Deze podcasts brengen je dichterbij een feestje

Deze week maakte het kabinet bekend dat er een garantiefonds komt voor zomerevenementen. Dit zorgt ervoor dat popfestivals en sporttoernooien aan de grandioze productie kunnen en durven te beginnen – en dit zorgt voor perspectief. Voor de organisatie en voor ons; de liefhebbers van alle heerlijke feestjes.

Podcasts over festivals en muziek

Er is licht aan het eind van de tunnel, maar voor nu blijven de dansjes in overvolle kroegen en springen in een moshpit nog een ver van ons bed show. Om iets dichter bij hetgeen komen wat we enorm missen; festivals en muzikale evenementen – tippen wij zes podcasts. Over muziek. Festivals. En evenementen.

Llowcast

Dit is de officiële podcasts van het festival der festivals; Lowlands Festival. Afgelopen week maakte het festival de eerste namen bekend. Dit zorgde ervoor dat bij menige festival-liefhebbers een scheut van liefde en plezier door het lichaam stroomden. Want: er is hoop. Over de eerste namen maakte Llowcast een podcastsaflevering. Over de stand van zaken. Staan we dit jaar dan wel te dansen bij acts als Eefje de Visser en The Chemical Brothers?

Life is a Festival

In deze Engelstalige podcast praat host Eamon Amstrong met de front-people uit de festivalwereld. Wekelijks een nieuw verhaal met een persoonlijke insteek. Over actuele festivals van over de hele wereld en de gedachtegang van de opkomst in de jaren zeventig. Maar, ook over Burning Man en over de ‘attraction to the Power of Positieve thinking’. En dat laatste kunnen we in deze tijd goed gebruiken.

De Woordenschat Podcasts

In deze podcasts praten zanger Jayh Jawson en presentatrice Mahi Khalesi met de artiesten uit de (welbekende) Spotify playlist Woordenschat. Je hoort het verhaal achter de artiest en zijn of haar nummer. R&B en hiphop muziek – en zoals ze het zelf noemen: ‘goede vibes’.

Praat Muziek Met Me

In deze nieuwe podcast neemt presentatrice Veronica van Hoogdalem met haar gasten hun muzikale dagboek door. Zo bespreekt ze de vroegere muziekherinnering van en met journalist Kees van der Spek. Iedere woensdag dertig minuten aan muzikaal vermaak met de Praat Muziek Met Me podcast.

De muziek, de mythes Podcast

Deze podcasts van Radio 10 geeft de sterkste verhalen achter de grootste hits. De guilty pleasures die je mist terwijl je danst in een naar zweet ruikende café, maar wat we o zo erg missen. Een wat oudere podcast, maar dat zijn de nummers ook en so what: die nummers draaien we nu nog steeds. Dus de podcast ook.

EFFE RELATIVEREN de podcast

Dit is de podcast van Kaj Gorgels. Wij tippen de aflevering met Jose Woldring: ‘Toekomst evenementenbranche & Artiesten in tijden van corona’. Jose, oftewel The Media Nanny, is met haar bedrijf verantwoordelijk voor de PR van talenten zoals David Guetta en Oliver Heldens. Over de toekomst van de evenement industrie. Is die er nog? En zo ja, hoe ziet die er dan uit?

De Opkomst

Podcast De Opkomst wordt gehost door het dj-duo Thick Chicken (Roeland Nieuwhof en Gerran Jansma). Want in tijden van een lockdown moeten de dj’s hun creatieve energie toch ergens aan kwijt. In de zevendelige podcastserie komen verschillende onderwerpen aan bod en schuiven diverse Goudse gasten uit de creatieve sector aan. In de tweede aflevering is producer Abel de Jong te gast en vertelt hij hoe hij de muziekindustrie ervaart.

Auteur
Sien
En, wat vind je ervan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Podcasts met Theo Maassen

Theo Maassen is bekend als cabaretier met zijn kenmerkende harde humor en maatschappijkritiek. In zijn shows keren de thema’s hypocrisie...