Overzicht podcasts per voetbalclub

podcasts-per-voetbalclub

Sinds een aantal jaar zijn er talloze podcasts verschenen. Zo ook over de belangrijkste bijzaak van het leven: voetbal. Eerder schreven we al een stuk met een overzicht van de beste podcasts over voetbal, dit is een lijst met algemene shows. En check alle voetbal podcasts hier. In dit artikel zetten we alle podcasts per club op een rijtje. Vaak zijn het podcasts van supporters of -van (lokale) media.

Eredivisie

We beginnen deze lijst met een overzicht van alle podcasts per Eredivisieclub. De lijst van clubs is gesorteerd op alfabetische volgorde. Klik op de betreffende podcasts voor meer info en een overzicht van alle afleveringen (om af te spelen).

ADO Den Haag

O, O, Den Haag, mooie stad… nee de ADO Podcast. Iedere week bespreken ADO volgers Rogier Heimgartner en Lieuwe van Slooten de stand van zaken rond de Residentieclub. Zeker een aanrader als je ADO op de voet volgt.

Ajax

De club met de meeste Nederlandse fans heeft ook de meeste podcasts. We hebben alle actuele podcasts over Ajax voor je op een rijtje gezet:

AZ

Het Noord-Hollands Dagblad publiceert twee keer per week de AZ Podcast. Ben je meer op zoek naar een podcast door supporters? Check dan eens de Podcast 67. Ten slotte maakt ook Voetbal International een podcast voor AZ. In de Retteketet Podcast (naar de kreet van de stadionspeaker voor de wedstrijd) nemen oud-spelers Barry van Galen en clubwatcher Simon Zwartkruis alles rond de Alkmaarders wekelijks door.

FC Emmen

Als FC Emmen supporter zijn er twee podcasts die je zeker niet mag missen. Een daarvan is Radio Meerdijk, vernoemd naar het stadion van de Emmenaren. De podcast is een initiatief van Sport Noord waarin Thijs de Jong en Jonathan Ploeg het laatste nieuws rond FC Emmen bespreken, met regelmatig een gast in de uitzending. De andere podcast is er eentje door journalisten van RTV Drenthe gemaakt met de originele naam: FC Emmen Podcast. Verschillende clubwatchers van de lokale omroep houden je op de hoogte van alles rond FC Emmen.

Feyenoord

Ook Feyenoord is in vele podcasts hoofdonderwerp van gesprek. Een opsomming van alle podcasts die over Feyenoord gaan:

Fortuna Sittard

Fan van Fortuna? Luister dan zeker de Podcast Zitterd Allein. Verschillende Fortuna supporters bespreken elke week de komende wedstrijd van de club uit Sittard, het resultaat van afgelopen weekend en af en toe wordt er een interessante gast uitgenodigd. Kortom: dé podcast voor de Fortuna fan. Verder besteed ook De Limburger aandacht aan Fortuna in hun voetbalpodcasts.

FC Groningen

Dé podcast over FC Groningen is Kon Veel Minder. Daarin bespreken drie fans (Thijs Faber, Wouter Holsappel en Maarten Siepel, met af en toe een gast) wekelijks de prestaties van de Groningers. Een andere podcast die interessant is voor de Groningen supporter is Radio Milko (vernieuwd naar oud-speler Milko Ðurovski). Namens Radio Noord nemen Thijs de Jong en William Pomp de zaken rondom FC Groningen wekelijks door. Naast deze twee shows wordt er ook nog De Koffiecorner opgenomen. Oud spits en cultheld Martin Drent bespreekt met Stefan Bleeker en Niiwino Geertsema van RTV Noord het laatste nieuws rondom FC Groningen. Dit doen ze vaak met z’n drieën maar af en toe schuift er ook een interessante gast aan tafel.

SC Heerenveen

De bekendste supporterssite van Heerenveen, FeanOnline, brengt ook wekelijks een podcast uit. Deze draagt de naam Radio Camataru naar de Roemeens oud-speler. Een aanrader voor elke fan die de Friezen een warm hart toedraagt. Ook in de voetbal podcast van de Leeuwarder Courant komt Heerenveen aan bod. De podcast, genaamd KOKO Radio, komt elke maandag online.

Heracles Almelo

Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar bespreken namens Tubantia de prestaties van Heracles Almelo (en rivaal FC Twente). Dit doen ze wekelijks in de podcast Ballen verstand. Beluister je het nieuws rond Heracles liever vanuit de supporterskant? Dan is Zwart-Wit de podcast een aanrader.

PEC Zwolle

Eerder schreven we hier nog dat er geen podcasts over PEC waren te vinden. Maar sinds begin februari is er: Desespereert Nimmer de podcast. Adriaan André, Joost Karreman en Ruben Stavorinus bespreken wekelijks alles rond hun favoriete club: PEC Zwolle. Ook besteed RTV Oost met de podcast Oosttribune wel eens aandacht aan de Zwolse club.

PSV

Benieuwd naar podcasts over PSV? In onderstaand lijstje vind je de bekendste podcasts over de Eindhovense club:

RKC Waalwijk

Fan van RKC? Dan moét je zeker de podcast RKCNu luisteren. Dit is niet alleen de enige podcast over RKC, maar ook een interessante. Het laatste nieuws rondom de Waalwijkse club wordt hier besproken. Daarnaast schuiven ook regelmatig leuke gasten aan, zoals bijvoorbeeld directeur Frank van Mosselveld.

