30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Totaal 120 afleveringen

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

#7 – 30 MINUTEN RAUW met John van den Heuvel (S09) 31:18
ma 28 nov 2022

#7 – 30 MINUTEN RAUW met John van den Heuvel (S09)

'Ik ben gewoon nieuwsgierig van aard. Dat heb ik altijd al gehad. Ik hou er wel van om daar te zijn waar het gebeurt. Ik wilde wel gewoon heel graag bij de politie.' Samen met John van den Heuvel praat ik een half uur over zijn extreme beveiliging, jeugd, het niet hebben van contact met zijn vader, intimidatie door Willem Holleeder en het vaderschap terwijl je wordt bedreigd. 

#6 – 30 MINUTEN RAUW met Victoria Koblenko (S09) 30:52
ma 21 nov 2022

#6 – 30 MINUTEN RAUW met Victoria Koblenko (S09)

Een psycholoog is hetzelfde als tandenpoetsen voor je geest. Er heerst alleen nog een super groot taboe op, denk ik. Dat wij het op die manier gebruiken. Het klinkt alsof ik één of andere afwijking heb, maar ik wil gewoon beter leren kennen waarom ik tegen dezelfde dingen aan loop.' Samen met Victoria Koblenko praat ik onder andere over het geboren worden in de Sovjet-Unie, de Russisch-Oekraïense oorlog, het worden van actrice en het bezoeken van een psycholoog.  

#5 – 30 MINUTEN RAUW met Anna Nooshin (S09) 31:04
ma 14 nov 2022

#5 – 30 MINUTEN RAUW met Anna Nooshin (S09)

'Ik hou van de liefde en ben een ultieme romanticus, dus ik kan het hebben over de liefde. Ik wil naar dat punt van houden van mezelf dat ik kan zeggen ‘het is niet moeilijk met mij’, maar je moet wel even er doorheen.' Samen met Anna Nooshin praat ik een half uur lang over de liefde, vluchten uit Iran en wonen in een AZC, het geloof, het zijn van 'vredig' en waar je naar toe gaat als je dood bent.

#4 – 30 MINUTEN RAUW met Meike Lubbers (S09) 30:36
ma 24 okt 2022

#4 – 30 MINUTEN RAUW met Meike Lubbers (S09)

'Er zijn advocaten die geen zedenzaken willen doen, die doe ik bijvoorbeeld wel. Ik doe bijvoorbeeld geen zaken die gaan over dierenmishandeling. Ik lijk een hele harde, maar ben eigenlijk een hele zachte. Ik kan daar niet tegen.' Samen met strafrechtadvocate Meike Lubbers praat ik een half uur lang over onder andere haar werk als advocaat, optreden in de media en het bewaren van grote geheimen.

#3 – 30 MINUTEN RAUW met Kluun (S09) 30:25
ma 17 okt 2022

#3 – 30 MINUTEN RAUW met Kluun (S09)

'Op een gegeven moment kom je erachter dat het niet zo moeilijk is om seks te krijgen, of om iemand te versieren. En blijkbaar, diep van binnen, zat er altijd nog die drang om erkenning te krijgen. En dat vind ik niet mooi, maar ik denk wel dat het daarin zit.' Samen met Raymond)van de Klundert, beter bekend als Kluun, praat ik een half uur lang over het worden van schrijver, gebruiken van drugs, monogamie, de schrijverswereld en het verliezen van je grote liefde. 

#2 – 30 MINUTEN RAUW met Ernst Kuipers (S09) 33:00
ma 10 okt 2022

#2 – 30 MINUTEN RAUW met Ernst Kuipers (S09)

'Je hebt met een persoon te maken. En die is, ten opzichte van dat jongetje uit Meppel niet veranderd. Dat zit in de aard van het beestje.' Samen met Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers praat ik een half uur over zijn jeugd in Meppel, onderzoek naar kanker, het zitten in de Tweede Kamer en waarom hij eigenlijk zou gaan emigreren. 

#1 – 30 MINUTEN RAUW met Soy Kroon (S09) 30:22
ma 3 okt 2022

#1 – 30 MINUTEN RAUW met Soy Kroon (S09)

''Het gaat om de goede kans grijpen, maar ook om de juiste kansen krijgen. En die heb ik gekregen''. Samen met Soy Kroon praat ik een half uur lang over zijn jeugd in Eindhoven, het wonen in Antwerpen, het anders zijn dan anderen, carrière maken op het toneel en het gemis van iemand in zijn jeugd als enig kind.

30 MINUTEN ROUW met Monic Hendrickx 30:47
wo 7 sep 2022

30 MINUTEN ROUW met Monic Hendrickx

‘Ik vond het vreselijk als mensen mij condoleerden. Ik wilde eigenlijk doen alsof het allemaal niet gebeurd was. Dat opvallen op die manier… Ik wilde het totaal niet voelen. In de jaren daarna heb ik heel veel gehuild, om mijn vader. Toen droomde ik ook heel veel over hem.’ Actrice Monic Hendrickx verloor op dertienjarige leeftijd haar vader. Ik spreek voor de KWF-Collecteweek een week lang met verschillende, speciale gasten die een dierbare verloren aan kanker. 

30 MINUTEN ROUW met Edwin Spee 30:55
di 6 sep 2022

30 MINUTEN ROUW met Edwin Spee

‘Als je in de verlenging leeft, dan ben je eigenlijk al onbewust met een rouwproces bezig. Met een deel van de berusting. ‘Er komt een keer een einde’ heb je dan al gehad, en dan blijven veel eerder de mooie herinneringen over.’ Edwin Spee verloor in in 2021 zijn vrouw Bibian Mentel. Ik spreek voor de KWF-Collecteweek een week lang met verschillende, speciale gasten die een dierbare verloren aan kanker. 

30 MINUTEN ROUW met Remona Fransen 31:24
ma 5 sep 2022

30 MINUTEN ROUW met Remona Fransen

‘’Laat je tranen vloeien tot een vijver, waar je in de zomer met de kinderen op een bootje kan varen en in de winter kan gaan schaatsen.’ Dat heeft me zoveel gebracht. Toen hij die zin zei dacht ik ‘mooie zin, leuk, maar wat moet ik er mee?’ Maanden later ben ik pas gaan beseffen van ‘Oh, dit is wat je bedoelt. Ik mag van jou gelukkig zijn en verdrietig zijn zonder me schuldig te voelen.’’  Remona Fransen verloor in 2020 haar partner Marc de Hond. Ik spreek voor de KWF-Collecteweek een week lang met verschillende, speciale gasten die een dierbare verloren aan kanker.