365 Dagen Succesvol Podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van 365 Dagen Succesvol Podcast

Totaal 64 afleveringen

In deze podcast show delen David en Arjan van 365 Dagen Succesvol praktische tips en overdenkingen op de 4 universele gebieden voor een gelukkig leven: gezondheid, werk, relaties en geld. Voor iedereen die aan de slag wil met persoonlijke ontwikkeling. In deze 20 minuten durende podcasts laten ze je nadenken over wat je nu echt wilt in je leven, maar óók hoe je dat kunt bereiken. Raak geïnspireerd, vind antwoorden en geef richting en betekenis aan je leven. Missie: Samen maken we van Nederland het gelukkigste land ter wereld.

Dè manier om van je passie een (coaching)business te maken 29:54
do 1 dec 2022

Dè manier om van je passie een (coaching)business te maken

Je hebt een passie, en je wilt daar het liefste elke minuut van de dag mee bezig zijn en als het even kan je geld ermee verdienen. Maar iets weerhoudt je om er echt werk van te maken. In deze podcast geven David en Arjan tips om van je passie een (coaching)business te maken.

Zijn er teveel coaches in Nederland? 23:33
do 24 nov 2022

Zijn er teveel coaches in Nederland?

Terug van weggeweest: de podcast van 365 Dagen Succesvol. En deze eerste podcast gaat in op de vraag: Zijn er teveel coaches in Nederland?Het is hip om te zeggen dat we met teveel zijn: coaches, het lijkt wel een plaag. Of: straks coacht de ene helft van Nederland de andere helft. Of als het over jezelf gaat: jij ook al coach? Zijn er nog niet genoeg? Zelfs bekende avondshows roepen dat we er teveel hebben, dus dan is het blijkbaar een ding. Grote onzin, vinden David en Arjan. In deze podcast leggen ze precies uit waarom dat onzin is en waarom de wereld daar juist op zit te wachten. Luister hem nu!

71. Hoe maak je vruchtbare grond voor nieuwe avonturen? 25:20
vr 4 dec 2020

71. Hoe maak je vruchtbare grond voor nieuwe avonturen?

Het einde van het jaar nadert en dat is voor veel mensen een punt van reflectie. En vaak gaat het dan al snel over een nieuw begin maken, besluiten nemen, to do-lijsten maken. Alleen slaan de meesten van ons hierbij een cruciale stap over. Namelijk: ruimte maken. Hoe zorg je ervoor dat je er tijd, ruimte, aandacht en positieve energie voor hebt? De ervaring van David en Arjan leert dat de beste manier om ergens mee te beginnen, is ergens mee te stoppen. Hoe je dat doet? Ze delen het in deze podcast!

71. Hoe maak je vruchtbare grond voor nieuwe avonturen? 25:20
vr 4 dec 2020

71. Hoe maak je vruchtbare grond voor nieuwe avonturen?

Het einde van het jaar nadert en dat is voor veel mensen een punt van reflectie. En vaak gaat het dan al snel over een nieuw begin maken, besluiten nemen, to do-lijsten maken. Alleen slaan de meesten van ons hierbij een cruciale stap over. Namelijk: ruimte maken. Hoe zorg je ervoor dat je er tijd, ruimte, aandacht en positieve energie voor hebt? De ervaring van David en Arjan leert dat de beste manier om ergens mee te beginnen, is ergens mee te stoppen. Hoe je dat doet? Ze delen het in deze podcast!

70. Waarom je helemaal geen goede voornemens wilt hebben 21:05
wo 18 nov 2020

70. Waarom je helemaal geen goede voornemens wilt hebben

Terugblikken op het afgelopen jaar. Doe jij dat ook? Misschien kom je erachter dat niet alles is gegaan zoals je je had voorgenomen. En dus trap je het volgende jaar af zoals je het 12 maanden geleden ook deed: door het stellen van goede voornemens. Alleen organiseer je op die manier, volgens David en Arjan, stap voor stap een “geforceerd slecht georganiseerde breekpunt” voor jezelf. In deze podcast vertellen ze waarom goede voornemens alles behalve praktisch zijn en wél werkt! Luister je mee?

