Podcasts over corona


De media heeft het vaak over ‘het coronavirus’ en ‘de pandemie’. Je hoort vooral veel over de maatregelen en de meningen van mensen in talkshows. Wat je veel minder hoort zijn de feiten – en dat is juist wat we willen weten, toch?

Je kan er niet omheen en alsof we er nog niet genoeg van hebben, pakken ook de podcastmakers het onderwerp ‘coronavirus’ op. Ze wijden er een aflevering aan of zetten een podcast geheel over dit onderwerp op. Irritant? Nee, bekijk het van de andere kant. Al je vragen worden door deskundige aan de hand van een audiofragment aan je uitgelegd. Jij wilt wat weten, zij leggen het haarfijn uit. De journalistiek is heus wel ergens goed voor, dus bij deze: laat je informeren door podcasts over corona.

Podcast shows over corona

Virusfeiten

De feitjes over het virus – die hoor je in deze podcast NPO Radio 1. Met vragen als ‘Hoe ver zijn wetenschappers in hun strijd tegen corona?’ ‘Wat komen ze elke dag te weten over het virus?’ ‘En wat is de beste manier om het te bestrijden? ‘Over deze vragen, en meer gaat Tijs van den Brink in gesprek met wetenschappers. Een vaste gast die we voorbij horen komen is de welbekende intensivist Diederik Gommers.

Coronavirus: Fact vs Fiction

Andere fact over het virus worden uitgebreid besproken in de Engelstalige podcast Coronavirus: Fact vs Fiction. Hier praat CNN Medical Correspondent Dr.Sanjay Gupta over het laatste nieuws over het coronavirus. Hij begrijpt de krantenkoppen, spreekt met de experts en geeft je alle informatie die je nodig hebt om veilig en gezond te blijven”.

Ondertussen in de kosmos

De podcast Ondertussen in de Kosmos, van de Volkskrant ken je misschien over de wetenschappelijke feitjes en onderwerpen. Dat we nu inmiddels al een jaar leven in een wereld die alom bekend met ‘hét coronavirus’ – kan deze podcast ook niet omheen. Wat weten we inmiddels van de grillen en nukken van het virus, en wat nog niet? In de Corona-special: de meest gestelde vragen (met de nieuwste inzichten) horen we wetenschapsredacteuren Ellen de Visser en Maarten Keulemans.

Seks in tijden van corona

Seks. De heeft het door een lockdown misschien wat minder, de ander juist meer. Voor beide is daar de podcast Seks in tijden van corona. Heel wat anders dan feitjes van wetenschapper, maar wel leuk. Om even af te schakelen zullen we maar zeggen. De podcast is een erotisch fantasieënplatform rondom seks, verlangen en intimiteit. Sexy verhaaltjes, ingesproken door verschillende personen. ‘Voor iedereen die omgang zoekt met intimiteit in tijden van quarantaine”, schrijven de makers. “Wij bouwen aan een erotisch archief voor gemeenschappelijke masturbatie”. 

Podcast afleveringen over corona

NU.nl Dit wordt het nieuws – ‘Biden pakt corona groots aan, maar Trump heeft aanpak opgestart’

Afgelopen week stond Amerika stil bij het feit dat er inmiddels 500.000 Amerikanen zijn overleden aan COVID-19. De podcast van Nu.nl vond het daarom hoog tijd om te kijken naar de corona-aanpak van Biden versus voorganger Donald Trump. Zijn de verschillen in aanpak groot? En vooral: waar zitten die verschillen in het beleid? In deze podcast vragen ze dit, en meer aan Amerikadeskundige Matthijs le Loux.

Auteur
Sien
En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Podtip #2: Onder Mediadoctoren

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...