E1: Het verhaal van Valerie.

In deze aflevering het verhaal van Valerie. Toen ze besloot met haar man voor een kindje te gaan bleef een eisprong maar uit, en bleek haar cyclus veel langer dan normaal. Na allerlei onderzoeken werd PCOS geconstateerd; een hormoonafwijking waarbij je verminderd vruchtbaar bent. Een lange tijd van onzekerheid en wachten begon.. Maar gelukkig kwam dan uiteindelijk toch die positieve zwangerschapstest.