Sparta Rotterdam

Radio Rijnmond is met de FC Rijnmond Podcast vooral gericht op Feyenoord. Maar ook de tweede club uit Rotterdam blijft niet onbesproken. Regelmatig wordt er ook een speciale aflevering aan Sparta gewijd. Een item van supporters over Sparta hebben we (nog) niet kunnen vinden.

FC Twente

Wekelijks op de hoogte gehouden worden over het laatste nieuws van FC Twente via een podcast? Luister dan zeker eens Tukkerproat. Namens 1Twente praten volgers Joost Lammers en Guus Beerlage je bij over de prestaties van de Tukkers. En ook Tubantia besteed aandacht aan FC Twente met de podcast Ballen Verstand.

FC Utrecht

FC Utrecht is een van de weinige clubs die zelf een podcast uitbrengt. In de afleveringen hoor je alles wat er speelt binnen de club. Ben je meer benieuwd naar hoe supporters naar Utrecht kijken? Luister dan UtregProat of de Red White Podcast.

Vitesse

Als Vitesse fan is er één podcast waar je naar moet/kunt luisteren. Vier Vitesse supporters maken twee keer per maand de podcast Studio langs de Rijn.

VVV-Venlo

In de Limburger Voetbalpodcast worden ook de prestaties van VVV meegenomen. Namens De Limburger doet Hans Straus wekelijks verslag van de Venlonaren. Daarnaast bestaan er nog twee podcasts over VVV: de Venlonaren Podcast en De teen van Uchebo (Omroep Venlo).

Willem II

Er is eigenlijk maar één echte podcast die volledig over Willem II gaat. In De Korvelse Kant wordt het wel en wee van Willem II besproken. Twitteraar De Kruikenzeiker blikt samen met andere supporters terug op de afgelopen wedstrijden en gebeurtenissen van de Tilburgse club.

Eerste Divisie

Van de onderstaande clubs actief in de Keuken Kampioen Divisie hebben we ook een podcast kunnen vinden.

Cambuur Leeuwarden

Namens Omroep LEO nemen Hedser Kok en Yannick Masson Cambuur Leeuwarden onder de loep in De Cambuur Podcast. En zoals eerder bij Heerenveen vermeld besteed ook KOKO Radio (Leeuwarder Courant) aandacht aan Cambuur.

De Graafschap

In de podcast Sprekken en Angoan worden verschillende gasten uitgenodigd die een band hebben met De Graafschap. De afleveringen van deze podcast verschijnen niet wekelijks, maar voor iedere Achterhoekter interessant om te luisteren.

FC Den Bosch

De club heeft zelf een podcast opgezet. Het is nog maar net nieuw en verschijnt één keer per maand maar wel het volgen waard als je FC Den Bosch volgt. De podcast draagt de naam: De Sliert, waarin er elke aflevering een gast te horen is met een Den Bosch verleden.

NAC Breda

Over de Parel van het Zuiden worden meerdere podcasts gemaakt. Een daar van is De Gegenpressing Podcast, door BN DeStem. Clubwatchers Joost Blaauwhof, Yadran Blanco en Dennis Kas hebben het wekelijks over NAC Breda. Als je het nieuws rondom NAC liever vanuit de supporterskant beluisterd dan is Een Tikkie naar het Zuiden zeker een aanrader. De mannen van de website B-Side Rats laten meerdere keren per week hun licht schijnen over de club waar altijd wel iets aan de hand is. Alsof deze twee podcasts nog niet genoeg zijn kun je ook nog luisteren naar NACpraat, het radioprogramma van BredaNu.

NEC Nijmegen

Als volger van NEC is er één podcast die je zeker moet beluisteren: de Jarda Podcast. “In een half uur bijgepraat over Nimweegs trots”, zo omschrijft de podcast zichzelf. Zo’n twee keer per maand wordt alles rond de club uit Nijmegen besproken.

Roda JC

Hetzelfde geldt voor Roda JC: er is één serie gemaakt speciaal over de club. In The Voice Of Kaalhei wordt een keer per week de stand van zaken rond Roda JC besproken. Elke aflevering wordt er ook een interessante gast uitgenodigd die iets met Roda te maken heeft.

FC Volendam

We sluiten af met een podcast over FC Volendam, wat verassend genoeg FC Volendam Podcast heet. Niet elke week verschijnt er een aflevering online, maar het is zeker een mooi kanaal om op ta abonneren als FC Volendam volgt.

Verder willen we ook Podcast de Luiten niet onbenoemd laten. Deze podcast gaat over voetbalclub RBC. Ooit actief in de Eredivisie, na financiële problemen nu actief in de 2e Klasse E Zuid 1. Maandelijks hoor je hier een verhaal over het verleden van de Roosendaalse voetbalclub. Mis je nog een podcast speciaal over een voetbalclub uit de ere- of eerste divisie? Laat het dan hieronder weten in de comments en we voegen het toe aan dit artikel!

Auteur
Bram
En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

6 grappige Nederlandse Podcasts

6 grappige Nederlandse Podcasts

Laten we het vandaag hebben over een specifiek genre in de podcastwereld dat je altijd doet glimlachen, ongeacht de dag of het moment: grappige...

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Podtip #2: Onder Mediadoctoren

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...