Achter het Verhaal

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Achter het Verhaal

Totaal 59 afleveringen

Iedere dag verschijnen er honderden verschillende verhalen op onze websites van het AD en de aangesloten regiotitels.  Maar wie maken deze verhalen en wat gaat er vooraf aan zo’n artikel? In Achter het Verhaal praat presentator Kevin Goes met de makers – de verslaggever, de correspondent en de onderzoeksjournalist – over het proces en de drijfveer om nou juist dit verhaal te maken. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering van de podcast Achter het Verhaal.

S2E6: Vast / Vrij 21:34
za 26 nov 2022

S2E6: Vast / Vrij

Wat is vrijheid als je eigenlijk liever vast wil zitten? Serena en Dija gaan in gesprek met Richard, ex-gedetineerde van de PI Alphen. Speciaal voor deze podcast zette hij weer voet in de gevangenis waar hij meermaals vast gezeten heeft, maar nu als vrij man. Inmiddels gaat het beter met Richard, mede door de hulp van doorzorgfunctionaris Jaap. Support the show: https://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S2E5: Nu / Straks 19:42
za 19 nov 2022

S2E5: Nu / Straks

Het is Serena en Dija opgevallen dat mensen aan het begin van hun detentie erg in het ‘nu’ leven. Gedetineerden die bijna vrijkomen, daarentegen, zijn vooral bezig met de toekomst. Iemand die hierover kan vertellen is, Karim. Hij is gedetineerd in de PI Alphen, en mag als alles meezit over drie maanden naar huis. Hij vertelt over de voorbereidingen op zijn vrijlating en wat hij allemaal gaat doen als hij weer buiten is.Support the show: https://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S2E4: Afstand / Nabijheid 21:20
za 12 nov 2022

S2E4: Afstand / Nabijheid

Heidie werkt bij de medische dienst in de gevangenis als verpleegster. Ze verkoos werken in de gevangenis boven werken in een ziekenhuis vanwege de veelzijdigheid en het nauwere contact met patiënten. Maar hoe zorg je ervoor dat je persoonlijk contact met een gedetineerde onderhoudt, zonder daarbij te veel van jezelf prijs te geven? Support the show: https://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S2E3: Alleen / Samen 25:04
za 5 nov 2022

S2E3: Alleen / Samen

Hoe vind je gezelschap in de gevangenis? Er heerst een macho-cultuur binnen de PI en dus kan je eigenlijk nooit het achterste van je tong laten zien. Sommige gedetineerden proberen daarmee om te gaan door veel te bellen met thuis. Anderen door vriendschap te sluiten met hun celgenoot en weer anderen door gezelschap te zoeken bij de wekelijkse bezinningsbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Merel, humanistisch geestelijk verzorger. Serena en Dija gaan met Merel in gesprek over deze bijeenkomsten en haar ervaringen als medewerker in de gevangenis.Support the show: https://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S2E2: Binnen / Buiten 22:53
za 29 okt 2022

S2E2: Binnen / Buiten

De nacht in de Alphense gevangenis begint om 17u. Dan gaan alle cellen op slot tot 07:30u de volgende ochtend. In alle rust worden Serena en Dija door de lege gangen en zalen van de gevangenis geleid door nachtbewaarders Roy en Pricilla. Aan de hand van verschillende thema’s gaan ze in op het concept ‘buiten’ dat vooral binnen de muren van een gevangenis erg relatief is. Het contact met buiten kan ook in gevangenis, verder worden ingeperkt door middel van isolatie. Met de vestigingsdirecteur van de PI gaan Serena en Dija in gesprek over wat de gevolgen zijn van zo’n eenzame opsluiting.Support the show: https://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S2E1: ‘Ik zal de eerste dag in de gevangenis nooit vergeten’ 23:24
za 22 okt 2022

S2E1: ‘Ik zal de eerste dag in de gevangenis nooit vergeten’

In deze eerste aflevering worden Serena en Dija door Wynand rondgeleid over het BAD, oftewel de Binnenkomsten Afdeling Delinquenten. Tijdens de rondleiding komt de politie in een busje aanrijden met daarin drie mannen. Het zijn gedetineerden die net terugkomen van de rechtbank en wisselende uitspraken over hun zaak te horen hebben gekregen. Serena en Dija lopen achter de mannen aan het BAD in en volgen hun proces van schone gang tot vuile gang en van visitatieruimte tot wachtcel.Support the show: https://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S1E78: ‘Er ging een vlaag van verslagenheid door Den Haag na het ongeluk in Scheveningen’ 19:13
za 2 jan 2021

S1E78: ‘Er ging een vlaag van verslagenheid door Den Haag na het ongeluk in Scheveningen’

De eerste lockdown was net voorbij, op 13 mei 2020. Toen sloeg het noodlot toe en overleden vijf ervaren surfers in de zee bij Scheveningen. Heel Den Haag was in rouw. Met Maaike Kraaijeveld en Axel Veldhuizen van AD Haagsche Courant blikt presentator Kevin Goes terug op die ene dag in mei en op de nasleep van het ongeluk.  Support the show: https://www.krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

S1E77: ‘Uitzichtloosheid voor jongeren in Rotterdam was dit jaar nog groter dan normaal’ 27:23
di 29 dec 2020

S1E77: ‘Uitzichtloosheid voor jongeren in Rotterdam was dit jaar nog groter dan normaal’

Als we terugblikken op 2020 in Rotterdam, dan kun je ook nu weer niet om corona heen.  Maar in Rotterdam speelde nog een groot verhaal, namelijk het grote aantal steekpartijen door jongeren.  In deze aflevering van Achter het Verhaal praat Kevin Goes met Jitske-Sophie Venema, Leon van Heel en Adrianne de Koning van AD Rotterdams Dagblad over 2020.  Support the show: https://www.krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

S1E76: Wat deed corona met een willekeurige straat in Utrecht? 27:36
do 24 dec 2020

S1E76: Wat deed corona met een willekeurige straat in Utrecht?

We kennen allemaal de beelden uit Wuhan, uit Bergamo en de ziekenhuizen in Nederland. Maar hoe was dit jaar voor een willekeurige straat in de wijk Tuindorp in Utrecht? Josselin Gordijn en Peter Koop van AD Utrechts Nieuwsblad belden aan bij bewoners en vroegen hen wat er in hun leven veranderd was. Hoe vierde je je verjaardag tijdens corona, hoe oefen je met het straatorkest en hoe zorg je dat je kinderen toch genoeg lesstof binnenkrijgen? Voor Achter het Verhaal spreekt presentator Kevin Goes met Josselin en met Peter.  Support the show: https://www.krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

S1E75: NL Blijft Thuis: De verzoening tussen Joke en de wethouder 29:38
ma 14 dec 2020

S1E75: NL Blijft Thuis: De verzoening tussen Joke en de wethouder

In Achter het Verhaal is het vandaag tijd voor een mooi decemberverhaal: twee mensen die strijd hebben met elkaar, bij elkaar brengen voor een verzoening. Verslaggever Davine Lambert bracht Joke en wethouder Toine Theunis bij elkaar om een probleem op te lossen.  Support the show: https://www.krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.