3 uur 's nachts - podcast

Gemiddeld 5,0 gebaseerd op 1 reviews
5 van de 5 gebaseerd op 1 review

Beluister hier alle podcast afleveringen van 3 uur 's nachts - podcast

Totaal 6 afleveringen

Drie Uur ‘s Nachts is een nieuwe podcastserie waarin de nacht centraal staat. Je wordt wakker, je bent alleen, alles is nog stil, je ademhaling gaat op en neer, net zoals je gedachten. Het lijkt wel of weerwolven en diepe vertwijfeling gelijk staan aan elkaar. Je bent helemaal bloot. Je bent hier. In Drie Uur ’s Nachts bespreken we onze angsten, twijfels en taboes – precies, de zaken waarover je ’s nachts piekert. De eerste reeks van vijf afleveringen noemen we DE GOEDE LEUGEN. Liegen doen we allemaal, maar waarom? En is het wel altijd zo fout om te liegen? Makers Juliet Gagnon, Corinne Heyrman en Mirjam van Dijk nemen je mee in hun zoektocht, praten met schrijvers en andere kunstenaars, muzikaal ondersteund door Axel Lukkien. Drie uur ‘s nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Om meer podcasts te luisteren geproduceerd door Watershed, ga naar www.stichtingwatershed.nl.

Aflevering 05 – Vergeving 01:12:30
zo 1 aug 2021

Aflevering 05 – Vergeving

In de laatste aflevering over de goede leugen zoeken Mirjam, Juliet en Corinne het verschil tussen balletjes opgooien en bedrog, een nieuwe naam voor de goede leugen en een manier om jezelf te vergeven voor een leugen. Hiervoor gaat Mirjam in gesprek met Peter Pannenkoek, praat Corinne met Floortje Scheepers en reist Juliet naar Amerika. Voor iedereen die zich heeft gemeld bij het leugenloket, dankjewel. Jullie leugens zijn ons niet ontgaan en hebben ons geholpen in deze zoektocht. We hebben besloten de bevindingen van het leugenloket privé te houden, maar één bevinding delen we wel: het aantal luisteraars was vele malen hoger dan het aantal ingestuurde leugentjes. Wellicht dat jullie na het luisteren van deze laatste aflevering wel durven. Drie uur 's nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Wil je meer podcasts luisteren van Watershed? Ga naar www.stichtingwatershed.nl Makers- Juliet Gagnon, Corinne Heyrman, Mirjam van Dijk Muziek - Axel Lukkien Beeld - Joppe Rovers Met dank aan Dennis Gaens, Stan van Herpen en alle mensen die het gesprek met ons aandurfden te gaan over de goede leugen.

Aflevering 04 – Maskers 41:09
do 25 mrt 2021

Aflevering 04 – Maskers

In aflevering 4 van De Goede Leugen onderzoeken we de rol van maskers. Welke maskers zetten we op en hoe zien ze eruit? Corinne praat met een illusionist en een advocaat, Mirjam overdenkt haar kijk op liegen na een gesprek met een goede vriendin en Juliet vervolgt haar zoektocht vanuit het bos. Wil je je ontdoen van een leugen? Dat kan! Laat ze (anoniem) bij ons achter via het Leugenloket. Wees gerust, we gaan er zorgvuldig mee om. Stuur een whatsapp(voice)bericht naar 06-82388335. Drie uur 's nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Wil je meer podcasts luisteren van Watershed? Ga naar www.stichtingwatershed.nl

Aflevering 03 – Getuigen 55:56
do 11 feb 2021

Aflevering 03 – Getuigen

In deze aflevering gaan Juliet, Corinne en Mirjam in gesprek met getuigen. Mensen die de goede leugens kunnen bevestigen, ontkrachten of misschien wel een nieuwe kijk geven op de werkelijkheid. Wil je je ontdoen van een leugen? Dat kan! Laat ze (anoniem) bij ons achter via het Leugenloket. Wees gerust, we gaan er zorgvuldig mee om. Stuur een whatsapp(voice)bericht naar 06-82388335. Drie uur 's nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Wil je meer podcasts luisteren van Watershed? Ga naar www.stichtingwatershed.nl

Aflevering 02 – No harm, no foul 52:17
do 14 jan 2021

Aflevering 02 – No harm, no foul

De zoektocht naar de goede leugen gaat door. Meer nog, er worden zelfs kinderen, zussen en experts bij gehaald. 'No harm, no foul' is de titel: Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar is dat wel zo? Om dit te onderzoeken duikt Corinne in het hoofd van kinderen en hun ouders, praat Mirjam met een rechtspsycholoog en probeert Juliet de leugens en waarheden van vroeger te ontrafelen. Oh, en: Wil je je ontdoen van een leugen? Dat kan! Laat ze (anoniem) bij ons achter via het Leugenloket. Wees gerust, we gaan er zorgvuldig mee om. Leugenexpert en rechtspsycholoog Sophie van der Zee kijkt mee en zal in de laatste aflevering haar bevindingen presenteren. Stuur een whatsapp(voice)bericht naar 06-82388335. Drie uur 's nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Om meer podcasts te luisteren geproduceerd door Watershed, ga naar www.stichtingwatershed.nl.

Aflevering 01 – 1 meter 71 40:08
do 10 dec 2020

Aflevering 01 – 1 meter 71

In deze eerste aflevering starten Corinne, Juliet en Mirjam elk met hun eigen onderzoek. Juliet vertelt het verhaal waaruit dit thema is ontstaan, Corinne praat met mensen die moeten liegen en Mirjam kruipt onder de dekens met haar vriendje om te praten over haar leugentjes. Wil je je ontdoen van leugens? Dat kan! Laat ze (anoniem) bij ons achter via het Leugenloket. We gaan er zorgvuldig mee om. En leugenexpert en rechtspsycholoog Sophie van der Zee leest en luistert mee en zal in de laatste aflevering haar bevindingen presenteren. Stuur een whatsapp(voice)bericht naar 06-82388335. Drie uur 's nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Om meer podcasts te luisteren geproduceerd door Watershed, ga naar www.stichtingwatershed.nl.

De Goede Leugen – Trailer 06:26
di 1 dec 2020

De Goede Leugen – Trailer

Welkom bij de trailer van 3 uur 's nachts, waarin we praten over de goede leugen. Geinitieerd door Watershed, gemaakt door Juliet Gagnon, Corinne Heyrman, Mirjam van Dijk en muzikaal ondersteund door Axel Lukkien. Drie uur 's nachts is geproduceerd door Stichting Watershed met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Cultuur Eindhoven. Om meer podcasts te luisteren geproduceerd door Watershed, ga naar www.stichtingwatershed.nl.