69. Waarom je van 2020 geen verloren jaar wilt maken 20:28
do 12 nov 2020

69. Waarom je van 2020 geen verloren jaar wilt maken

Sta eens even stil: wat waren jouw plannen en goede voornemens voor 2020? Van Davids en Arjans vooruitzicht bleef bij de start van de coronacrisis al snel niks meer over. Wat dat in opleverde? Kramp en weerstand. Totdat een collega-ondernemer ze een vraag stelde, die direct voor ontspanning en zelfs ook creatief denken zorgde. In deze podcast delen ze welke les ze leerden en waarom eigenlijk iedereen dit stuk voor zichzelf zou moeten willen onderzoeken. Zéker als je van 2020 geen verloren jaar wilt maken.

68. De belangrijkste vaardigheid die je jezelf wilt leren, wil je persoonlijke groeien 21:35
wo 4 nov 2020

68. De belangrijkste vaardigheid die je jezelf wilt leren, wil je persoonlijke groeien

Naar jezelf kijken. Onderzoeken wat je werkelijk denkt. Aanwezig zijn bij de emoties die je hebt. Hoe vaak nemen we nog de tijd om dat te doen? David en Arjan zijn er stellig in: het is een vaardigheid die we te veel afleren. Terwijl we het juist zo nodig hebben. Helemaal in situaties waarin het moeilijk wordt, is deze manier van zelfonderzoek hard nodig. Hoe spreek je die hogere staat van zijn aan? Ze bespreken het in deze podcast en delen hoe je je minder kunt laten meeslepen door negatieve emoties.

67. Nóg een pandemie: de relatiecrisis 23:23
wo 28 okt 2020

67. Nóg een pandemie: de relatiecrisis

De pandemie waar we nu in zitten is, voor veel mensen, misschien wel de meest vreemde tijd ooit. “COVID-19” heeft ervoor gezorgd dat ons  dagelijks leven compleet overhoop ligt. We zitten steeds meer thuis. En veel relaties komen meer en meer onder druk te staan. "De pandemie van de relatiecrisis is er een waar je veel te weinig over hoort," aldus schrijfster en relatietherapeut Emanuela Deyanova. Dus is het tijd voor verandering. David en Emanuela praten erover in deze podcast en delen een aantal cruciale inzichten. Tof als je luistert!

66. Zouden er niet veel minder relatieproblemen bestaan als we dit leerden 23:15
wo 21 okt 2020

66. Zouden er niet veel minder relatieproblemen bestaan als we dit leerden

Veel mensen starten een relatie met het idee dat ze een oneindig sprookjesverhaal instappen. Maar vaak is niets minder waar. Wie krijgt er namelijk nu niet te maken met relatieproblemen? We kunnen gerust zeggen dat iedereen wel die hobbels op de weg krijgt. En toch verdiepen veel mensen zich nauwelijks - vooraf, tijdens of achteraf - in hoe een fijne liefdesrelatie werkt. Terwijl: er is meer kennis dan ooit over liefde en relaties. En daarmee zou je dus kunnen zeggen dat je je liefdesleven met veel minder trial and error kunt ervaren. Liefde is een vaardigheid. En precies daarover gaat het boek van Emmanuela Deyanova. Samen met David bespreekt zij in deze podcast hoe je omgaat met relatieproblemen. Luister je mee?

65. Is dit de reden waarom jij je opwindt over het gedrag van je partner? 20:08
wo 14 okt 2020

65. Is dit de reden waarom jij je opwindt over het gedrag van je partner?

Erger jij je ook weleens groen en geel aan het gedrag van je partner? Omdat hij/zij afspraken niet nakomt? Of omdat het weer eens een zooitje is in huis? Of - nog zo’n goeie - omdat hij/zij wordt opgeslokt door werk en te weinig aandacht heeft voor het gezin? Dan is het interessant om eens na te gaan waar die irritatie eigenlijk vandaan komt. Waarom is dit zo belangrijk voor je? Is het iets wat je vanuit je authentieke zelf écht belangrijk vindt? Of is er iets anders aan de hand? Bij veel mensen is dat laatste het geval. David vertelt erover in deze podcast!