5 podcasts over het EK Voetbal

podcasts-ek-voetbal

Het Europees Kampioenschap voetbal start op vrijdag 11 juni! Benieuwd naar alle podcast die er gemaakt worden over dit toernooi? In dit artikel zetten we alle podcast over het EK 2021 op een rijtje. Nederland doet na zeven jaar eindelijk weer mee op een groot eindtoernooi, dus extra leuk om te luisteren!

Podcast EK 2021

  1. NOS EK-voetbalpodcast
  2. AD EK-podcast
  3. De Derde Helft
  4. Warming Up
  5. FC Afkicken

1. NOS EK-voetbalpodcast

De NOS bespreekt met verschillende oud-voetballers de EK’s vanaf 1988. In elke aflevering duikt Arno Vermeulen met gasten als Kees Jansma en Youri Mulder in het verleden. Ze blikken terug op de negen verschillende EK’s en je hoort verhalen rond het toernooi die nog nooit naar buiten zijn gekomen. Natuurlijk is er ook een aflevering gericht op het komende EK maar er wordt vooral teruggeblikt. Beluister alle afleveringen van de NOS EK-voetbalpodcast.

De voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad is in deze periode omgetoverd tot de EK podcast. Elke dag hoor je van Oranjewatcher Maarten Wijffels en presentator Etienne Verhoeff het laatste nieuws rond het Nederlands Elftal op het EK. In tegenstelling tot de EK podcast van de NOS gaat het AD dagelijks in op o.a. in welke formatie gaat Oranje spelen, wat wordt de opstelling en meer nieuws uit het Oranje kamp. Check de podcastpagina voor de alle afleveringen.

3. De Derde Helft

Normaal gesproken blikt De Derde Helft podcast elke zondag terug op het eredivisieweekend. Tijdens het EK brengen de mannen drie verschillende formats uit, zowel op Youtube te zien als te beluisteren via podcast. Wanneer kun je de shows verwachten?

  • Elke ochtend om 07:00 uur
  • Elke vrijdag om 17:00 uur
  • Ná de wedstrijden van het Nederlands Elftal

Met De Derde Helft EK podcasts gaan blijf je via podcast vorm dus zeker op de hoogte van het toernooi en de prestaties van het Nederlands Elftal. Beluister alle afleveringen via onze podcastpagina.

4. Warming Up

Net zoals de NOS blikt Humberto Tan met verschillende gasten terug op vorige toernooien. Het verschil: Tan doet dit uitsluitend met oud-internationals van Nederland en bespreekt dus alleen de toernooi waar we bij waren. In drie kwartier worden herinneringen opgehaald met gasten als Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde en Boudewijn Zenden. Beluister alle afleveringen van de podcast Warming Up.

5. FC Afkicken

FC Afkicken begon in 2017 als een van de eerste met voetbalpodcasts. Tijdens het EK pakken ze helemaal uit, zowel met podcasts als liveshows. Vanaf maandag 7 juni is er een dagelijkse EK podcast: EK Daily, waarin de luisteraar elke dag in een half uur wordt bijgepraat over alles over het EK. Fan van voetbalweddenschappen? Vanaf 10 juni staat er ook elke dag om 12:00 uur een nieuwe aflevering van FC Betting online, waarin de luisteraars naar de betting tips voor de EK-wedstrijden kunnen luisteren.

Daarnaast keert de online show EK Daily ook weer terug. Vanaf 10 juni is er elke avond een liveshow vanuit Club Atelier in Amsterdam tussen 20:00 en 21:00 waarin profvoetballers, trainers en andere voetballiefhebbers aanschuiven. Nog niet genoeg? Profvoetballer Doriano Kortstam is elke dag om 13:00 live via het Instagram-account van FC Afkicken, waarin hij in ‘DoriTalk’ met vrienden uit de voetballerij en de muziekindustrie het EK op zijn eigen manier bespreekt. Beluister hier alle afleveringen.

Meer info over het EK

Ben je op zoek naar meer informatie over het EK 2021 zoals het speelschema, de poule-indelingen de selecties van alle spelers? Check dan de officiële Nederlandse website over het toernooi, EKVoetbal.nl. Hier vind je ook het laatste nieuws.

Auteur
Bram
En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

Ook interessant

6 grappige Nederlandse Podcasts

6 grappige Nederlandse Podcasts

Laten we het vandaag hebben over een specifiek genre in de podcastwereld dat je altijd doet glimlachen, ongeacht de dag of het moment: grappige...

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Podtip #2: Onder Mediadoctoren

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...