Podtip #2: Onder Mediadoctoren

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week:

Podcast: Onder Mediadoctoren

Aflevering: Afl 149: Vrouwen en Radio

Duur: 1 uur, 39 minuten en 19 seconde

Afgelopen jaar werd deze podcast al eens in zijn geheel getipt door Botte toen hij de allereerste gastbijdrage schreef. Vlak voor de kerstvakantie luisterde ik met veel plezier naar de aflevering over Vrouwen en Radio, een onderwerp waar ik nog niets over wist. Aan autoriteit geen gebrek: naast de vaste mediadoctoren schuift deze keer Alec Badenoch aan. Hij is bijzonder hoogleraar Tansnationale Media, verbonden aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Vrije Universiteit Amsterdam. Dat het een onderwerp is waar ik nog niets van wist is niet verbazingwekkend, omdat het niet alleen niche is maar vrouwen uiteraard ook consequent uit de geschiedenis worden gewist. Een fascinerend stuk geschiedenis waardoor je meteen snapt waarom huidige radio vaak zo meh/mannelijk is.

Sowieso zijn de Mediadoctoren on fire de laatste tijd met afleveringen over Marokkanen in de Media en Productiestudies. Ik kijk ook erg uit naar de aflevering over de representatie van de Geesteswetenschappen!

Auteur
Lieven

Lieven Heeremans (1991) is zelfstandig podcastmaker en luistert gemiddeld 80 uur podcasts per maand. Je kunt hem kennen van zijn podcast Kaas, de Podcastclub en zijn nieuwsbrief Heb je nog een podcasttip?. Ook is hij mede-oprichter van het Podcastnetwerk en het Podcastfestival en hoort hij bij audiocollectief Horens. Wekelijks zijn nieuwsbrief in je mail? Schrijf je hier in!

En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

6 grappige Nederlandse Podcasts

6 grappige Nederlandse Podcasts

Laten we het vandaag hebben over een specifiek genre in de podcastwereld dat je altijd doet glimlachen, ongeacht de dag of het moment: grappige...